Kennisbank

KPN Factuur bij opzegging

  • 21 November 2023
  • 0 reacties
  • 162 keer bekeken
KPN Factuur bij opzegging
Reputatie 7
Badge +17

Je hebt je abonnement bij KPN opgezegd, maar hebt toch nog een factuur ontvangen. Je vraagt je af of dat wel klopt. Het antwoord lees je in dit artikel.

 

KPN Factuurperiode

Bij KPN betaal je jouw abonnementskosten altijd een maand vooruit. Deze maand noemen we de factuurperiode. Jouw factuurperiode kan lopen van de 1e tot en met de laatste van de maand, maar kan bijvoorbeeld ook lopen van de 9e van de ene maand tot en met 8e van de volgende maand.

Je ontvangt de factuur gewoonlijk zo'n 1 tot 3 dagen na de start van de nieuwe factuurperiode.

Wil je weten wat jouw factuurperiode is? Kijk dan op pagina 2 van de factuur.

 

Opzegging tijdens factuurperiode

Het komt zelden voor dat een abonnement precies op de laatste dag van de factuurperiode stopt. Vaak stopt jouw abonnement ergens midden in de factuurperiode.

Het factuursysteem van KPN ziet bij het aanmaken van de factuur geen toekomstige wijzigingen, zoals een opzegging. Het systeem ziet alleen de status van het abonnement op het moment van het aanmaken van de factuur.

Daarom ontvang je bij een opzegging eerst nog een factuur voor de volledige factuurperiode. Ook als jouw abonnement halverwege die factuurperiode stopt. Bij mobiel krijg je ook nog gewoon voor een hele maand aan belminuten, sms’jes en data.

 Voorbeeld:

Jouw factuurperiode loopt van de 9e tot en met de 8e van de maand.

Je hebt jouw abonnement opgezegd per 22 september.

Rond 10 september heb je een factuur gekregen voor de factuurperiode 9 september tot en met 8 oktober.

Het kan ook zijn dat je een factuur krijgt op de dag dat jouw abonnement stopt. Dit gebeurt bijvoorbeeld als jouw abonnement kort na de start van de factuurperiode stopt.

Voorbeeld:

Jouw factuurperiode loopt van de 9e tot en met de 8e van de maand.

Je hebt jouw abonnement opgezegd per 10 september.

Op 10 september heb je nog een factuur gekregen voor de factuurperiode 9 september tot en met 8 oktober.

 

Slotnota 

Na het opzeggen van jouw abonnement ontvang je van ons nog een slotnota. Normaalgesproken ontvang je deze slotnota uiterlijk een maand nadat jouw abonnement is gestopt. Alleen als je met jouw mobiele abonnement nog kosten in het buitenland hebt gemaakt, kan dit tot 2 maanden duren.

Op de slotnota krijg je de teveel betaalde abonnementskosten van ons terug. Eventuele verbruikskosten worden (net als normaal) achteraf in rekening gebracht.

Voorbeeld:

Jouw factuurperiode loopt van de 9e tot en met de 8e van de maand.

Je hebt jouw abonnement per 22 september opgezegd.

Rond 10 september heb je een factuur gekregen voor de factuurperiode 9 september tot en met 8 oktober.

Je hebt dus van 22 september tot en met 8 oktober teveel betaald.

Dit bedrag krijg je op de slotnota van ons terug. Verbruikskosten in de periode van 9 tot 22 september worden nog in rekening gebracht.

Een minteken voor het totaal van de factuur betekent dat je geld van ons terugkrijgt. Dit wordt binnen 2 weken op je rekening gestort. Als je nog een openstaande factuur hebt, dan wordt de terugbetaling eerst verrekend met het openstaande bedrag.


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.