KPN zet vol in op het KPN-merk

  • 10 januari 2019
  • 135 reacties
  • 16424 keer bekeken


Toon eerste bericht

135 reacties

Heb je niet gelezen dat ik en alle Telfort combivoordeel klanten ook een tv pakket terwaarde van €9,99 naar keuze krijgen en standaard de dubbele data. Sinds vorig jaar zijn de dubbele belminuten verdwenen dat is voir mijn situatie geen verlies. Ik kijk zeker naar het geheel omdat Telfort meer waarde heeft op mobiel gebied, bij KPN kan ik mijn ongebruikt tegoed van twee voorgaande maanden niet meenemen.dat alleen maakt het voor mij al waardevoller.

Het zal voor een ieder anders uitpakken in pure maandlasten ga ik en klanten met een zelfde Combinatie alleen omhoog in kosten (een schokkende 50 eurocent 😉 ) en verliezen flink wat bijkomende voordelen die KPN niet biedt. Zoals geschreven mijn totaalpakket bij KPN ondergebracht levert vanaf 1 juni 11 kanalen op die me geen €5,00 extra kosten terwijl de maandlasten niet omlaag gaan.

Dat van die data sim is gunstig in jullie situatie doe je die weg ben je meteen geen compleet klant meer, gezien je de telefonie bij Tmobile hebt voor het hele gezin, als KPN echt zo goedkoop of gunstig was had je dat nooit gedaan.

Waar is die €3,01 opgebaseerd? Als het Telfort abonnement €0,50 minder kost dan de KPN variant. Zelfs als je Compleet klant bent het enige verschil zijn de dubbele belminuten.
Reputatie 7
Heb je niet gelezen dat ik en alle Telfort combivoordeel klanten ook een tv pakket terwaarde van €9,99 naar keuze krijgen en standaard de dubbele data.
Dat dubbele data gegeven wordt is ook opgenomen in het voorbeeld.
Volgens de site krijg je of €5,- korting of een gratis TV pakket, niet beide.

Dat van die data sim is gunstig in jullie situatie doe je die weg ben je meteen geen compleet klant meer, gezien je de telefonie bij Tmobile hebt voor het hele gezin, als KPN echt zo goedkoop of gunstig was had je dat nooit gedaan.
KPN is voor ons als gezin veel duurder dan T-Mobile en daarom hebben wij onze mobiele telefonie bij T-Mobile ondergebracht. Daar gaat het echter niet om, het gaat om het vergelijk van KPN met Telfort.

Waar is die €3,01 opgebaseerd? Als het Telfort abonnement €0,50 minder kost dan de KPN variant. Zelfs als je Compleet klant bent het enige verschil zijn de dubbele belminuten.
KPN €13,00 - €9,99 (korting TV pakket) = €3,01.
Telfort €12,50 - €5,00 (combivoordeel) = €7,50.
Overigens kan je ook kiezen voor een gratis pluspakket en dan is Telfort met €2,51 (€12,50 - €9,99 (korting TV pakket)) weer net goedkoper dan KPN. Het verschil is echter marginaal, maar je hebt bij KPN dan wel twee keer zoveel belminuten en onderling gratis bellen.
Die 5,00 korting op de thuisfactuur is inderdaad een extra keuze dus inderdaad of/of/of . Bij KPN zit die €5,00 korting op het mobiele abonnement waardoor deze in maandlasten op het nivo komt wat het bij Telfort is zonder die korting.

Je rekent wel heel krom met de gelijke som blijft KPN duurder waarmee die 5,00 korting op de factuur de minst goede keus is dat klopt.

Mijn Thuis abonnement wordt per 1 juni 55,00 + 12,67 telefonie = 67,67 daar is die 9,99 van het pluspakket al af. Bij KPN zou ik 55,00 + 13,00 = 68,00 gaan betalen

Ja marginaal ben ik mee eens maar wel duurder. Dat gratis onderling bellen en de dubbele belminuten zijn in mijn situatie onbelangrijk met de cummulatieve 525 belminuten geeft dat geen verschil dan maak ik er tenminste nog gebruik van en belangrijker de maandlasten gaan er niet mee omlaag. Dus nogmaals de winst zit in het basis aantal tv zenders wat voor mij niet opweegt tegen de bijkomende mobiele voordelen die ik zou verliezen.

