KPN stopt met SMS-dienst op vaste telefoon op 1 januari 2019

  • 28 september 2018
  • 8 reacties
  • 2063 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +14
Per 1 januari 2019 stoppen we met de dienst SMS Vast. Met deze dienst is het mogelijk om een SMS te versturen en ontvangen met je vaste telefoon.


Al een aantal jaren constateren we een sterke afname is in het gebruik van SMS op de vaste telefoon. Klanten die de afgelopen 6 maanden de dienst SMS Vast hebben gebruikt ontvangen op 1 oktober een SMS dat de dienst wordt beëindigd; “Per 1 januari 2019 is het niet meer mogelijk om een sms te ontvangen of versturen met uw vaste telefoon. Sms’en kan nog steeds met uw mobiele telefoon. MvG KPN”.

Voor meer informatie over onze vaste telefoondiensten kijk op: KPN Vast Bellen.

Heb je vragen over dit bericht? Laat een reactie achter hieronder!

8 reacties

Het zou tijd worden dat daar eens duidelijkheid in kwam.
KPN zou zich kapot moeten schamen over hoe het de afgelopen jaren met dit systeem is omgegaan, en voor de manier waarop hierover elke keer een ander verhaal verteld werd.
Nu maar afwachten of men ook werkelijk in staat is om het systeem écht af te koppelen....
Bij toeval er achter gekomen dat SMS-dienst van KPN voor vaste lijnen niet meer werkt.
SMS- bericht hierover van KPN nooit ontvangen.
Door dat ons alarmsysteem hier ook op aangesloten is en wij plotseling geconfronteerd werden met hogere belkosten kwamen wij i.s.m. onze alarminstallateur erachter dat deze dienst per 1 januari 2019 is opgeheven.
Alleen een sms-je hierover van KPN is niet voldoende, zeker de ouderen onder ons lezen dit niet of weten niet hoe met sms om te gaan. Beter was en is om klanten per brief/mailing van dit soort veranderingen op de hoogte te brengen.
Kosten voor ons nu +/- Eur 1.000,00 voor een nieuwe centrale die wel berichten aan ons gaat afgeven bij afgaan alarm.
Reputatie 7
@Boos-Krijnen
Heb je nooit gemerkt dat het de laatste, zeker, 3 jaar al héél slecht werkte? Berichten kwamen hier al jaren niet meer als tekst binnen. Maar via een gesproken vrij onverstaanbare computer. Het was al jaren, sinds ong. jan. 2015, niet meer onderhouden.

De gratis versie is nu per 1 jan. definitief gestopt. Je kunt via onderstaand bedrijf een abonnement nemen op de sms-dienst vaste lijn.

De abonnementsversie van dezelfde sms-dienst gaat gewoon door.

Dat kan via deze commerciële partij die een sms service op de vaste lijn heeft. Daarmee zou je alarm dan weer functioneren. 😃
https://www.smsanaloog.nl/
gratis versie ? Elk SMS'je stond gewoon op de factuur hoor....

https://www.bellen.com/nieuws/kpn-met-sms-via-vaste-telefoon
Reputatie 7
Oh, sorry, je hebt gelijk. Ik bedoelde dus dat er geen apart abonnement voor nodig was. Dat is nu dus wel het geval.
Het bericht was ook al uit 2003 :-)

Tot zover "Andere Tijden".
Terug naar de onze!
Reputatie 7
Badge +27
Welkom op het forum, Krijnen. Jammer te horen dat de sms in oktober bij jou niet binnen gekomen is. Helaas is dat ook gelijk een illustratie van wat Peter al aangeeft. Het systeem functioneerde al enige tijd niet optimaal meer. Gecombineerd met het feit, wat Nadia in het startbericht aangeeft, dat er zeer weinig gebruik van werd gemaakt, is de reden geweest voor ons om hier mee op te houden.
Als je mensen via SMS gaat berichten, dat het systeem gaat stoppen... En je weet, dat veel van die SMS'jes niet aankomen.
Hoe slim ben je dan?

Reageer