Beantwoord

Galaxy Watch defect bij aankomst, nog niet gerepareerd of vervangen\

  • 7 January 2019
  • 12 reacties
  • 2171 keer bekeken

Goedenavond,

Op 22-03-2016 heb ik mijn Iphone 5C als reparatie aangemeld via de KPN website.

Het toestel had een gebarst scherm en het touchscreen functioneerde hierdoor ook niet meer volledig.

Na het aanmelden van de reparatie kreeg ik een formulier waarop vermeld stond dat ik de reparatie naar het volgende inzendadres kon opsturen: Postretouren Teleplan, Antwoordnummer 10245, 2491 EA Den Haag.

Het toestel heb ik toen netjes ingepakt, kopietjes van de formulieren aan toegevoegd en het bovengenoemde antwoordnummer op de doos geplakt.

Bij de PostNLbalie leverde dit al problemen op omdat de medewerker aangaf dat dit (antwoord)adres niet bekend was in hun systeem. En dat zij op deze manier het pakketje niet kon inboeken.

Hierdoor nam ik vervolgens telefonisch contact op met een medewerker van KPN die mij vervolgens alleen kon vertellen dat de reparatiedienst los stond van KPN en dat zij verder niet durfde aan te geven wat dan wel het juiste adres was om het pakketje naar op te sturen.

Hierop besloot ik weer om zelf op internet te zoeken naar soortgelijke problemen en al redelijk snel kwam ik hierdoor bij meerdere forum posts uit die hetzelfde probleem hadden meegemaakt.

Verder vond ik ook een link op de KPN website met een ander antwoordnummer, namelijk:

Postretouren KPN Toestelreparatie. Antwoordnummer 10245. 2700 VB Zoetermeer.

Vervolgens heb ik het antwoordnummer op de doos aagenpast naar het nieuwe antwoordnummer en nu kon het pakketje wel ingeboekt worden door de PostNL service.

Het pakketje is uiteindelijk verstuurd op 24-03-2016. Tot op heden heb ik echter nog geen update gehad over de reparatiestatus van mijn toestel. Op de website van Teleplan staat ook alleen maar "order registratie" en verder worden daar ook geen mededelingen meer geplaatst.

Mijn vraag is nu dus of er een medewerker mij nou kan vertellen waar mijn toestel is, hoe de reparatie van het toestel verloopt en wanneer ik deze weer terug kan verwachten?

Onderhand zijn we al bijna 6 weken verder en dat er nog geen enkele status update of berichtgeving is geweest vind ik wel heel apart.

Hoogachtend,

Guido


Hallo,

Ik heb exact het probleem dat Guido hierboven beschrijft. Ik heb mijn 'Galaxy watch', geretourneerd volgens de retourbon, omdat deze met schade geleverd was. Inmiddels al 2 weken op de bestemming aangekomen maar niks gehoord. Wordt ook na vele uren bellen van het ene naar het andere bedrijf gestuurd die allemaal zeggen dat ze of gespecialiseerd zijn in alleen telefoons, of er niks mee kunnen.

Mvg, Djurre

Admin: eigen topic voor je aangemaakt
*Admin: titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid
icon

Beste antwoord door Bart_ 8 January 2019, 16:43

Bekijk origineel

12 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hallo Djurre. Dat is bijzonder vervelend, uiteraard. Ik kijk graag even met je mee, maar ik heb wel een aantal vragen.

Als ik het goed begrijp heb je via ons een nieuwe Galaxy Watch besteld. Deze is beschadigd geleverd en je hebt 'm retour gestuurd. Je hebt wel een bevestiging ontvangen dat deze retour is? Binnen welke termijn heb je het apparaat teruggestuurd? Als een product kapot is bij aankomst, dan is het volgens mij de bedoeling dat deze wordt omgewisseld of vervangen en niet wordt gerepareerd. Heb je ook gesproken met collega's van de Klantenservice?

