Kennisbank

Betaling van je KPN factuur uitstellen en wat te doen bij afsluiting

 • 23 March 2023
 • 0 reacties
 • 11644 keer bekeken
Betaling van je KPN factuur uitstellen en wat te doen bij afsluiting
Reputatie 7
Badge +19

Wil je weten hoe je je KPN factuur later kunt betalen? Of ben je afgesloten en wil je weten hoe nu verder? Je leest het in dit artikel.

 

Je factuur later betalen

Kom je niet uit met het betalen van jouw KPN factuur? Dat is geen probleem: Je mag 1 keer later betalen. Dit kan tot maximaal een maand na de datum van de factuur. Op die datum maak je het bedrag aan ons over. Je ontvangt hiervoor een e-mail met een iDEAL link.

Je kunt een betaalafspraak maken wanneer de automatische incasso is mislukt, door bijvoorbeeld stornering of te weinig saldo. De factuur in MijnKPN staat dan op 'onbetaald'. Het is niet mogelijk om op voorhand een betaalafspraak te maken.

 

Voorwaarden voor later betalen

Je kunt een betaalafspraak maken voor:

 • een mobiel abonnement, vaste aansluiting (TV, Internet en Bellen) of Digitenne abonnement van KPN.
 • je laatst ontvangen factuur.

Je kunt een betaalafspraak maken als:

 • je maar 1 onbetaalde factuur hebt.
 • de factuurdatum minder dan 31 dagen geleden is.
 • het bedrag van de factuur minder dan €500,- is.
 • je niet geblokkeerd bent. Als je geblokkeerd bent, kan je door je openstaande factuur te betalen weer gebruik maken van je KPN diensten.

 

Betaalafspraak maken

Voldoe je aan de voorwaarden en wil je later betalen, dan kan je zelf online een betaalafspraak maken

Let op: het is niet mogelijk om een afspraak nog (een keer) uit te stellen zodra de afspraak gemaakt is.

Heb je een Thuisbellen abonnement, bel dan met onze klantenservice:

Telefoonnummer klantenservice: 0800-0402

 

Ik ben afgesloten, wat nu?

Je wordt niet zomaar afgesloten. We doen eerst twee incasso-pogingen. Daarna ontvang je eerst twee herinneringen. Is het openstaande bedrag daarna nog niet betaald, dan word je afgesloten. Je ziet hier het hele betaalproces.

Ben je toch afgesloten? 

De snelste manier is om direct te betalen via kpn.com/betaal. We controleren eerst je gegevens. Daarna betaal je direct via iDeal. Je wordt na betaling zo snel mogelijk aangesloten. Hoe snel ligt aan wanneer je betaalt.

 • Betaal je tussen 7 en 22 uur? Je wordt binnen 2 uur opnieuw aangesloten.
 • Betaal je voor 7 uur? We sluiten je om 9 uur diezelfde dag opnieuw aan.
 • Betaal je na 22 uur? We sluiten je de volgende dag om 9 uur weer aan.

Betaal je niet via iDEAL maar maak je de betaling handmatig over? Dan moet je eerst wachten tot de betaling bij ons binnen is. Dit kan tot 5 werkdagen duren. We raden dan ook altijd aan om via onze website te betalen.

Let op: Om weer aangesloten te worden moet het achterstallige bedrag én openstaande bedragen betaald worden.

Er is een achterstallig bedrag van € 50,-. Daarnaast heb je net gisteren de nieuwe factuur ontvangen. Deze is ook € 50,-. Normaal gesproken betaal je dit na een paar dagen via automatisch incasso.

Als je geblokkeerd bent, moet je niet alleen de achterstallige € 50,- betalen, maar ook gelijk de € 50,- van de openstaande factuur.

 

Heraansluiten na blokkade

Voor het heraansluiten vragen wij heraansluitkosten. Voor een vast abonnement is dit € 25,-. Voor een mobiel abonnement zijn de heraansluitkosten € 33,88.

