Vraag

SuperWifi lampje blijft snel groen knipperen tot het herstart wordt

  • 28 February 2023
  • 98 reacties
  • 1028 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +3

Ik heb exact hetzelfde verschijnsel, ook in combinatie met v10a en een superwifi 2. Modem en superwifi 2 vormen een mesh netwerk. Deze setup gedaan om mijn tweede tv+ draadloos aan te sluiten. Dit werkt uitstekend. Echter om de twee dagen knippert het groene lampje op superwifi 2 (verbinding maken) en daar stopt ie ook niet meer mee. Even uit- en aanzetten lost het probleem meteen op!

 

Ook bij mij verliest de superwifi 2 ‘s nachts de verbinding met het modem en altijd rond 03:00. Overdag nooit. Ik heb verder geen verbindingsset via het stopcontact actief wat kan storen zoals op het forum te lezen valt.

 

superwifi al op verschillende plekken gehad met hetzelfde resultaat. Ook verschillende keren opnieuw gekoppeld aan het modem. Zonder verbetering.

 

Ik lees op het forum dat er monteurs zijn die aangeven dan de 10a niet goed werkt met superwifi en zelfs dan er een box12 modem bij de tv+ had moeten geleverd.

 

Superwifi 2 is met dit euvel praktisch onbruikbaar omdat zowel iPad als iPhone boven verbinden met superwifi 2 en deze apparatuur de verbinding verliezen zodra superwifi 2 onbereikbaar is. De apparatuur verbindt echte ook niet automatisch meer met het modem wat irritatie opwekt.

 

Omdat meer mensen aangeven dat de verbinding ‘s nachts wegvalt rond 03:00 en een herstart van superwifi 2 onmiddellijk het probleem oplost lijkt het geen lokaal probleem maar de combinatie van v10a en superwifi 2. Die combinatie is ook nog niet zolang in support met slechts 1 superwifi 2 draadloos verbonden met het modem in een mesh setup. Ik las ook met belangstelling het bericht dat er begonnen is met dezelfde firmware voor box12 en v10(a). Maar vooralsnog werk de 10a echt niet lekker met superwifi 2 terwijl superwifi 2 juist is aangeschaft voor de draadloze tv+ box. Wellicht kan KPN toch eens kijken naar het fenomeen van de wegvallende verbinding en altijd ‘s nachts rond 03:00.

 

Admin: Afgesplitst en eigen topic aangemaakt


98 reacties

Reputatie 6
Badge +3

Vannacht wederom hetzelfde. Patroon is om de twee dagen en altijd rond 03:00. Voorspelling is dat in de nacht van vrijdag op zaterdag dit wederom gaat gebeuren. Rond 03:00.

Dit maakt Superwifi compleet onbruikbaar maar wel nodig ivm tv+. Irritant.

Reputatie 6
Badge +3

Hier lijkt hetzelfde aan de hand te zijn. Lijkt mij aardig structureel en zeker geen lokaal probleem.

Reputatie 7
Badge +16

Hi @Roy74! Het klopt inderdaad dat er meer topics zijn over dit onderwerp. Maar er is geen structureel probleem met de ontvangers. 

Er kan een hoop aan de hand zijn. Maar de meeste oorzaken neem je weg door de stappen te volgen van een schone installatie van de SuperWifi versterkers

Wil je dit eerst doen en hier laten weten of dat heeft geholpen?

Reputatie 6
Badge +3

Hoi Bram,

Op basis van de antwoorden in de andere topics had ik deze stappen inderdaad al doorlopen. Zonder resultaat.   Superwifi werkt perfect voor het doel maar bizar is het patroon van 2 dagen en rond 03:00 een niet werkende superwifi. En het vreemde is dat een herstart het probleem meteen oplost.

