Sticky

Dit zijn wij: KPN superusers

  • 18 January 2022
  • 19 reacties
  • 1665 keer bekeken
Dit zijn wij: KPN superusers
Reputatie 7
Badge +16

In de KPN Community vind je alles over onze diensten en producten. Je kunt zelf op zoek naar informatie, maar je kunt ook je vraag stellen aan de KPN community. De community wordt gevormd door onze klanten en ze helpen je graag met duidelijke tips en goed advies. De meest actieve leden van onze community noemen we superusers. Zij zijn het kloppende hart van het KPN Forum en ze staan elke dag klaar om met je mee te denken. 

 

Als je hebt rondgekeken op onze community, dan heb je ze vast al herkend, onze vaste leden waar we supertrots op zijn!  Want ze helpen talloze klanten deskundig met hun uitgebreide kennis en expertise. Een superuser word je niet zomaar, daarvoor word je gevraagd. Op basis van je uitzonderlijke kennis, activiteit en positief kritische houding nodigen we leden uit voor deze eretitel. 
Heb je hulp nodig bij het beheren van je eigen thuisnetwerk? Een vraag over het openzetten van poorten voor je spelcomputer? Benieuwd naar de laatste nieuwtjes op het gebied van streaming en KPN TV? Over deze en vele andere onderwerpen denken de superhelden graag met je mee!

Meer over ze te weten komen? Hieronder stellen ze zich aan je voor:

 

 

Hoi, ik ben Dennis Schreve
 

Ik zit bij KPN omdat ik me voornamelijk bezig hou met de technische kant van interactieve tv, hoe werkt het, hoe kan het beter? Verder help ik de klanten op weg als ze problemen ervaren met de ITV ontvangers en de bekabeling en die draadloze verbindingssets, wij noemen bij KPN deze dingen ook wel DVS. Ook ben ik de ondersteunde Superuser voor KPN moderators, mocht er met bepaalde diensten misgaan wat niet kan wachten, neem bijvoorbeeld als een klant helemaal geen diensten heeft van KPN, (met uitzondering van ‘s nachts) dan kan ik de juiste KPN moderators informatie sturen om die ene topic iets sneller op te pakken dan een topic die geen hoge prioriteit heeft. En verder waar een moderator niet voor nodig is zijn er ook andere Superusers die het probleem eventueel kunnen oplossen. 

i.v.m. de privacywetgeving kunnen we geen klantengegevens ophalen zoals: “postcode, huisnr. en telefoonnummer (mobiel). 

Wat wel kan is jullie Forumprofiel aanvullen met naam, postcode + huisnummer en klantnummer. Bij persoonlijke opmerkingen ook de laatste 4 cijfers van je IBAN. Deze gegevens kan alleen jij zien en de KPN moderators. Zo kunnen we jullie nog beter helpen en hopelijk jullie tevreden stellen. 😉

En ik zelf? Ik blijf me graag inzetten voor de KPN community, want daar ligt mijn hart. Ondanks dat ik eigenlijk niet bij hun in dienst ben. 

KPN Event: 5-jarig jubileum (2016)

 

Hallo allemaal,

De naam Huistijger heb ik heel lang geleden bedacht, omdat een kat eigenlijk een kleine tijger is en in huis wordt gehouden had ik een website opgezet met de naam huistijger.nl

Het duurde niet lang of de naam huistijger verscheen vaker op het internet, dus de naam sloeg wel aan. Tevens heb ik de naam superwoef bedacht en die naam zie je ook veel vaker, ik had ook een website superwoef.nl.

Beide websites heb ik niet meer maar de domeinnamen heb ik nog steeds, en gebruik ze alleen voor mijn email.
Zoals jullie wel zullen begrijpen ben ik een enorme dierenvriend en niet alleen honden en katten, -alle- dieren.

Ik ben een echte zoetekauw en mag graag taartenbakken en ben gek op trufflekoffie.

 

Recept Trufflekoffie: een dessertlepel gecondenseerde melk in een wat grotere kop en een dessertlepel chocoladesaus er in. Daarop doe je warme opgeschuimde volle melk (mag ook halfvolle melk zijn) en een Nespresso cocoa truffle puc in je Nespresso apparaat en doe een half kopje bij het zojuist gemaakt mengsel in.
't Is niet bepaald bevordelijk voor je lijn dus je bent gewaarschuwd als je het maakt :yum: 

 

Op het forum probeer ik iedereen met Apple apparatuur te helpen waar ik meer dan 10 jaar ervaring mee heb.
Tevens heb ik meer dan 50 jaar in de reparatie van TV-radio e.d. gezeten en kan daardoor ook vaak met problemen in die richting helpen.