 

Veelgestelde vragen

Ik heb de incasso gestorneerd, wat nu?

Als een automatisch incasso de eerste keer mislukt, doen we automatisch een tweede poging. Als je zelf storneert, doen we dit niet. Dit betekent dat je de betaling zelf moet doen. Dit kan via de iDEAL-link in de herinneringse-mail. 

Wil je liever op een latere datum betalen? Maak dan een betaalafspraak via kpn.com/betaal.

Heb je gestorneerd omdat de factuur niet klopt? Laat het ons weten! Je hebt het recht om te storneren als de factuur niet klopt. Maar wij weten niet waarom je storneert. Neem daarom asjeblieft contact met ons op. We kunnen dan samen tot een oplossing komen.

 

Wat is het verschil tussen openstaand en achterstallig?

Een openstaande factuur is een factuur die nog niet betaald is. Maar waarvan de betalingstermijn nog niet voorbij is. Dit is heel normaal. Dit heb je ook in de periode tussen het ontvangen van je factuur en het automatisch incasso.

Een achterstallig factuur is ook een factuur die nog niet betaald is. Maar hiervan is de betalingstermijn al wel voorbij.

 

Wat is het verschil tussen geblokkeerd, afgesloten en opgeheven?

Geblokkeerd en afgesloten gebruiken we vaak door elkaar. Ze betekenen hetzelfde. Als je geblokkeerd of afgesloten bent, kun je geen gebruik maken van je diensten.

Op het internet zie je een speciale pagina. Ook op televisie zie je een speciale melding. Je kunt nog altijd contact met ons opnemen en jouw achterstallige factuur betalen. Je kunt met een geblokkeerde mobiel nog altijd bellen naar 1200. Op het internet kan je alleen de betaalpagina's op kpn.com bezoeken: kpn.com/betaal.

Bij een opheffing stoppen we je abonnement. Je krijgt van ons een slotfactuur met daarop de achterstallige bedragen. We brengen ook een afkoopsom in rekening als je binnen contract bent. Die bestaat uit overgebleven maanden van het contract. Heb je ook toestelkrediet? Dan brengen we deze overgebleven toestelkrediet ook in 1 keer in rekening.

 

Mijn abonnement wordt opgeheven. Wat gebeurt er en kan ik ook weer aangesloten worden?

Als jouw abonnement wordt opgeheven, is het te laat. We kunnen dit niet terugdraaien. Wat gaat er nu precies gebeuren?

 

Opheffing van een mobiel abonnement:

Eerst stoppen we jouw abonnement.

Je krijgt van ons een slotfactuur. Hierop staan alle achterstallige en openstaande facturen, plus een afkoopsom en toestelkosten als je nog binnen contract bent.

We vinden het fijn als je deze slotfactuur betaalt. Maar dat zorgt er niet voor dat je meteen weer aangesloten wordt. Dat komt omdat het abonnement opgezegd is. Wel kan je binnen 25 dagen jouw abonnement herstellen door contact met ons op te nemen via 0800 0402. Je kunt dan ook je nummer nog behouden.

Betaal je niet? Dan dragen wij het bedrag over aan een incassobureau. Als laatste maken wij een melding bij Preventel. Hierdoor kan je geen nieuw abonnement afsluiten bij ons of een andere provider.

 

Opheffing van een thuis abonnement:

Je gehele abonnement wordt stopgezet. Heb je een telefoonnummer? Dan verdwijnt deze.

Je krijg van ons een slotfactuur. Hierop staan de achterstallig en openstaande bedragen. Ben je nog binnen contract? Dan krijg je ook een afkoopsom. Deze staat ook op de slotfactuur.

Dit abonnement kun je niet terugkrijgen. Je kunt wel een nieuw abonnement aanvragen. Houd er wel rekening mee dat het tot 4 weken kan duren voor jouw nieuwe abonnement actief is.


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.