Vraag

Super Wifi met Bang & Olufsen en Hue verliest verbinding

  • 27 July 2020
  • 1 reactie
  • 352 keer bekeken

Hallo,

 

Wij hebben wat issues met onze Smart-Home apparatuur: A9, stage soundbar (beide Bang & Olufsen) en Philips Hue lampen in combinatie met het Super Wifi (Mesh).

De audio apparatuur is bekabeld aangesloten vanuit de router/modem (experia box v12) middels een switch (voor extra poorten). Alleen voor de wifi is het 1e super wifi punt aangesloten aan de router/modem die in de meterkast staat en het 2e super wifi punt in het kantoor voor de pc en de wifi naar boven toe. Alles is tevens gekoppeld met Google Home.

Maar na een dag of twee wordt de verbinding met de A9 verbroken. We kunnen de A9 dan alleen nog maar met google home voice command besturen.  Er is geen verbinding meer met de B&O app en er kan ook niet meer rechtstreeks worden gecast vanuit bijvoorbeeld Spotify. Het gekke is dat de soundbar nog wel zichtbaar is in de app van B&O. Het probleem is enkel op te lossen via een reset.

Daarnaast ondervinden wij dezelfde problemen met Hue, maar dan andersom; deze kunnen wij juist niet meer besturen via voice command, maar enkel via de Hue app. Deze storing kan zeer abrupt plaatsvinden. Direct naar het commando om ‘de lampen’ aan te zetten in de eetkamer volgde het commando om ‘alle’ lampen aan te zetten. Hier zaten nog geen seconde tussen. De repons vanuit de Google Assistant luidde; ‘het spijt me, het lijkt er op dat Philips Hue niet beschikbaar is’. De lampen zijn dan wel beschikbaar en online in de Hue app.  

Al deze verbindingen functioneren weer even wanneer de router, bridge, of apparatuur zelf word gereset maar de storingen komen altijd weer terug. Met Hue is het zelfs zo dat elke lamp weer opnieuw moet worden geconfigureerd, hetgeen erg frustrerend is. 


Het is in deze casus moeilijk te achterhalen waar de storing precies zit. Wij vinden het zelf erg frappant dat twee apparaten het te pas en te onpas lijken te doen. Het lijkt ons een (wireless) verbindingsprobleem. Hopelijk kan iemand ons hierbij helpen.

Alvast bedankt, ​​

 

 


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

1 reactie

Reputatie 7
Badge +30

Hoi Joost, welkom op het forum! Dit lijkt me inderdaad heel vervelend, én lastig om te achterhalen waar het precies zit. Voor je Superwifi had werkte het wel goed? Had je toen ook andere access points of iets dergelijks in gebruik, of alleen de Experia Box zelf? Het zal hem inderdaad in de wifi connectie zitten, maar wat er dan precies misgaat, en waar, is dan de vraag. Idealiter doe je een proces van eliminatie. Het gaat dan alleen wel wat tijd kosten. Ontkoppel een van de systemen van de Superwifi en kijk of het dan met de andere wel goed werkt. Ontkoppel dan dat systeem en sluit de andere aan en kijk of dat goed werkt, etc. Als het met één dan niet goed gaat, dan is het waarschijnlijk de communicatie tussen dat systeem en de Superwifi waar het niet helemaal lekker loopt. Dan kun je vervolgens experimenteren met instellingen, zowel van dat systeem als van de Superwifi om te kijken of het daar beter van wordt.

Merk je met de systemen los geen problemen, dan ontstaat er waarschijnlijk miscommunicatie omdat er, met alles aangesloten, te veel wifisystemen tegelijkertijd aan de gang zijn en elkaar storen. Systemen zoals wat jij hebt bouwen namelijk ook vaak onderling een wificonnectie op, die dan naast de wificonnectie met je Experia Box/Superwifi bestaat. Dit kan elkaar dan storen. Behalve kijken of je kunt instellen, per systeem, welk kanaal ze gebruiken voor hun onderlinge connectie en die dan instellen op een andere dan die van de Superwifi, heb ik daar verder niet echt suggesties voor.