Vraag

Kun je een versterker die met optische kabel is aangesloten bedienen met de KPN afstandbediening?

  • 11 June 2024
  • 7 reacties
  • 65 keer bekeken

Wij hebben een oude Denon versterker zonder HDMI. 
Op onze vorige tv was deze via de koptelefoonaansluiting aangesloten op de tv en konden het volume regelen met de KPN afstandsbediening.

We hebben nu een nieuwe TV (LG) en daar zit geen koptelefoonaansluiting op, we hebben de Denon nu via een optische kabel verbonden met de TV box (DIW7022). Optische uitgang staat aan, geluid instellen staat ingesteld op stereo (deze tip las ik elders op het forum), HDMI CEC staat ingeschakeld maar bedienen via AB lukt niet.

Gebeld met KPN maar dat bracht geen soellaas want ze zijn niet verantwoordelijk voor externe versterkers/speakers(?).

Iemand enig idee?

 


7 reacties

Cec werkt niet via optische kabel. 

Je kunt alleen het volume van de Denon regelen. Niet aan en uit. Voor instel codes voor Denon zie pdf http://kpn.com/hc.

 

Volume regelen is al heel erg fijn, dank je wel! 

Yesss, gelukt met de 2e code! 
 

Grappig dat de KPN klantenservice dit blijkbaar zelf niet weet 🙃 maar het zal er ook aan liggen wie je aan de lijn krijgt. Alhoewel diegene ook de technische dienst had geraadpleegd. Nogmaals dank Peter!!!

Graag gedaan. Geniet ervan. 

Hmmmm, nou opeens wekt het weer niet, als in ik kan het volume niet meer regelen. Heb opnieuw gekoppeld met de code maar het lukt niet meer 🤷‍♀️

😥

Reputatie 7
Badge +21

Hoi @Just-asking. Welkom op het KPN Forum! Wat vervelend dat het nu niet meer werkt. Misschien lukt het weer nadat je de afstandsbediening hebt gereset? Hoe je dit doet lees je in het topic hieronder. 

 

 

Reageer