Vraag

Traag internet na upgrade naar 100 Mbt

  • 11 juni 2021
  • 2 reacties
  • 18 keer bekeken

In april 2021 hebben we contact gehad met KPN service over ons trage internet, nadat wij de testen thuis hadden gedaan. We werden teruggebeld na een afspraak gemaakt te hebben. We hebben toen een upgrade naar 100 Mbt gekregen. Sindsdien is onze internetverbinding niet verbeterd, lijkt eerder slechter geworden. Bij de test bleek dat we op zolder (derde verdieping  nog maar 30 Mbt download snelheid hebben (voor de upgrade was het 40). Beneden waar het modem staat is de snelheid later dan 50 Mbt. Waarom is het niet verbeterd? 

 


2 reacties

Reputatie 6
Badge +9

Doe je de snelheidsmetingen bekabeld of met wifi? Wifi geeft nooit een betrouwbaar beeld omdat dit gevoelig is voor enorm veel verschillende storingsbronnen, van andere wifinetwerken tot magnetrons tot babyfoons en ga zo maar door. Het is dan ook belangrijk om bekabeld te meten, dat is altijd het meest betrouwbaar.

Hoi @frankM12 . Ik sluit mij helemaal aan bij @NHendriks . 

Een snelheidsupgrade hoeft niet te betekenen dat daardoor de wifi snelheid verbetert. Heb je de mogelijkheid om met een kabel te testen? Alleen op die manier weten we of er voldoende bandbreedte binnenkomt en kunnen we daarna kijken of we nog iets kunnen verbeteren aan jouw draadloze snelheid. We willen dus graag weten of het ‘in de basis’ goed zit. 

Reageer