Joep1965

Hallo beste lezer, noem mij maar Joep en zoals je wellicht al vermoede is 1965 het jaar waarin ik werd geboren. Ja je zit nu te rekenen he:wink:.  In het dagelijks leven werk ik als matroos op een veerpont. 

Goed wifi is voor bijna iedereen een eerste levensbehoefte geworden maar om dat gerealiseerd te krijgen komt er nog best wat voor kijken. Daar help ik je graag mee en dat doe ik op een voor iedereen begrijpelijke manier. En als ik op jouw vraag het antwoord heb ga je zeker van me horen of ik gooi een hulplijntje uit naar de andere superusers. Samen komen we er wel uit!

Vrolijke groet,

Joep.

Hoi, ik ben Joris62, waarbij Joris de Nederlandse versie van mijn echte naam Jörg is. Deze is namelijk voor Nederlandse tongen soms heel moeilijk uit te spreken en klinkt dan vaak als ‘jurk’ (😭), vandaar dat ik dan toch soms voor de Nederlandse versie kies. (En nee, ik ben niet de Directeur Klantenservice van KPN, ook heb ik dezelfde voornaam 😉)

Klant bij KPN ben ik inmiddels sinds 1999, van een analoog lijntje via ISDN naar ADSL (bij XS4ALL), inmiddels sinds meer dan 10 jaar ook met televisie van KPN erbij. En uiteraard ook klant van de mobiele tak van KPN. Verder zit ik al rond de 35 jaar in de ICT, en heb ook daar de nodige ervaring (en kennis) met KPN producten opgedaan.

Op het forum zelf ben ik jaren geleden terecht gekomen tijdens het zoeken naar een antwoord op een probleem, wat ik zelf had. Vervolgens liep het in het begin vrij stroef, maar op een gegeven moment ben ik toch meer begonnen met meelezen, en op een gegeven moment ook met meer eigen bijdragen. Dus als er tijd is (en die is helaas niet altijd, omdat er moet ook nog gewerkt worden – en er zijn ook nog andere hobby’s) probeer ik mensen zo goed mogelijk met mijn ervaring en kennis te helpen. En nog een bijkomend voordeel: heel vaak leer ik door het forum zelf ook nog een heleboel erbij!

 

Ik ben Menno en kom uit een mooi stadje in Noord Holland.

Mijn achtergrond is een Telematica opleiding en doe in het dagelijks leven veel met ICT en ben ook regelmatig in datacenters te vinden om servers en andere dingen te patchen en in te richten.

 

Ik ben op het forum terecht gekomen jaren geleden omdat ik wat instellingen zocht en er in het begin zelf niet uitkwam.

Zodoende ben ik altijd wel gebleven om te kijken.

Ik had altijd al ADSL van KPN maar toen ik van werkgever veranderde en hun me internet ook betaalde ben ik paar jaar overgestapt naar toender tijd Multikabel en wat nu Ziggo is.

Ik stapte dus over naar een Kabelaar. Ik zat daar op het NOC technisch support en stuurde veel monteurs aan vooral voor internet problemen.

Ik was daar ook een soort van Superuser op hun forum en heb ook veel mogen testen waaronder de Nextbox en nieuwe modems.

Maar toen ik na een paar jaar veranderde van baan ben ik weer terug gegaan naar KPN ook omdat er toen glasvezel bij ons was inmiddels.

En ben blij dat ik weer terug was bij KPN TV beeld vind ik veel mooier dan als bij Ziggo althans met de VIP 5202 box.

Ik ben daardoor ook weer actiever op het forum gaan reageren en ook mee lezen wat sommige ervaren en deelde met de rest.

 

Hier ging het toch weer wat kriebelen om meer te doen en ik zag de oproep op het forum voor Superuser.

 

Ik hoop me steentje te kunnen bijdragen en veel mensen te mogen helpen.

NHendriks

Ik ben Nicky. Van januari 2021 tot januari 2023 was ik monteur bij KPN. Vanwege corona ben ik een tijdje wat anders gaan doen en bij KPN terecht gekomen. Als monteur hield ik mij bezig met allerhande werkzaamheden binnen de consumentenmarkt, bij de mensen thuis maar ook in het laatste stuk van de infrastructuur. Tegenwoordig werk ik als freelancer in de evenementensector als technicus en heftruckchauffeur, tevens werk ik in de mobiele telecom als antennebouwer.