Het wordt pas interresanter als ik 200Mb zou afnemen en één van de duurste belbundels, maar dat heb ik beiden niet nodig en gaan de maandlasten eerder omhoog dan omlaag. Kortom mijn totaal plaatje blijft gunstiger met deze voorwaarden.

Ik zou zelfs totaal maar € 60,17 gaan betalen per 1 juni als ik niet door een verhuizing verplicht op het huidige kostenplaatje was gekomen. Daarmee was Telfort in ieder geval dit jaar zeker goedkoper geweest.


Meest belangrijke voor nu is dat Per 1 mei klanten met producten bij Telfort en KPN ook Voordeel krijgen. Wat het meeste voordeel oplevert dat is per situatie verschillend.
Reputatie 7
Het wordt pas interresanter als ik 200Mb zou afnemen en één van de duurste belbundels, maar dat heb ik beiden niet nodig en gaan de maandlasten eerder omhoog dan omlaag.
Ik neem aan dat je 20GB bedoelt i.p.v. 200Mb.
Een abonnement met 30GB kost bij KPN €25,00 per maand terwijl een abonnement met 20GB bij Telfort €23,50 kost. Voor €1,50 meer krijg je dus wel 10GB extra. Dat zal voor veel muziekliefhebbers (Spotify adepten) als muziek in de oren klinken.
Overigens kan de Spotify adept wellicht nog beter voor een 10GB abonnement met onbeperkt bellen van T-Mobile kiezen voor €22,50 aangezien de muziekstreams dan niet ten koste van de databundel gaan. En als je dan ook nog een tweede mobiel abonnement bij T-Mobile ondergebracht hebt, dan krijg je 2GB extra en een korting van €2,50.

Abonnementen voor de EU met een prijs boven de €32,50 zouden eigenlijk niet moeten bestaan immers dan is T-Mobile vast en zeker goedkoper met onbeperkt data.
Bij twee abonnementen ligt dat omslagpunt al bij €26,- en bij drie abonnementen zelf al bij €22,50.
Het is dus altijd verstandig om goed naar de eigen situatie te kijken. 😉
Nee ik bedoelde vast internet 200 Mb Spotify heb ik niks aan radio en MP3 voldoen prima geen onnodige meer kosten.

De enige voor mij persoonlijk intressante Compleet optie bij KPN zou in combinatie met de data sim zijn waar ik geen nut van heb hooguit als duo sim in een telefoon of in een mifi router oid.
Reputatie 7
Nee ik bedoelde vast internet 200 Mb
Dat is apart want de snelheidverhoging van 200Mbps is bij Telfort zo waanzinnig duur dat het de prijs van het Telfort abonnement ongeveer gelijk maakt aan die van het KPN abonnement.
Een 200Mbps snelheidsverhoging kost bij Telfort €12,50 terwijl deze bij KPN €4,99 kost.
Het basisabonnement van Telfort kost daarmee €55,- per maand terwijl bij KPN de prijs dan op €56,49 uit komt. Het prijsverschil tussen Telfort en KPN is bij die hogere snelheid dus alleen maar kleiner geworden.
Spraak verwarring KPN wordt pas interresant als je de duurste abonnement opties neemt. De huidige 4,99 snelheids upgrade maakt dat aantrekkelijk maar zoals geschreven niet nodig. De duurste belbundels zijn over de grens handig maar ik ga de haringvijver nooit over. De upgrade bij Telfort naar 200 is inderdaad onacceptabel hoog.

Wat ik al vaker schreef voor de kleinverbruiker is KPN niet intressant zeker niet op mobiel gebied. Ook niet in Compleet combinatie.
Reputatie 7
Spraak verwarring KPN wordt pas interresant als je de duurste abonnement opties neemt.
Oh, je bedoelt dat KPN juist wel interessant wordt als je een 200Mbps abonnement neemt.

De huidige 4,99 snelheids upgrade maakt dat aantrekkelijk maar zoals geschreven niet nodig.
Wat bedoel je hiermee?


Niet echt heel super voor de klanten met een mobieltje bij Telfort doe daar ook die dubbele data bij.

Let ook op het woord gebruik voeg ik nu als volledig Telfort klant een KPN mobiel toe dan geldt zoals ik het lees dit enkel voor dat abonnement de KPN Compleet regeling.
We zijn weer een stap verder de Telfort prepaid klanten worden per 15 juni KPN klanten.

Reageer