Beantwoord

Bellen vanaf vast lijn naar mobiel nummer (nl) die op vakantie is in het buitenland (buiten Europa), hoe komt dit op de factuur?

  • 8 August 2019
  • 2 reacties
  • 204 keer bekeken

Hallo,

Als je vanaf een vaste lijn belt naar iemand die in het buitenland op vakantie is, hoe wordt dit dan op de factuur weergegeven.

Persoon waarnaar gebeld wordt heeft mobiel nummer (van KPN) en is op vakantie buiten Europa.

Hoe wordt dit zichtbaar op de factuur van het vaste nummer?

Komen dan de kosten bij Bellen buiten Europa, of gewoon bij bellen naar mobiel en zijn de meerkosten voor de eigenaar van het mobiele nummer?

Groet, E
icon

Beste antwoord door Erik van KPN 9 August 2019, 10:13

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2 reacties

Reputatie 7
Badge +21
Hallo @mr. E , op de factuur staat alleen een gesprek naar een Nederlands 06nummer. De meerkosten zijn voor rekening van de ontvanger van het gesprek. Die kiest er voor om bereikbaar te willen zijn.
Reputatie 7
Badge +30
Welkom, Mr. E, goede vraag! RBxx geeft het antwoord al: jij ziet alleen de kosten voor bellen binnen Nederland.

Met een mobiel nummer kan je in principe overal zijn. We kunnen niet verwachten dat degene die belt naar een 06-nummer altijd weet waar de eigenaar van dat nummer zicht bevindt. Dus berekenen wij (en andere providers ook neem ik aan) dan bij de beller alleen de kosten binnen Nederland. De kosten van het buitenland stuk zijn voor de eigenaar van het 06-nummer.