Noordzee

Hoi, leuk dat jullie dit topic lezen! :sunglasses:

Ik ben hier op 23 september 2018 op het forum terecht gekomen vanwege een vraag over de overgang van het oude Digitenne (DVB-T) naar het nieuwe Digitenne (DVB-T2). De sfeer op het forum beviel me meteen goed en ik ben dan ook al snel zelf actief geworden als helper bij de problemen die andere klanten hadden met het nieuwe Digitenne. Na ongeveer een jaar werd ik ook steeds meer thuis in andere KPN-onderwerpen en zo werd ik uiteindelijk één van de meest actieve forumleden.        

Nadat onze lokale kabelboer het nodig vond om de zender Kindernet van de kabel af te halen, ben ik in 2000 overgestapt naar TV-kijken via de satelliet. Daar was die zender gewoon gratis uit de lucht te plukken. Tot op de dag van vandaag kijk ik via de satelliet naar de vele honderden gratis TV-zenders in combinatie met de zenders die wij in ons land via DVB-T2 (de ether) ontvangen. Op die manier heb ik zelf in de hand naar welke zenders ik kijk zonder dat iemand voor mij gaat bepalen welke zenders ik mag zien en op welke plek in de zenderlijst die zenders komen te staan. 

Diezelfde vrije manier van denken vond ik als kleine jongen terug bij mijn favoriete radiozenders, de zeezenders. De uitzendingen van Radio Noordzee Internationaal vond ik gewoon fantastisch. Ver nadat de zender uit de lucht was gehaald, gebruik ik die naam nu op internet als nickname.       

Nadat Radio Noordzee niet meer uitzond, bleef ik de zeezenders trouw. Radio Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Delmare, Radio Monique en Laser 558 zijn een paar van de zeezenders die nog lang op de Noordzee ronddobberden. Ook nu in 2022 luister ik bij voorkeur naar deze zenders. Want bijvoorbeeld Radio Caroline en Radio Mi Amigo bestaan nog steeds. 

 

PeterG

Hoe ik op het forum terecht ben gekomen was een avontuur van mislukte aanmeldingen.  Al een jaar of 1½ voor het lukte om me aan te melden op 29 oktober 2014 "reageerde” ik op vragen door er (dan maar) een artikel aan te wijden op Breedbeeldweetjes. Omdat het maar niet lukte een account aan te maken. Op één of ander manier lukte dat toendertijd slecht.
 

Gespecialiseerd in: DECT telefoons (vaste telefonie), Digitenne (ja ja, die Noordzee is een grote conculega geworden :thumbsup_tone3: ), gebruik van interactieve tv wat tegenwoordig KPN TV heet, gebruik van audio apparatuur. Ik stelde als jong ventje de zenders op de televisie al in.

Heerlijk om de hele dag radio aan te hebben. 

 

Actief op het forum: 29 okt. 2014

RBxx

Ik volgde het forum al een flinke tijd (passief), tot ik zo’n drie jaar geleden zelf een vraag had.

Op 18 februari 2019 heb ik daarvoor mijn forumaccount aangemaakt. Een simpele forumnaam met mijn initialen en een toevoeging was snel gevonden. Mijn avatar werd het wapen van mijn woonplaats Zandvoort.

Mijn eerste vraag? Ik wilde mijn mailboxen opnieuw indelen en een paar aliassen moesten verhuizen. Vroeger bij HetNet kon je dat zelf doen, maar in 2019 bij KPN helaas niet meer (en nu helaas nog steeds niet :frowning2: ). Een moderator heeft dat heel snel voor mij opgelost.

Mijn interesse was gewekt en ik zag al gauw vragen op het forum die ik ook kon beantwoorden.
Veel vragen zijn al eens eerder gesteld en ik kon daar heel snel antwoorden bij vinden. Ook op de KPN-website is veel informatie beschikbaar. Het probleem is vaak alleen om het te vinden met de juiste zoeksleutel. Ik ben daar steeds handiger in geworden en heb ook kennis en ervaring opgedaan.

Kennelijk vielen mijn activiteiten in de smaak bij de moderators want ik werd op 2 januari 2020 gevraagd of ik superuser wilde worden. Dat aanbod heb ik graag aanvaard en ik heb hier geen spijt van gekregen. De afgelopen twee jaar heb ik de interactie met de andere superusers en ook met de moderators als heel prettig ervaren.

