Kennisbank

Modems met KPN Software: DHCP instellingen aanpassen

  • 9 October 2023
  • 0 reacties
  • 2096 keer bekeken
Modems met KPN Software: DHCP instellingen aanpassen
Reputatie 7

Het standaard IP-adres voor KPN modems is 192.168.2.254. Dit IP-adres is ook de basis voor het DHCP bereik. Dit zijn de IP-adressen die door het modem worden uitgedeeld aan de apparaten in je thuisnetwerk. Soms kan het nodig zijn om dit IP-adres of het DHCP bereik te wijzigen als jouw thuisnetwerk specifieke eisen heeft. In dit artikel lees je hoe je dit kunt aanpassen.

 

Hoe pas ik de DHCP instellingen aan?

  1. Open een browser en ga naar 192.168.2.254 of mijnmodem.kpn
  2. Vul je wachtwoord in en klik op inloggen.
  3. Klik links op Thuisnetwerk
  4. Klik in de bovenrij op DHCP
  5. Je komt op deze pagina:

In het blauwe blok kun je uitzetten dat het KPN modem de DHCP regelt. Dit is nodig als je een ander apparaat in je thuisnetwerk hebt dat je wilt inzetten als DHCP server.

In het rode blok kun je het IP-adres van het modem zelf aanpassen. Als je dit aanpast moet je ook dit nieuwe IP-adres gebruiken om in te loggen op je KPN modem. 

In het groene blok kun je de IP pool aanpassen. Dit is het bereik aan IP-adressen dat het modem gebruikt om uit te delen aan apparaten in jouw thuisnetwerk.

Heb je het IP-adres in het rode blok aangepast, dan moet je hier ook hetzelfde IP-adres als als basis gebruiken.

Als je het IP-adres in het rode blok niet hebt aangepast, dan kun je alsnog hier het IP-bereik kleiner of groter maken door de cijfers achter de laatste punt aan te passen.

Subnetmask en leasetijd hoef je over het algemeen niet aan te passen.

Bevestig je wijzigingen met de blauwe knop Toepassen.

Wil je ook de DNS aanpassen, kijk dan hier.


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.