 

Aangezien de v10a in combinatie met 1 superwifi2 punt die draadloos een mesh met het modem vormt pas recent mogelijk, vind ik het discutabel om het als geen probleem met de ontvangers te bestempelen. Juist om deze reden zou ik de 3 topics hierover juist gecombineerd laten staan. Dan is patroonherkenning eenvoudiger. Ik vind het net te toevallig dat de verbinding altijd rond 03:00 verdwenen is en nog toevalliger is dat 3 mensen met deze combinatie hetzelfde ervaren.

 

Wellicht kijkt de technische afdeling ook af en toe mee hier en gaat er lampje branden over een mogelijke oorzaak. Eventueel kan ik logs plaatsen. Ik blijf zelf ook speuren naar een oorzaak mocht dit buiten de apparatuur liggen en zal hier een bericht plaatsen als de verbinding weer verbroken is. Ik voorspel in de nacht van vrijdag op zaterdag 😅

 

Het is wel vervelend omdat alle verbonden apparatuur geen WiFi meer heeft maar ook niet automatisch een verbinding maakt met het modem.

Reputatie 7
Badge +16

@Roy74 wil je inderdaad de logs even hier delen? Dan ga ik het voor je doorgeven. Ik zal daarbij ook de andere cases benoemen. 

Reputatie 6
Badge +3

Hoi Bram,

Dat wil ik zeker doen. Gisteravond heb ik nog een wijziging gemaakt na wat eigen onderzoek. Zie hiervoor mijn reactie in:

Ik woon in een gebied waar radar interferentie heel goed mogelijk is. Ik heb daarom de 5G band op kanaal 36 gezet die niet door radar wordt gebruikt. Vannacht rond 03:00 zou het normaal gesproken weer prijs zijn. Ik wacht dus even af (en ook de komende dagen) of superwifi in de lucht blijft. Overigens begrijp ik nu ook de optie bij de kanaalselectie “auto zonder weer” of iets dergelijks. Dan selecteert de superwifi automatisch een kanaal maar niet degene waar interferentie met een weerradar mogelijk is schat ik zo in. Kennelijk is daar behoefte aan…

Mocht dit een oplossing zijn dan kan superwifi mogelijk niet goed omgaan met de radarprioriteit (zie ander topic met onderbouwing en links). Maar laten we even afwachten en kijken of mijn superwifi het morgenochtend nog doet 😎

Ik zal mijn bevindingen posten uiteraard. Top forum overigens met veel nuttige bijdragen.

Reputatie 5

@Roy74 Ik weet niet of de mogelijkheid om rechtstreeks in te loggen in een Superwifi nog bestaat (Typ in de browserbalk http://192.168.2.151 ) , maar weet dat er een optie in zit (“Auto Channel Selection”) die 's nachts actief is en default staat deze optie aan.

Heb in onderstaand topic daar een keer over gesproken en heeft in dat geval wel de oplossing geboden. Je kan eens proberen of dit voor jou ook werkt.

 

 

Reputatie 6
Badge +3

@Radioman,

Nee die optie is er volgens mij niet meer sinds de v10a zelf ook een mesh punt is. Maar ik kan wel de auto kanaalselectie bij de 5G band handmatig op een kanaal zetten. Dat had ik zelf ook al gevonden na wat onderzoek.

Ik zag overigens in jouw topic dat er iemand ook baat had bij je oplossing en deze persoon had ook een haven in de buurt. Radar interferentie zou toch wel kunnen. Staat nu op kanaal 36 bij mij sinds gisteravond en die wordt niet gebruikt in radar communicatie. Morgenvroeg kijken of Superwifi nog online is 😋

Als dit een oplossing is dan lijkt de DFS op Superwifi zijn werkt niet goed te doen mijn inziens want die zou er voor moeten zorgen dat er een ander kanaal gekozen wordt. Kan me zomaar voorstellen dat het superwifi punt dit niet goed synct met het modem dat sinds een 1,5 maand zelf ook een mesh is, en dat het dan mis gaat en superwifi niet meer opnieuw kan verbinden met het modem. Het modem heeft overigens nergens last van en blijft gewoon in de lucht. Maar zoals anderen ook al opmerkten verbinden apparaten die verbonden waren met superwifi niet meer automatisch met het modem (of een ander superwifi punt dat wel nog werkt). Met name dat is frustrerend.

