Aankondiging: opruimactie verouderde forumcontent

  • 23 November 2021
  • 38 reacties
  • 1020 keer bekeken
Aankondiging: opruimactie verouderde forumcontent
Reputatie 7
  • Oud Moderator
  • 8191 reacties

Het KPN Forum bestaat al meer dan 10 jaar en talloze klanten, bezoekers en andere geïnteresseerden hebben ons in die tijd gevonden. En wie denkt dat het na 10 jaar wel klaar is: think again! Elke maand opnieuw ontvangen we 600.000 bezoekers, begroeten we 4.000 nieuwe forumleden en worden er gemiddeld 20.000 reacties geplaatst. Vorige week nog werd de 1 miljoenste reactie gepost. Supertrots zijn we erop! We groeien ieder jaar meer en harder. Want steeds meer klanten zijn online actief voor service en informatie, ons forum helpt hierbij!  

 

Het Forum als (te) grote openbare bibliotheek
In de loop der jaren hebben we door al jullie vragen (topics) een grote openbare bibliotheek aan informatie vastgelegd. Deze informatie wordt door Google aan andere belangstellende voorgelegd wanneer je met gelijksoortige ‘zoekwoorden’ een vraag aan de zoekmachine stelt. Eerder gepubliceerde topics hebben dus een belangrijke functie om ook anderen te helpen bij het vinden van een oplossing. Maar helaas zien we dat steeds minder bezoekers terechtkomen op de juiste zoekresultaten.  

Hoe kan dat?
Vooral de oudere topics, uit de jaren 2011-2018, zijn steeds minder actueel geworden; de technologie en daarmee ook de oplossingen voor bepaalde problemen, zijn veranderd in de loop der jaren. Nog een gevolg is dat door de grote hoeveelheid content Google soms moeite heeft om de beste resultaten te laten zien. Daarmee wordt het steeds moeilijker om snel het juiste antwoord te vinden.

Wat is de oplossing?
Om dat op te lossen gaan we een groot deel van de verouderde content archiveren. De afgelopen tijd hebben we samen met verschillende partijen én onze trouwe superusers gekeken naar hoe we dat gaan doen. Dat heeft tot de volgende criteria geleid:

We behouden alle content uit; 

  • 2021, 2020 én 2019
  • 2011 - 2018 alle content met meer dan 500 views in de laatste drie maanden

Dit betekent dat ~55 % van alle forumcontent toegankelijk blijft. De rest ruimen we op in een archief.

Wanneer?
Op donderdag 25 november starten we in de ochtend met archiveren. Het is een proces dat grotendeels automatisch zal verlopen. We beginnen met de oudste content en per jaartal kijken we naar de resultaten, zodat we eventuele fouten snel op kunnen sporen en herstellen. De content verplaatsen we naar een gesloten archief. Met deze archiveringsactie weten we zeker dat je sneller en makkelijker de beste informatie kunt vinden. Dat is tenslotte waar het KPN Forum om draait: bruikbare kennis delen.

Wat betekent dat voor mijn forumprofiel?
Helemaal niks. Heb je reacties of een topic gepost voor 2018? Dat ‘telt’ gewoon mee in je persoonlijke profiel. Jouw rang, badges en aantal berichten blijven hetzelfde. Ook de teller op de voorkant zal niet drastisch naar beneden zakken, Dat komt omdat de content nog steeds op ons platform staat, het is alleen niet meer zichtbaar. 

Deze archiveringsactie is het eerste begin. Het is onderdeel van een groter project om het KPN Forum te herstructuren, waarmee we het toegankelijker en overzichtelijker willen maken. Daar gaan jullie de komende tijd nog meer van merken. We houden jullie natuurlijk zo volledig mogelijk op de hoogte!


38 reacties

Reputatie 7
Badge +28

Ik ben ook snel al die oude topics aan het lezen. Nu kan het nog…. :wink:

Reputatie 7

Update:
Alle oude content wordt in een Archief board -tijdelijk- open op de voorkant verplaatst. Je kunt 'm zo herkennen:

Google indexering staat voor dit board uitgeschakeld. Zo ook de reacties!

Voordeel: Al het verkeer die nu nog via Google naar deze topics stroomt krijgen geen dode links te zien. Doordat het niet meer geïndexeerd wordt zal er na verloop van tijd (2-4 weken) geen 'nieuw' verkeer naartoe worden geleid. Zo voorkomen we een harde landing voor bezoekers en een zachte overdracht naar de nieuwe Google indexering. Zodra dat is afgerond gaat het board ‘onder water’.

