Beantwoord

KPN Superwifi 2 gebruiken met eigen router?

  • 7 February 2024
  • 3 reacties
  • 218 keer bekeken

Hallo,

Ik ben sinds kort geswitcht naar KPN glasvezel. Ben over het algemeen best blij mee maar vroeg me wel iets af. Namelijk; kan ik de meegeleverde Superwifi 2 boxen (x2) aansluiten op mijn eigen router? Zo ja, hoe werkt dit? Ik ben hier geen echte kenner in. De meegeleverde modem van KPN heb ik samen met een huisgenoot geen netwerk voor geconfigureerd omdat we nog een prima router [TP Link Archer AX10] hadden liggen die we daarvoor wilde gebruiken en centraler in ons gedeelde huis kon staan, Wij ontvangen glasvezel en sturen dat door via de KPN modem naar de TP-Link Archer router dat zowel bekabeld als draadloos verbind. Het zou gaaf zijn als we de superwifi2 boxen konden gebruiken samen met de Tp Link router om het signaal nog dekkender te maken. 

Hoor het zeer graag!

icon

Beste antwoord door Sanne van KPN 15 February 2024, 18:11

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 2
Badge

Stop de utp kabel die naar je tp link loopt direct in je nt en sluit je router aan waar nu de tp link staan (wan poort) gebruik je superwifi icm de box 12 dan creëer je een mesh netwerk in mijn ogen een stuk fijner.

Stop de utp kabel die naar je tp link loopt direct in je nt en sluit je router aan waar nu de tp link staan (wan poort) gebruik je superwifi icm de box 12 dan creëer je een mesh netwerk in mijn ogen een stuk fijner.

Hey dankjewel.
Ik moet zeggen dat ik het niet zo goed begrijp. Wat bedoel je met ‘nt’? Mijn router is die van Tp Link, dus ik begrijp niet zo goed wanneer je die twee uit elkaar haalt.  

Reputatie 7
Badge +18

Hi @TjallingTjalling en welkom bij de KPN Community! 

Het NT is het punt op je glasvezelaansluiting waar je het modem op aan sluit. 

Je geeft daarnaast aan dat je glasvezel via het KPN modem doorstuurt naar de TP-link, ik denk dat John daar dus op doelde. 

Mocht het nog niet gelukt zijn om de SuperWifi 2 op de eigen router aan de praat te krijgen, in het gebruik een eigen router topic van één van onze communityleden staan een aantal scripts voor het gebruik van je eigen router, waaronder ook wat tips voor TP-link.
In de reacties onder het topic zelf staat ook een hoop advies, maar mocht het daar niet mee lukken dan kun je ook een reactie onder dat topic achterlaten. Hopelijk is de oplossing daar dan snel gevonden!

Reageer