Bedankt voor je reactie. Ik zal mijn bevindingen posten de komende dagen.

Reputatie 5

@Roy74 

Heb nog een nieuwe screenshot gemaakt van de setting zoals deze is na een reset van mijn Experia Wifi. Dit zou dan tevens voor een Superwifi moeten gelden.

Inloggen heb ik gedaan door de Experia Wifi even in een ander netwerk aan te sluiten ( dus geen 192.168.2.xxx range).

Verder zal het ontwikkel team moeten aangeven of deze setting inderdaad actief wordt gebruikt door de firmware in de Experia Wifi en SuperWifi en daarmee mogelijk problemen kan veroorzaken.

 

Reputatie 6
Badge +3

Hoi @Radioman,

Ik waardeer het enorm dat je de moeite neemt om mee te denken.

Je screenshot geeft inzicht want kennelijk kun je op de Experia WiFi het tijdstip kiezen waarop de auto kanaalkeuze opnieuw gestart wordt. Dit kan op het SuperWifi punt niet. Je kunt daar alleen kiezen of auto of auto zonder weer(radar) of een kanaal handmatig kiezen.

Het grappige is dat best wat mensen inmiddels ergernis hebben dat WiFi op het superwifi punt uitvalt en altijd midden in de nacht waarbij de meesten rond 03:00 melden. Je screenshot geeft daarvoor mogelijk een verklaring. Ongetwijfeld zal het op Superwifi ook zo werken als op jouw Experia WiFi alleen kan je daar dus niet kiezen welk tijdwindow dit is. Ongetwijfeld zal dit ergens tussen 2 en 3 in de nacht zijn.

Gisteravond heb ik zelf ook al de kanaalkeuze op 36 gezet, geen auto meer, omdat ik radar interferentie vermoed. In de OWL log zag ik vlak daarna een OWL-sync wat mij ook logisch lijkt zodat het hele mesh netwerk op de hoogte is van de wijziging. Echter zie ik de OWL-sync niet in de log bij het verbreken van de verbinding van superwifi midden in de nacht (met auto setting). Ik kan me voorstellen dat als het modem, dat ook een mesh punt is, deze wijziging niet krijgt van superwifi geen verbinding meer maakt met superwifi. Gevolg is het groene knipperende lampje. Maar dat is wat je aangeeft voor het ontwikkelteam.

Wat ik kan zien in de verschillende topics is dat de v10a deze klachten heeft in de setup die ik ook heb, dus met 1 superwifi die draadloos is aangesloten op de modem v10a. Deze setup is nog niet zolang mogelijk want voorheen moest er 1 superwifi bedraad op de modem aangesloten zijn. De verklaring zou hierboven beschreven kunnen zijn.

Morgenvroeg weet ik meer. Radar interferentie is niet mogelijk door kanaal 36 te kiezen. Ik kan daarna nog handmatig kanaal 52 kiezen (radar interferentie mogelijk). Dan weet ik of het radar is of de auto setting met mogelijk een ontbrekende sync. Als superwifi morgen online is dan is er in ieder geval een workaround voor aardig wat mensen op dit forum. Hopelijk is dit zo want het is zeer ergerlijk. We gaan het beleven 😁

Reputatie 6
Badge +3

@Radioman,

Mijn Superwifi is online gebleven vannacht 😎. Het lek lijkt boven.

