Beantwoord

SuperWifi werkt niet meer na vervangen Box 12

  • 26 November 2023
  • 2 reacties
  • 93 keer bekeken

Onze glasaansluiting werkte niet meer. De kpn servicelijn gaf eerst een verkeerde diagnose waardoor de experiabox v12 is vervangen.

Toen dit niet werkte is de glasaansluiting vervangen, waarna het internet weer werkte.

 

Echter de superwifi v1 punten doen het sindsdien niet meer. Onderstaande stappen  al uitgevoerd:

 

*Zet alle SuperWifi punten uit en verwijder eventuele ethernetkabels.

Zet het eerste SuperWifi punt aan en laat 'm helemaal opstarten.

Reset dat eerste SuperWifi punt (resetknopje ingedrukt houden totdat deze meerdere keren rood knippert) en laat 'm helemaal opstarten. Na verloop van tijd zal het lampje paars gaan branden (fabrieksinstelling). Doordat er geen kabelverbinding is, kan dit SuperWifi punt niet communiceren met andere SuperWifi punten en is dus geïsoleerd.

Herhaal stap 2 en 3 met het tweede SuperWifi punt (en daarna voor elke aanvullend SuperWifi punt). Laat ook bij dit SuperWifi punt de ethernetkabel er nog uit. Alle SuperWifi punten hebben nu een paars lampje.

Reset nu het KPN modem (resetknopje ingedrukt houden totdat alles gaat knipperen). Laat deze weer helemaal opstarten (geef het 15 minuten). 

Sluit nu het eerste SuperWifi punt aan op het modem met een ethernetkabel. Het lampje zal eerst groen gaan knipperen en uiteindelijk constant groen branden. Geef dit proces de tijd en koppel niet te vroeg af. Als de installatie is gelukt dan zal bij het loskoppelen van de ethernetkabel het lampje groen blijven branden.

Herhaal stap 6 met de eventuele andere SuperWifi punten.

Nu kun je de SuperWifi punten verplaatsen in huis. *

 

Na de superwifi punten 2 uur aan de experiabox aangesloten te houden was de lamp groen. Na loskoppelen werd deze vrijwel direct weer rood.

icon

Beste antwoord door DennisA78 26 November 2023, 21:47

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2 reacties

Reputatie 7
Badge +10

Dan heeft die vervangen Box12 de nieuwste software, waardoor de witte Superwifi niet geheel draadloos meer kunnen werken.

Eentje dient nu bekabeld te blijven. De 2e kan wel draadloos. Na verdere updates zullen ze wel weer beide zonder kabel werken.

 

Gecontroleerd en kan het bevestiging. Hartelijk dank voor het snelle antwoord.

Uiteraard ben ik bepaald niet blij dat een reed werkend netwerk door een update niet meer werkt. Voor nu zoek ik wel een andere oplossing. 

Ben in elk geval wel blij met de uitleg.