Vraag

Range Extender aansluiten op router

  • 19 januari 2017
  • 7 reacties
  • 1189 keer bekeken

Goedenavond allen,

Ik heb een vraag over het aansluiten van een Range Extender op een kpn router. Onlangs heb ik een vaste tweedehandse computer gekocht i.p.v. een laptop, die namelijk kapot was gegaan. De computer staat bezig. Nu is het alleen niet mogelijk om het internet via kabel te ontvangen, dus moest ik overgaan op draadloos internet. Dat deze vaste computer, net als de meeste vaste computers, niet van zichzelf. Daarom heb ik een wifi usb adapter gekocht, zodat mijn computer de wifi kan ontvangen. De usb adapter werkt naar mijn idee wel, maar mijn computer zegt dat er geen wifi-netwerken zijn, dus ik denk dat de wifi usb adapter niet goed genoeg is om de wifi van een aardig verre afstand te overbruggen.

Om dit probleem op te lossen, heb ik een range extender gekocht van TP-LINK, model TL-WA860RE, om zo de wifi dichter bij me te brengen zodat de wifi-usb adapter hopelijk wel wifi kan ontvangen. Dan kan ik eindelijk internetten op de vaste computer boven. Nu lukt het alleen niet om de range extender van TP-Link aan te sluiten op de kpn router. Het is een KPN Experia Box TG787. Kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt!

7 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

Allereerst: Ik bedoel dit niet gemeen ofzo. Daarnaast vind ik het moeilijk om uit je bericht je kennis van WiFi en netwerken in te schatten. Hierom heb ik de uitleg simpel gehouden, maar is mijn verwoording technisch gezien niet 100% correct.

Maar: breng die TP-Link maar weer terug (nu het nog kan). Wacht dan even op een WebCare specialist in dit topic, of bel KPN via 0800-0402, en vraag om een nieuwe Experiabox.
Om terug te komen op die TP-Link: Dit is een WiFi Repeater (Range Extender) (vandaar de RE in de naam). Dit betekent dat alle signalen herhaald worden. Een soort papegaai zeg maar. Dit is heel leuk, maar zorgt er alleen maar voor dat je apparaten minder zendtijd krijgen, een tragere verbinding krijgen, maar waardoor het lijkt alsof de WiFi verbinding beter is omdat er meer streepjes in je beeld staan.

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar het type WiFi adapter dat je hebt gekocht. Het kan zomaar zijn dat de adapter alleen met bepaalde routers om kan gaan. (simpel gezegd; technisch niet helemaal correct)

Verder neem ik aan dat je bedoelt dat de computer beneden staat (je hebt "bezig" getypt), en dat je geen mogelijkheid hebt om een kabel te leggen?
Heb je ook TV van KPN? Staat die ontvanger in de buurt van die computer? Als dat zo is kun je namelijk een soort "stekkerdoos" voor internet kopen (als dit het geval is leg ik je hier graag meer over uit) om zo alsnog je computer bedraad aan te sluiten. Het is praktisch altijd beter om voor een bedrade verbinding te gaan.

Robin
Goedemorgen Robin,

Allereerst: Hartelijk bedankt voor je antwoord! Sorry voor het nogal onduidelijke bericht, moest het snel schrijven aangezien ik weinig tijd had.

Die Range Extender van Tp-Link ga ik inderdaad terugbrengen, daar hebben we niets aan. Het is helaas niet mogelijk via een soort stekkerdoos de computer bedraad aan te sluiten, want de vaste computer staat boven, redelijk ver van de TV.

Het type adapter wat ik heb gekocht is een Wi-Fi usb adapter AC450 van SITECOM.

Wat ik dus begrijp, is dat de router verouderd is en er een nieuwe router moet komen?

Alvast bedankt voor je antwoord

Jelle
Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

Die adapter is een 802.11ac-only adapter. Dit is niet per se een probleem maar betekent dat deze WiFi adapter alleen om kan gaan met 802.11ac "routers". Daarnaast doet deze adapter alleen niet-DFS kanalen. Dit betekent dat je met de "wat betere" "routers" geen verbinding kan maken.
KPN heeft op dit moment één router die 802.11ac doet met DFS. De kans bestaat dat je zo een krijgt maar dat hoeft niet. Als dit zo is dan moet je die router eerst anders instellen om niet DFS te kiezen. En als je die niet krijgt werkt de adapter niet.

Ik zeg het liever niet, maar persoonlijk denk ik dat je beter uit bent met een andere adapter. Dan kan je altijd gewoon WiFi verbinding maken, ook als je van provider wisselt, verhuist of een andere router krijgt.
Persoonlijk zou ik dan voor bijvoorbeelddeze maar anderen voldoen ook zolang de adapter maar 802.11n op 2.4Ghz ondersteund. Als je twijfelt over of de adapter geschikt is, stuur dan even het merk + type.

Ik weet niet waar je de computer weg hebt, maar eventueel kan je daar misschien ook wel een adapter halen, Eventueel kan het dan een zogenaamde PCI-WiFi-adapter zijn, maar dat zullen zij wel weten. Als je weet hoe je PCI-kaarten plaatst in een computer kan je ook zelf zo'n kaart plaatsen.

Sowieso zou ik vandaag nog naar KPN bellen voor een nieuwe router. Degene die jij hebt is sowieso verouderd en dan heb je volgende week een nieuwe!

Robin
Hoi,

Dan ga ik de usb adapter ook terugbrengen en eerst een nieuwe router aanvragen. Is dit gratis? Ik ben dan van plan om deze wifi usb adapter te kopen, https://www.alternate.nl/html/product/information/page.html?articleId=146524&channel_code=40&s2m_product_id=LWUA13&utm_source=tweakers.net , die jij hebt aangeraden. Als ik je goed begreep, zal die als het goed is verbinden met de router en hoeft er dus geen wifi versterker o.i.d. aan de pas te komen?

Alvast bedankt voor je antwoord!

Jelle
Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

De router omruilen is gratis, je moet alleen zorgen dat je niet wordt doorverbonden met het "expertteam" of een monteur krijgt (daar kan je namelijk geld voor betalen). Als dat gebeurt kan je gewoon nee zeggen en zal een KPN Medewerker op dit forum hem voor je omruilen!

Die adapter op de link die je stuurde werkt. Deze ondersteunt 802.11n op 2.4Ghz wat praktisch elke router ondersteunt.
Ik durf niet te zeggen of het WiFi bereik van de KPN router tot boven komt, maar als je op dezelfde plek wel met je laptop verbinding had zal je dat hoogstwaarschijnlijk ook met die WiFi adapter hebben.

Mocht het bereik toch niet tot boven komen dan kijken we dan verder qua mogelijkheden. Dan wil je waarschijnlijk iets met Accesspoints of iets dergelijks doen, maar dat hangt af van waar al netwerkapparatuur is e.d.

Robin
Reputatie 7
Badge +27
Welkom Jelle! Robin, bedankt voor het goede advies! :)

De Thomson 787 is inmiddels een verouderde Experiabox. Is het al gelukt met het omruilen? Anders help ik je hier mee. Reageer dan op mijn privébericht!
Reputatie 7
Badge +24
Hoi Jelle, ik zie geen gegevens bij Joran. Hij heeft een week vakantie, maar mocht je nog hulp nodig hebben, laat me dat dan weten. Dan help ik je verder!

Reageer