Ik hoop de komende tijd nog veel mensen hier op het forum te kunnen helpen bij hun vragen over KPN internet, email, mobiel abonnement en prepaid.

Wie ben ik: Ik ben wjb uit Houten en dat is meer dan genoeg persoonlijke informatie over mij. Nou vooruit, één extra geheimpje, ik ben geboren in 1963.

Wat ben ik: Ik ben sinds 1986 werkzaam in de ICT-branche en sinds 2006 directeur/eigenaar van een klein softwarebedrijf.

Mijn motto: Doe wat je leuk vindt en waar jouw interesses liggen. Motiveer, leer en wees eerlijk. Succes en beloning volgen vanzelf.

 

Ik wens iedereen een zorgeloze Internet ervaring en draag graag mijn steentje bij om dat te bewerkstelligen.

 

Heb je een vraag? Stel ze hier gerust!  


19 reacties

Hallo @Nadia Leuke club, leuk om de achtergronden van de superusers een beetje te kennen.:relaxed:

 

Reputatie 7
Badge +22

Beste @JanD,

Wat leuk je op deze topic te verwelkomen. En dat je nu ook lezen wat KPN Superusers zoal doen. En voor vragen zijn we ook beschikbaar, dus vragen staat vrij. 😉👍🏼

Hallo @Dennis Schreve , ik ben bekend met de term Superuser, ben ik jaren geweest bij Ziggo en, nu @Nadia het zegt, ook bij Telfort totdat het over ging naar KPN.:relaxed:

 

Reputatie 7

Hah @JanD, dat werd ook wel tijd om deze toppers een (nieuw) podium te geven.  

Ik heb Jan ook eens mogen ontmoeten bij een superuser-uitje van de Telfort community in Hilversum! Een van de laatste échte live events van Telfort :) 

Zo'n soort topic was er toch al?

Ik meen dit al eens gelezen te hebben...

Reputatie 7
Badge +22

Zo'n soort topic was er toch al?

Ik meen dit al eens gelezen te hebben...

@martijn197108 die is niet meer recent, deze is dan ook in het Archief geplaatst. Er zijn nieuwe mensen bijgekomen, (zoals ik) vandaar dat we een nieuwe topic hebben over “Superusers”.

Reputatie 7
Badge +28

Klopt @martijn197108 ,

Maar dat topic was ruim vijf jaar oud. Dat oude topic wordt binnenkort gearchiveerd. 

Reputatie 7
Badge +22

Klopt @martijn197108 ,

Maar dat topic was ruim vijf jaar oud. Dat oude topic wordt binnenkort gearchiveerd. 

Is al gearchiveerd. 😉

@Nick83 is ook superuser:

Waarom staat hij er niet tussen?

Pfff,... heb jullie toch niet nodig 

Badge +19

@Nick83 Zou dan nog even leuk verhaaltje moeten sturen. 

Pfff,... heb jullie toch niet nodig 

Meerdere mensen die goed hun best doen staan er niet tussen hoor.

Anders zou de rij vast te lang worden:rofl:

 

Koekoek, ik ben denk ik met pensioen eer ik aan de 20k berichten kom,.. Duurt nog wel 30+ jaar :grin:

Koekoek, ik ben denk ik met pensioen eer ik aan de 20k berichten kom,.. Duurt nog wel 30+ jaar :grin:

Hallo @JeroenB22 , het aantal reacties is geen criterium om superuser te worden, het moderatieteam hanteert andere criteria.

Reputatie 7
Badge +28

Meerdere mensen die goed hun best doen staan er niet tussen hoor.

En daar (bij die mensen die goed hun best doen) hoor jij zeker bij @martijn197108! Nog enkele dagen en je bereikt een mooie mijlpaal:  

 

Meerdere mensen die goed hun best doen staan er niet tussen hoor.

En daar (bij die mensen die goed hun best doen) hoor jij zeker bij @martijn197108! Nog enkele dagen en je bereikt een mooie mijlpaal:  

 

Haha,Dankjewel!!

Ik doe mijn best maar of ik er zo lang als jullie mee door ga weet ik nog niet maar voorlopig ga ik nog wel even door:wink:

Reputatie 7
Badge +21

En het is al zover @martijn197108 , gefeliciteerd !!

 

En het is al zover @martijn197108 , gefeliciteerd !!

 

bedankt!!

En dat terwijl ik nog 30 reacties te gaan had:joy:

 

Reputatie 7
Badge +21

De telling is soms wat moeilijk te volgen, maar je hebt ook 31 topics gestart. Die tellen (denk ik) mee.

Reageer