Beantwoord

Phishing SMS Beste klant, we hebben je apparatuur verstuurd

  • 12 August 2022
  • 3 reacties
  • 576 keer bekeken

Goedemorge,

 

een SMS  ontvangen met de melding : Beste klant, we hebben je apparatuur verstuurd. volg de bezorging via,   en dan een link van HTTP://postnl.nl/  enz   is waarschijnlijk nep. graag vermelden op uw site. als ik google op dit onderwerp. vindt ik  op forum zelfde melding en dat er dan toch apparatuur onderweg was?  als dit nep is dan, zijn dit soort antwoorden die je vind niet echt veilig. te noemen.

icon

Beste antwoord door Shyrin van KPN 16 August 2022, 12:42

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7
Badge +24

De domeinnaam postnl.nl is wel gewoon de juiste domeinnaam. Je kunt de domeinnaam handmatig in de browser op je pc of laptop intikken. Dan zie je het vanzelf.

Reputatie 7
Badge +21

De verklaring is vaak heel simpel.
Waarschijnlijk heeft iemand een bestelling gedaan en daarbij zijn 06-nummer opgegeven als contactnummer. Als er daarbij een typfout of vergissing gemaakt wordt, dan komt de bevestiging bij iemand anders terecht. Klein foutje, grote gevolgen.

Reputatie 7
Badge +16

Goedemorgen @website verwijderen! Waar jij naar refereert, noemen wij smishing:

In een smishing sms doet de oplichter zich voor als een bedrijf of organisatie. De tekst bevat meestal een nepmededeling die vraagt via een link in de sms iets te doen. De link doet zich voor als de site van het bedrijf of organisatie, maar is dat niet. De oplichters verkrijgen zo je wachtwoorden om die verder te misbruiken.

Is deze SMS out of the blue ontvangen of is er ook een e-mail ontvangen met informatie over nieuwe apparatuur?
Op het moment dat wij namelijk apparatuur versturen, bevestigen wij dat altijd per SMS èn per e-mail (alle e-mails afkomstig van @kpn.com zijn veilig). Als je informatie ontvangt in die combinatie, weet je vrijwel zeker dat het afkomstig is vanuit ons.

Top dat je hier zo alert op bent!