 - Klik hier om verder naar het archief te gaan - 

@PeterG je hebt dus nog even de tijd om zijn favorieten op te schonen 😉

Heee, ik mis hier ineens wat reacties!

LAAT MAAR. ANDER TOPIC; ZELFDE ONDERWERP.

Hoi Allemaal,

Netjes hoor. Wat heet opruimen. :wink:

Het '’KPN'’ archief 

 

Reputatie 3
Badge +1

Wat ik er van vind de hele KPN forum moet op de schop nu is het een en al een warboel en gehussel door elkaar zit totaal geen structuur meer in, het zoeken specifiek wordt steeds lastiger laat staan verdeling in onderwerpen en categorie geen duidelijke overzichten de reacties en antwoorden lopen door elkaar heen en dan nog de dubbele zelfde reacties etc.

Eerlijk gezegd een puinhoop zoals een forum niet hoort te zijn, weet niet hoe jullie er over denken maar zo ervaar ik het.

 

soms kan je met webarchive.org nog kijken hoe websites er vroeger uitzagen.Misschien kan je dan ook het oude forumcontent weer lezen!

Reputatie 7
Badge +21

Deze opruimactie is de eerste stap @J.E . De volgende stap is de herindeling, zoals ook al in het startbericht staat.

Nadia schreef:
Deze archiveringsactie is het eerste begin. Het is onderdeel van een groter project om het KPN Forum te herstructuren, waarmee we het toegankelijker en overzichtelijker willen maken.

Inmiddels is een groot deel van de oude content gearchiveerd. Zo’n 70.000 topics staan al in het archief.

Reputatie 3
Badge +1

Deze opruimactie is de eerste stap @J.E . De volgende stap is de herindeling, zoals ook al in het startbericht staat.

Nadia schreef:
Deze archiveringsactie is het eerste begin. Het is onderdeel van een groter project om het KPN Forum te herstructuren, waarmee we het toegankelijker en overzichtelijker willen maken.

Inmiddels is een groot deel van de oude content gearchiveerd. Zo’n 70.000 topics staan al in het archief.

De vraag is hoe gaan ze het herindelen als het maar geen gehussel blijft dan blijft het overzicht nog zoek en onduidelijk, een verdeling onder verschillende hoofd categorie en daaronder weer een verschillende lijst wat weer met de categorie te maken heeft zo hou je het inzicht op verschillende onderwerpen. zo kun je het uitbreiden en toevoegen of verwijderen wat niet meer van toepassing is dan wordt het geen rommeltje zoals nu het geval.

Misschien kan KPN alvast voorbereiden met de categorie  forum verbeteren  om suggesties te kunnen plaatsen wordt er eens goed een keer naar de klant geluisterd. die moet tenslotte het ervaren op dit punt of andere punten die zoal voorbij kunnen komen zal niet verkeerd wezen.

Maar we gaan het zien hoe het zich ontwikkeld op deze forum.

Reputatie 7

...een verdeling onder verschillende hoofd categorie en daaronder weer een verschillende lijst wat weer met de categorie te maken heeft zo hou je het inzicht op verschillende onderwerpen....

Dat is toch precies hoe het nu gestructureerd is, of mis ik iets?

Reputatie 7
Badge +30

...een verdeling onder verschillende hoofd categorie en daaronder weer een verschillende lijst wat weer met de categorie te maken heeft zo hou je het inzicht op verschillende onderwerpen....

Dat is toch precies hoe het nu gestructureerd is, of mis ik iets?

Hier ben ik ook wel benieuwd naar, @J.E. Op onze hoofdpagina hebben we de categorieën en die zijn dan weer verdeeld in de subboards. Wat mis je daar nog in? 

Reputatie 7
Badge +21

Ik vraag me af of @J.E op de hoofdpagina  gekozen heeft voor “Recent actief”. Dan verdwijnt de indeling van categorieën en onderwerpen uit beeld en verschijnt een lijst van topics in chronologische volgorde die over alle onderwerpen gaan. 


Dan moet @J.E weer kiezen voor “Categorieën”.

Reputatie 7
Badge +21

Nu ik gehoord heb dat ook de 2e fase voltooid is (de herindeling van categorieën en onderwerpen), heb ik als afsluiting een overzicht van de nieuwe indeling gemaakt.

 

Reputatie 7
Badge +20

Dat is correct is inderdaad. De topics staan nu in de nieuwe categorieën. 

Reageer