Ik wil graag enkele gegevens van je hebben. Zou je jouw KPN Forum profiel willen voorzien van de naam van de contractant, je postcode / huisnummer, je mobiele nummer en je klantnummer? Ook wil ik graag het ordernummer hebben van je bestelling en eventuele andere gegevens. (Uiteraard zijn je gegevens alleen zichtbaar voor jou en de Moderators.) Laat je het weten als je dit gedaan hebt?
Beste Bart,
Ik heb se gegevens aangepast, alleen weet ik niet waar ik mijn klantnummer kan vinden. Mijn mobiel nummer heb ik bij opmerkingen gezet.
Binnen 2 weken heb ik gebeld met de klantenservice, die zij vervolgens dat ik hem moest retouren. Ik heb de retourbon op de verpakking geplakt en daarop de keuze aangegeven (Mijn product is beschadigd). Een dag later heb ik deze op de post gedaan, door de feestdagen zat er echter wel een week vertraging op.
Op de retourbon stond de postcode,: 2501 VG met antwoordnummer '17008'. Echter is die geleverd op westvlietweg 7 met postcode '2491 EA' misschien dat dit er iets mee te maken heeft?
De klantenservice medewerker had mij dus verteld dat ik hem moest retouren, dat heb ik dus gedaan (niet via de site, maar gewoon mrt de retourbon uit het pakket) en heb nog geen retourbevestiging ontvangen, maar misschien komt dat omdat ik het niet via de site heb aangegeven.

Mvr, Djurre Schapendonk
Reputatie 7
Badge +20
Dank je, Djurre. Ik ga er achteraan. Je hebt in elk geval op tijd retour gestuurd.

"Op de retourbon stond de postcode,: 2501 VG met antwoordnummer '17008'. Echter is die geleverd op westvlietweg 7 met postcode '2491 EA' misschien dat dit er iets mee te maken heeft?"
Het ligt vast aan mij, maar dit begrijp ik niet helemaal. Je hebt het retour gestuurd naar 2501VG, antwoordnummer 17008? Kun je dit iets verder toelichten in combinatie met dat andere adres?
Reputatie 7
Badge +20
Heb je wellicht ook nog een track en trace-code paraat? Ik ben op zoek naar zoveel mogelijk gegevens.
Beste Bart,
Ten eerste dank voor uw snelle reactie!
Ik zal het proberen verder uit te leggen, via de track&trace van de postnl site. Daar staat bij bezorgadres: 'Westvlietweg 7, 2491 EA, 'S-GRAVENHAGE'. Als ik dan naar details ga staat onder 'oorspronkelijk bezorgadres': Antwoordnummer 17008, 2501 VG, 'S-GRAVENHAGE'.
Ik heb de retourbon die bij mijn pakket zat er opgeplakt en ik neem aan dat daar dan opstond: 2501 VG met het antwoordnummer 17008.

Djurre
Reputatie 7
Badge +20
Dank. Zou je de track en trace-code, als je deze nog hebt, ook nog in je profiel kunnen zetten?
Natuurlijk, bij opmerkingen heb ik de track&trace code ingevuld. Bij postcode moet u dan 2501 VG invullen om de status te zien.
Djurre
Reputatie 7
Badge +20
Dank je wel. Ik ga er achteraan en kom er bij je op terug zodra ik meer weet. Dat zal waarschijnlijk donderdag worden.
Prima
Reputatie 7
Badge +20
Wacht! Ik heb toch nog sneller iets gevonden! (ik zat nog even te speuren en keek er in eerste instantie overheen). Ik zie nu een bevestiging staan dat je zending bij ons retour is. Dit is vandaag behandeld en je krijgt je geld terug. Dit moet uiterlijk de 11e op je rekening staan.
Geweldig! Dit is nieuws waar ik op hoopte, ik zal meteen een nieuwe watch bestellen bij jullie. Wel vraag ik me af waarom dit nu pas in behandeling wordt genomen terwijl die er al bijna 2 weken aanwezig is. Ook moet ik zeggen dat ik vind dat u een vele male betere service geeft dan de telefonische klantenservice waar je alsmaar wordt doorverbonden.
Dank.
Reputatie 7
Badge +20
Fijn om te horen dat het in elk geval goed is. De melding die ik zag staan staat er echt pas sinds vandaag, dus dat mijn collega's met wie je eerder contact had je niet hebben kunnen helpen snap ik in die zin wel. Een retourproces kan wat dat betreft soms stroperig verlopen. Het is uiteraard erg jammer dat jij hier zo lang op hebt moeten wachten. Graag gedaan in elk geval!

Reageer