Met een @ kan je een ander forum lid aanspreken

  • 31 maart 2015
  • 2 reacties
  • 2613 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +12
Het apenstaartje, we gebruiken het dagelijks online, maar waar het vandaan komt weten we eigenlijk niet. Voordat de eerste e-mail berichten werden verstuurd, bestond het apenstaartje al. Sterker nog, het stond zelfs al op onze toetsenborden. Het symbool is mogelijk een samenvoeging van de letters A en C, wat een afkorting is voor at the cost of, oftewel een teken dat vroeger door handelaars veel werd gebruikt.   

Tegenwoordig gebruiken we het apenstaartje bij het e-mailen en in social media berichten. Op Twitter en Facebook kan je het teken gebruiken om iemand persoonlijk aan te spreken, we noemen dit een mention.   

Vanaf vandaag kan je ook op het KPN forum gebruik maken van het apenstaartje. Als je een andere forum gebruiker wil aanroepen, dan typ je het apenstaartje in je bericht en de naam (of eerste letters) van de persoon die je zoekt. Terwijl je typt verschijnt er een handige lijst met suggesties voor de personen die je zoekt, dus mocht je de gebruikersnaam niet helemaal zeker weten, dan kan je het juiste forum lid uit de lijst selecteren. Na het mentionen van een ander forum lid, krijgt hij automatisch een bericht via de e-mail met de oproep om het KPN forum te bezoeken.    

Mocht je vragen hebben over het gebruik van het apenstaartje op het KPN forum, laat het gerust weten in de reacties hieronder.   

Update juni 2016: Met de overgang naar het nieuwe forum is het tijdelijk niet mogelijk om andere gebruikers te mentionen.

2 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

Hoe werkt het als ik mensen "tag"/aanspreek in een besloten forum?

Robin
Reputatie 7
Ik denk dat dat besloten blijft ... :manwink:

Reageer