Ik laat de huidige configuratie tot morgen actief om zeker te zijn dat superwifi in de lucht blijft. Daarna ga ik het kanaal van de 5G band handmatig op 52 zetten. Op dit kanaal is radar interferentie mogelijk en is het kanaal dat gekozen was door de auto setting waarbij ik last had van de verbroken verbinding om de twee dagen. De oorzaak is dan definitief duidelijk. Als het de auto setting is dan lijkt een firmware update noodzakelijk. Een OWL-sync ontbreekt in de log rondom het tijdstip dat de verbinding verbrak maar die zie ik wel in de log als ik handmatig een wijziging aanbreng. In de mesh setup waarbij het modem ook onderdeel is zal ieder onderdeel van de mesh op de hoogte moeten zijn van wijzigingen, bijvoorbeeld een auto kanaalwijziging op een superwifi, lijkt mij want anders loopt de communicatie spaak. Maar dat is dan verder niet meer aan ons om verder uit te diepen, wij leveren de bevindingen aan.

Ik zal mijn bevindingen weer posten ergens na het weekend want het testen kost een paar dagen. Vooralsnog heb ik nu wel een stabiele superwifi zonder ergernis en hopelijk geldt dit ook voor de anderen met deze problemen.

Reputatie 6
Badge +3

@Radioman , @Leines1234,

Kijk mijn UFO eens stabiel groen blijven 😎, inmiddels al dagen. Dit is nu zeker weten stabiel.

Ik ga dadelijk 5G handmatig op kanaal 52 zetten (dit kanaal was gezet met de auto optie aan door de SuperWifi). Dit is een kanaal waar radar kan storen.

Echter ik denk dat Superwifi dan ook stabiel blijft draaien maar dat stellen we dan vast na 48 uur. 

 

Reputatie 6
Badge +3

5G handmatig op kanaal 52 gezet.

Direct na het opslaan van de wijziging in de OWL log (de mesh log):

05.03.2023 07:35:46 OWL-Sync config success
 

Deze sync mis ik toen Superwifi instabiel was direct na het verbreken van de verbinding (auto optie aan en dus een trigger in de nacht om het meest optimale kanaal te kiezen). Als een kanaalwijziging niet doorgegeven wordt binnen de mesh…

 

Vervolgens verlies ik de verbinding zoals verwacht na de handmatige kanaalwijziging. In de log zie je dat Superwifi de mesh verlaat. Superwifi blijft echter wel in de lucht, te zien aan de uptime van enkele dagen. Zie hier het verlaten van de mesh:

05.03.2023 07:36:08 OWL-SWP2-Bovenverdieping(C8:99:B2:54:D0:A1) leave topology
 

Even later een join van Superwifi in de mesh. Ik kon nu weer inloggen want tenslotte maak ik boven verbinding met Superwifi en niet met het modem mesh punt:

05.03.2023 07:38:03 OWL-SWP2-Bovenverdieping(C8:99:B2:54:D0:A1) join topology
 

En mijn eerste device is weer verbonden met Superwifi:

05.03.2023 07:38:05 OWL-(SWP2-Bovenverdieping)IF[2.4G] STA_MAC(5A:96:43:01:FE:80) is connected to AP_MAC(72:99:B2:54:D0:A4) status: connected.
 

Nu denk ik dat Superwifi de komende dagen gewoon online blijft. Zo niet dan heb ik echt last van radar. Zo ja dan weet ik de andere mogelijke oorzaak.

Reputatie 7
Badge +16

@Roy74 ik had van mijn collega al gehoord dat je iets gevonden had. Nu ik je update lees weet ik niet of ik je moet bedanken of feliciteren. Dit zijn van die dingen waar je niet zo snel aan denkt. 

Ik hou het voor nu bij complimenten. En ik ga samen met @Sanne_M kijken wat we hiermee moeten doen. 

