Hoe maak ik een goed leesbare link op het forum?


Reputatie 7
Badge +27
Soms wil je, als je een bericht schrijft op het forum, een link naar een ander topic of een andere webpagina opnemen. Dit kan op twee manieren.

De eerste manier is het plaatsen van het hele webadres, voluit. Bijvoorbeeld: https://forum.kpn.com
In het schrijfvenster zit dit eruit als reguliere tekst. Na het plaatsen van je bericht wordt dit een blauwe, klikbare link.

Deze manier werkt prima voor korte webadressen. Maar als je een lange link hebt, dan kan dit de leesbaarheid van je bericht verslechteren.
Zie bijvoorbeeld: https://forum.kpn.com/uitleg-over-het-forum-nieuws-3/veelgestelde-vragen-over-hoe-het-kpn-forum-werkt-433992

We hebben echter een manier om van dergelijke lange links, een kortere te maken. Dit doe je door om je link heen wat extra tekst toe te voegen. Dit doe je als volgt:
code:
[url=https://www.webadres.nl]klikbare tekst[/url]


Zoals je ziet staat het webadres hier tussen de de = en de ].
Na de ] plaats je dan de tekst die in het bericht te lezen is, en waar op geklikt kan worden.
Het geheel sluit je dan weer af met het blokje tussen de vierkante haken.

Let er hierbij op dat je tussen het webadres en het vierkante haakje géén spaties hebt. En dat je bij het eindblokje niet vergeet de / te typen.

Als ik dit dan doe met de link van hierboven, dan krijg je: Veelgestelde vragen over het KPN Forum.

1 reactie

Reputatie 7
Door op het vraagteken ❔ onder het tekstvak te klikken (Tekstopmaak) kun je de code zien en via copy/paste in je tekstvlak plakken. Handig, want dan hoef je de exacte code niet te onthouden.

Reageer