Kennisbank

Modems met KPN Software: DHCP Binding / Vast IP instellen

  • 9 October 2023
  • 0 reacties
  • 1044 keer bekeken
Modems met KPN Software: DHCP Binding / Vast IP instellen
Reputatie 7

Je kunt port forwards instellen om van buiten je huis bij bepaalde apparaten in je netwerk te komen. Hiervoor is het nodig om die apparaten van tevoren een vast IP-adres (DHCP binding) te geven. Je leest hier hoe je dat doet voor modems met KPN Software.

 

Hoe stel ik een vast IP adres in?

  1. Open een browser en ga naar 192.168.2.254 of mijnmodem.kpn
  2. Vul je wachtwoord in en klik op inloggen.
  3. Klik links op Thuisnetwerk
  4. Klik in de bovenrij op IP-adres reserveren
  5. Je komt op deze pagina:

In het blauwe uitvouwmenu kies je het apparaat dat je een vast IP wilt geven. Het huidige interne IP adres en MAC adres van dat apparaat worden automatisch ingevuld in het rode en groene veld. 

Staat je apparaat niet in het uitvouwmenu, maar weet je het MAC adres? Dan kun je deze rechtstreeks invullen in het groene veld.

In het rode veld kun je vervolgens het IP-adres aanpassen als je wilt. Je kunt ook het huidige IP-adres behouden. 

Let erop dat dit adres standaard begint met 192.168.2. Wat je na de laatste punt invult mag je zelf weten, maar dit getal kan niet hoger zijn dan 253. Wil je ook de rest van het IP aanpassen? Dan moet je eerst de DHCP instellingen wijzigen.

Bevestig de reservering met de blauwe knop Toevoegen. Het apparaat word toegevoegd aan de lijst onderaan de pagina. 

In deze lijst kun je een bestaande reservering wijzigen (potloodicoon). Je krijgt dan een pop-up en kunt het toegewezen IP-adres aanpassen. Met het prullenbakicoon kun je een reservering weer verwijderen.


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.