Reputatie 6
Badge +3

Hoi @Bram_ ,

Vooral feliciteren want om de dag superwifi herstarten om weer te verbinden zorgt voor verhoogde irritatie na een tijdje. Ik zie meer topics met identieke problemen. Patroon is v10a, lijkt na de owl update voor de v10a te zijn ontstaan toen dit modem onderdeel van de mesh werd. En vooral dat het altijd ‘s nachts ellende is. Ik zie ook nog wat mensen die bevestigen dat radar in de buurt aanwezig is. Ik heb hier bijna elk denkbare radarmogelijkheid in de buurt. De nu lopende test moet radar uitsluiten.

indien over 2 dagen superwifi nog online is dan trek ik de voorzichtige conclusie dat Superwifi en in ieder geval de v10a met de huidige firmware aan beide kanten, een probeem lijkt te hebben met de auto channel optie in de 5G band. Ik kan in mijn klantrol helaas niet het debuglevel ophogen maar ik heb het gevoel dat na de auto channel trigger in de nacht op de superwifi er een optimaal kanaal gekozen wordt maar dit niet goed gedeeld wordt (de owl sync) met het mesh netwerk incluis de v10a die er dus sinds een aantal weken ook onderdeel van is. Lijkt mij noodzakelijk want anders stopt ie schat ik in, al heb ik meer verstand van andere IT zaken.

Wellicht vast iemand laten meelezen van de afdeling Superwifi met technische skills? Die kan dit beter beoordelen op basis van de feiten in de firmware.

Ik heb nog 2 dagen nodig voor de huidige test te evalueren. Ik post wat ik zie gebeuren. Wat ik kan aanbieden is dat ik mondeling mijn bevindingen toelicht. Mijn telefoonnummer staat in mijn profiel. Ik mag ook als testkonijn ingezet worden als dat wenselijk is.

Voor de moderators wellicht even goed om alert te zijn als andere klanten deze symptomen ook hebben. De standaard stappen zijn niet slecht maar hier geen oplossing. En het is echt heel irritant voor de eindgebruiker. En ja, ik weet dat er ook andere problemen kunnen spelen bij een klant 😅

Reputatie 6
Badge +3

En als toevoeging, we hebben ook een klant op het forum die superwifi al had voordat de v10a onderdeel van de mesh werd. Dan zou WiFi op de v10a weer aan moeten gaan als het goed is na de owl update. Maar gaat dit allemaal goed want die persoon heeft een wlan Daemon error op de v10a. Kan dus best complex zijn om de juiste stappen te nemen om een klant weer happy te maken. Net zoals ik momenteel weer happy ben met superwifi. 

Reputatie 6
Badge +3

Update

Vannacht naar de wc rond 04:00 en geconstateerd dat mijn superwifi aan het stuiteren is (groen knipperende led). Gisterochtend heb ik handmatig de 5G band op kanaal 52 gezet. Dit was het kanaal dat in de auto channel optie om de dag en altijd ‘s nachts rond 03:00 mijn superwifi onderuit trok, vandaar deze kanaalkeuze.

Conclusie: ik streep, hoewel niet verwacht, toch de auto channel optie weg als primaire oorzaak. Het lijkt toch echt interferentie te zijn. Natuurlijk kan de auto channel optie wel dit veroorzaken als net het kanaal wordt gekozen waar interferentie mee is.

En nu de onderbouwing met feiten, de logs. Neem ook in beschouwing de post van gisteren met de logs na de handmatige configuratie wijziging. En realiseer dat de owl log van toepassing is op alle devices in de mesh topology (in mijn geval dus de modem en 1 superwifi2).

06.03.2023 03:10:27 OWL-(VRV9517)IF[2.4G] STA_MAC(9E:10:4E:A4:90:36) is connected to AP_MAC(94:6A:B0:DA:5F:06) status: connected.
06.03.2023 03:10:16 OWL-SWP2-Bovenverdieping(C8:99:B2:54:D0:A1) leave topology
06.03.2023 03:10:00 OWL-(VRV9517)IF[5G] STA_MAC(0A:C0:80:53:EB:65) is connected to AP_MAC(94:6A:B0:DA:5F:07) status: connected.
06.03.2023 03:09:44 OWL-Sync config success
06.03.2023 00:13:51 OWL-(VRV9517)IF[2.4G] Legacy Device STA_MAC(A0:C9:A0:60:75:D6) is connected to AP_MAC(94:6A:B0:DA:5F:06) status: connected.
 

