Sinds ik glasvezel heb, werkt mijn vaste telefoon niet meer

  • 15 November 2022
  • 15 reacties
  • 107 keer bekeken

Sedert de glasvezel hier binnen ligt, werkt mijn vaste telefoon niet meer. Als mensen bellen, hoor ik hun stem, maar zij horen niks van mij, dus komt er geen verbinding tot stand. Er was hier een monteur en ook haar telefoon werkte niet. Er was ook een probleem met de glasvezel. Daar kwam vandaag iemand voor en nu werken alle groene lampjes. Dus ik dacht, nu zal de huistelefoon het ook weer doen, maar nee hoor. Nog altijd niet. Op mijn vast telefoon heb ik een abonnement voor bellen naar het buitenland. Lukt dus ook niet en als ik met mijn familie contact moet nemen, gaat dit nu via mobiel en ik ben er al meer dan 10€ extra kosten aan kwijt, wat niet zou moeten, toch? ER loopt al een nieuwe afspraak met de monteur, dit voor volgende week dinsdag. Hopelijk gaat het dan opgelost zijn. Want zo heb ik het gevoel dat ik aan het “lijntje” gehouden wordt...Maar ja, het lijntje van de vaste telefoon, deze wil ik wel terug!


Admin: afgesplitst en een eigen topic voor je vraag aangemaakt


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

15 reacties

Reputatie 7

Hoi @omastien, welkom bij ons op het forum. Als ik je goed begrijp is die monteursafspraak voor morgen? Of was dat vorige week nog? Op je forumprofiel staan geen gegevens, daardoor kan ik nog weinig zeggen over jouw telefoonlijn. Je kunt dat volledig invullen en een seintje geven als je dat gedaan hebt. Het is mogelijk dat ik weinig kan doen hierin, doordat er al monteursafspraken zijn klinkt het alsof er al dingen lopen. In dat geval kan ik de status in ieder geval bekijken.

Jasper, bedankt voor je reactie. morgen komt er voor de 2e keer een monteur. En ze zijn ook al gekomen van KPN netwerk. Ik hoop dat het probleem morgen zal opgelost zijn, duurt nu toch al drie weken! Ik laat het weten hoe het verder loopt!

 

Reputatie 7

Ik hoop op een positief bericht vandaag! Het klinkt als een diep geworteld probleem in ieder geval, zoveel partijen als er bij betrokken zijn.

Komt wel goed, maar is niet zo leuk, toch? Groetjes, Christine.

 

Reputatie 7

Dat ben ik helemaal met je eens, dat is niet leuk. Als het een onderdeel is van het abonnement hoort het gewoon te werken. De monteur is inmiddels geweest? Heeft deze het kunnen oplossen?

Jasper, We hebben de monteur niet gezien! Wat er wel gebeurd is: opeens kregen we een bericht binnen dat alles nu werkte! Direct de huistelefoon uitgeprobeerd en ja, die deed het ook. Dus hebben ze het toch op de “achtergrond” kunnen regelen. We hadden het wel fijn gevonden, hadden ze verwittigd dat die monteur niet kwam. Maar geen gezeur, nu is het goed en ga ik  ff naar KPN bellen ivm een vergoeding over de drie weken dat we de huistelefoon niet hebben kunnen gebruiken en  het feit dat we belkosten gemaakt hebben via mobiel die normaliter in het extra abonnement van de huistelefoon zitten. Groetjes en bedankt voor je interesse!

 

Reputatie 7

Dat ben ik met je eens @omastien, het is fijner om dat van te voren te weten. Ik weet niet wat ze precies hebben gedaan, maar het werkt gelukkig weer daarmee. Daar ben ik ook blij om, en als we via deze weg nog iets voor je kunnen doen dan weet je ons te vinden.

Japser, Helaas… en weer doet de huistelefoon het niet meer!. Gelukkig gisterenavond nog ff kunnen bellen met mijn zus in België. Wou vandaag bellen naar mijn schoonzus (ook België)… de telefoon doet het niet meer. Ik heb toen gevraagd aan mijn man om via zijn mobiel naar de huistelefoon te bellen… Ik hoorde niks en hij alleen een soort bezettoon. Naar 08000402 gebeld. Die mevrouw heeft erg haar best gedaan. Ze zag toen ergens: de telefoon is niet geregistreerd. Dus ging ze aan de slag om vanuit haar positie de modem te resetten, lukte niet. Dan maar opdracht aan mij om het van thuis uit  het in orde te brengen. Ze heeft info gegeven wat ik moest doen, maar ook op deze manier geen geluk! Nu heeft ze een ticket aangemaakt voor een specialist. Die zal binnen de 24 uur bellen om het in orde te brengen. Ben benieuwd… 

Reputatie 7

Verdorie, dat is balen @omastien! Dat was niet de bedoeling natuurlijk, Gelukkig had je al snel gebeld met ons en werd daarbij een ticket aangemaakt. Hopelijk kan er daarna snel contact met je worden opgenomen en vervolgstappen genomen worden om het nummer weer werkend te krijgen - en werkend te houden.

De “specialist” heeft zich niet gemeld. Dus opnieuw gebeld met KPN. Deze persoon zei dat de collega verkeerde informatie gegeven had en dat  het geen 24 uur zou zijn, maar drie werkdagen. Dus…. volgens mij zou het ten laatste maandag moeten zijn. Begint op een nachtmerrie soap te lijken!

Reputatie 7

Volgens je bericht had je donderdag contact opgenomen, dan is dinsdag de derde werkdag (vrijdag, maandag, dinsdag). De dag waarop het ticket wordt aangemaakt telt daarbij niet mee. Ik hoop dat er sneller dan dat contact wordt opgenomen. Doordat er nog geen gegevens op je profiel staan kan ik er helaas ook niet veel meer over zeggen.

Jasper, gisteren een specialist aan de lijn gehad, kon het ook niet online oplossen. en Ik moest dan gedurende 15 min de resetknop ingeduwd houden, maar ook dit hielp niet. Hij heeft toen zelf een monteur ingepland. Vandaag is er opnieuw een monteur gekomen en… die heeft op 5 minuten tijd het probleem opgelost via de aan en uit knop!  Nu bel ik naar KPN voor een coulance regeling. De 5€ van  mijn abonnement bellen naar buitenland gaan ze storten. Maar de bijna 15€ die ik genoodzaakt was te bellen via mobiel (zieke zus in PS. ziekenhuis) daar komen ze niet tussen, want ik had de keuze te bellen of niet of ik had maar via whatsapp moeten bellen. Mijn zus heeft geen whatsapp. Deze kosten hadden onder normale omstandigheden onder mijn bellen naar buitenland abo gevallen. Jammer dat men zo omgaat met klanten die ongewild te maken hadden met technisch defect. Dit heeft niks te maken met de jongeman die mij geholpen heeft. Hij heeft gedaan wat hij moest doen, dit met respect naar hem toe. 

Reputatie 7

Ik ben blij dat het nu weer werkt, ik had wel verwacht dat de monteur meer moest doen dan dat! Ik hoop dat vanaf nu blijft werken en dat deze valse start daarmee achter ons gelaten kan worden! 

Zo is dat Jasper, bedankt dat je een beetje mijn uitlaatklep was!

Reputatie 7

Dat is geen probleem, dat is ook een manier om te helpen 🙂

Als we in de toekomst nog iets voor je kunnen doen, dan weet je ons te vinden (via verschillende wegen).