Om 00:13:51 is er nog niets aan de hand. Om 03:09:44 (ik lag volgens mijn smartwatch aantoonbaar te slapen) vindt er een synchronisatie van de mesh configuratie plaats (geen idee wat dit triggert want de auto channel optie staat uit). Om 03:10:00 is er een device aangemeld op de 5G band op de modem (dat is de VRV9517). Direct daarna verlaat de Superwifi de mesh en is dood.

Aangetoond is ook dat Superwifi stabiel blijft als de 5G band op een kanaal zonder radar interferentie (36) wordt gezet.

Ik ben geen mesh specialist maar zou IF[5G] kunnen staan voor interference? De modem lijkt het prima te vinden want die blijft overeind maar Superwifi gaat daarna onderuit.

edit: gezien ik inmiddels weet dat het device in deze log regel mijn iPhone is lijkt IF ergens anders voor te staan. Kan me niet voorstellen dat mijn iPhone de superwifi laat stuiteren om de nacht.

94:6A:B0:DA:5F:07 is het 5G Mac adres van de modem. Kennelijk vind de modem die connectie OK. Wat het device is met Mac adres 0A:C0:80:53:EB:65 daar ben ik nog niet achter en weet ook niet of dit in mijn invloedssfeer is. Edit: mijn iPhone 

De handmatige herstart van superwifi door mijn na wc bezoek:

06.03.2023 04:17:59 OWL-(SWP2-Bovenverdieping)IF[2.4G] STA_MAC(1E:7F:FA:06:D3:05) is connected to AP_MAC(72:99:B2:54:D0:A4) status: connected.
06.03.2023 04:17:50 OWL-Sync config success
06.03.2023 04:17:40 OWL-Sync config success
06.03.2023 04:17:40 OWL-SWP2-Bovenverdieping(C8:99:B2:54:D0:A1) join topology
06.03.2023 04:17:31 OWL-(SWP2-Bovenverdieping)IF[5G] STA_MAC(0A:C0:80:53:EB:65) is connected to AP_MAC(7A:99:B2:54:D0:A5) status: connected.
 

Vragen die er nu zijn:

- Waarom de OWL-sync en direct daarna de dode superwifi. Wat is de aanleiding hiervoor?
- Wat betekent IF in de log. Ik zie dat regelmatig terugkomen.
- Waarom blijft het modem wel in de lucht.
- Wat is het device dat net ervoor een connectie maakt. Edit: dat is mijn iPhone die boven ligt en normaal met superwifi connect. Deze nacht poogde die dus connectie te maken met de modem onder dat ik kan verklaren omdat superwifi toen onderuit ging. Ik lag te slapen en de telefoon is niet onder geweest haha.
- En vooral, wat is er naast radar nog meer wat kan storen want zou er echt radar zijn dat altijd rond die tijd zich zich komt melden?

Wellicht is het de slimme meter want die staat in de buurt van de modem en zal zich daar aanmelden in de mesh lijkt me. En een slimme meter wilt natuurlijk dagelijks communiceren met de netbeheer maar dat doet ie volgens mij over het GSM net. Lijkt me wel typisch iets dat ‘s nachts gedaan wordt en op hetzelfde tijdstip.

 

Reputatie 6
Badge +3

Nieuwe test

Band 5G handmatig op kanaal 64 gezet. Dus de auto channel staat nog steeds uit. Radar interferentie is in dit kanaal mogelijk.

Wachten…

 

Reputatie 2

Super dat je dit allemaal doet @Roy74 ! Ik blijf voorlopig op kanaal 36. Geen problemen meer gehad, zal updaten als er iets veranderd.

Reputatie 6
Badge +3

Super dat je dit allemaal doet @Roy74 ! Ik blijf voorlopig op kanaal 36. Geen problemen meer gehad, zal updaten als er iets veranderd.

Dat is nog eens goed nieuws voor je. Hopelijk blijft je superwifi stabiel werken. Hoe meer ik er over lees, hoe meer kom ik te weten over 5G frequenties en de invloed van radar. Ik dacht tot vorige maand dat het allemaal aan mijn deur voorbij zou gaan maar sinds ik superwifi heb ga ik mijn mening bijstellen. Kanalen (frequentie reeksen) in 5G en radar kunnen elkaar zeker in de weg zitten.

De DFS functionaliteit is wettelijk verplicht en dus ook in superwifi maar of het allemaal lekker werkt… Ik test nog even door om andere klanten wat houvast te geven als hen dit ook overkomt.

Dank je wel dat je even wat laat horen. Ook dankzij jouw post en reacties komt dit boven water en hebben anderen er wat aan. Constructief in plaats van alleen roepen dat de spullen niet werken 👍

Pas op met het krukje als je het nog nodig mocht hebben 😁

Reputatie 6
Badge +3

Nieuwe test

Band 5G handmatig op kanaal 64 gezet. Dus de auto channel staat nog steeds uit. Radar interferentie is in dit kanaal mogelijk.

Wachten…

 

Voor het ingaan van de nacht… Kleine wijziging in het kanaal naar 108.

Deze heeft zeker weten geen overlap of ligt in de buurt van kanaal 52 frequentiereeksen. Zie hier, als er interesse in is:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels#5_GHz_or_5.8_GHz_(802.11a/h/j/n/ac/ax)

 

Kanaal 52 reeksen zijn fataal voor mijn superwifi, dat is inmiddels wel zeker, vandaar deze wijziging 😅

Reputatie 6
Badge +3

Update:

Met superwifi handmatig op kanaal 108, is de nacht goed doorgekomen. In de owl log tussen 02:00-04:00 is er  niets vreemds te ontdekken, alleen de normale wisseling van de apparatuur in de mesh. Ik was met name aan het speuren naar owl sync config melding in dit tijdswindow omdat dat steeds aanleiding is voor leave topology  kort hiervoor. Helaas kan ik het debuglevel niet verhogen omdat de aanleiding voor de nachtelijke sync config niet helder is. Ik kan alleen vermoeden dat interferentie en daarmee een kanaalwijziging de aanleiding is, want auto channel keuze staat uit op 5G nu.

Ik wijzig niets en monitor superwifi met deze configuratie.

Reputatie 2

Update vanuit mijn kant; superwifi punt lag er gisteren al in de avond uit (ik weet niet wanneer deze precies is uitgevallen), groen knipperend. Ivm te weinig tijd had ik je advies uit het andere topic om de superwifi eerst helemaal te refreshen/resetten nog niet opgevolgd. Nu dus gereset en wederom op kanaal 36. Laat of 1-2 dagen nog wel weer wat horen!

Reputatie 6
Badge +3

Update vanuit mijn kant; superwifi punt lag er gisteren al in de avond uit (ik weet niet wanneer deze precies is uitgevallen), groen knipperend. Ivm te weinig tijd had ik je advies uit het andere topic om de superwifi eerst helemaal te refreshen/resetten nog niet opgevolgd. Nu dus gereset en wederom op kanaal 36. Laat of 1-2 dagen nog wel weer wat horen!

Dat is mijn inziens de juiste stap nu. Als je wilt kun je eens kijken of je een stukje owl log kan posten hier rondom overlijden superwifi. Met name of er een sync config te zien is net voor de leave topology melding. Je weet waar je de log kan vinden?

Reputatie 6
Badge +3

En vergeet niet te saven hè! 

Reageer