kennisbank

FRITZ!Box via KPN

  • 30 March 2022
  • 0 reacties
  • 3606 keer bekeken
FRITZ!Box via KPN
Reputatie 7
Badge +30

Sinds maart 2020 is het mogelijk om in je KPN abonnement te kiezen voor een FRITZ!Box als modem/router in plaats van een KPN Box. 

 

Wat is FRITZ!Box via KPN?

Voor €7,49 per maand kun je een FRITZ!Box huren bij ons. Je krijgt dan de FRITZ!Box 7590, of de 7583 als je pairbonding hebt. Dit komt standaard met KPN Service Plus voor ondersteuning bij alle vragen rondom FRITZ!Box en je eigen netwerk. 

 

Hoe bestel ik de FRITZ!Box via KPN?

Je kunt via MijnKPN of onze klantenservice de FRITZ!Box aan je abonnement toevoegen. Je hebt hem dan binnen een paar dagen in huis. 

De FRITZ!Box optie heeft een contractstermijn van 6 maanden. Dat betekent dat als je een FRITZ!Box bestelt, je het minimaal 6 maanden bij je abonnement. Pas daarna kan je dit weer opzeggen.

 

Ik zie de optie om FRITZ!Box te bestellen niet in MijnKPN

Heb je een héél oud abonnement? Dan kan je de FRITZ!Box alleen bestellen als je overgaat naar een KPN Internet abonnement. Ook dit regel je in MijnKPN of via de klantenservice. Je kunt dan in 1 wijziging zowel de overstap naar KPN Internet maken als de FRITZ!Box toevoegen.

 

Hoe installeer ik de FRITZ!Box?

Volg de handleiding voor het aansluiten van de FRITZ!Box. Na het aansluiten open je http://fritz.box in je browser. Daarna kun je daar de wizard doorlopen om de FRITZ!Box te installeren voor gebruik op het KPN netwerk. Kies daarbij voor het KPN profiel.

Voor hulp, zie de installatiehandleiding.
 

Vaste telefonie en de SIP-gegevens

Als je de installatiewizard hebt gebruikt, dan wordt ook je telefonie automatisch ingesteld. 

Je kunt dit ook zelf doen. In dat geval moet je de SIP-gegevens in je modem invullen. De gebruikersnaam en de server hebben we voor je. Je wachtwoord echter niet. Hiervoor hebben we een servicetool. Hiermee stel je zelf een SIP-wachtwoord in. De tool, en de overige gegevens, vind je op kpn.com/eigenmodem. Log in op de tool met je KPN account terwijl je verbonden bent met je eigen KPN verbinding. 

Let op: Alleen jij weet dit wachtwoord. Ben je het wachtwoord vergeten? Dan moet je de tool opnieuw volgen en een nieuw wachtwoord instellen.

 

Ik heb hulp nodig met de FRITZ!Box, waar kan ik terecht?

Bij de FRITZ!Box krijg je KPN Service Plus. Je kunt dus altijd bij hen terecht. Ook voor dingen die niets met de FRITZ!Box te maken hebben. Bel hiervoor naar ons reguliere nummer 0800-0402. Je wordt dan automatisch verbonden met een van de KPN Service Plus-medewerkers.

Verder bieden we ook handleidingen voor de FRITZ!Boxen aan.

Je mag je vraag ook op het forum stellen. Andere gebruikers en de moderators zullen dan proberen je te helpen.

 

Wat is het verschil tussen de normale klantenservice en KPN Service Plus?

Met KPN Service Plus krijg je iemand aan de lijn met passie voor techniek en gadgets. Je krijgt hulp bij vragen over alles wat je met het modem en het internet kunt verbinden. Je vraag hoeft dus niet over een KPN product te gaan. Bovendien krijg je 1 contactpersoon, die jouw probleem oplost. Er wordt de tijd genomen om je probleem op te lossen, ook als het druk is bij de klantenservice. Kunnen we je niet aan de telefoon helpen, dan sturen we een monteur bij je langs.  

 

Welke diensten werken niet met de FRITZ!Box?

  • Sneller Internet Buitengebied, dit werkt alleen als je een Experia Box V10 of V10A gebruikt. Dit komt doordat we bij SIB een apart stukje software gebruiken in de Experia Box. Hiermee laten we de DSL en 4G verbinding als 1 verbinding werken. Dit stukje software, waar wij een licentie op hebben, is niet vrij verkrijgbaar.
  • De verschillende servicetools die via kpn.com beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld de Wifi Manager.

 

Werken Experia Wifi en/of SuperWifi ook met een FRITZ!Box?

Zeker! Maar wel met een paar beperkingen.

Deze wifipunten zijn ontwikkeld om samen te werken met een KPN Box. Je zult dan ook merken dat deze apparaten niet automatisch de wifi overnemen van de FRITZ!Box. Dit moet je zelf instellen. Ook kunnen de apparaten niet mesh-roamen met de FRITZ!Box. Dit doen ze alleen met de Experia Box v10A en de Box 12.

Als alternatief kun je FRITZ!Repeaters gebruiken, die vormen wél een mesh netwerk met de FRITZ!Box. Wij bieden in onze webshop de FRITZ! Repeater 2400 aan.

 

Wordt de FRITZ!Box door KPN voorzien van updates?

Een FRITZ!Box met een KPN profiel is standaard ingesteld zodat firmware updates door ons gepusht kunnen worden.  Heb je de beheerfunctie uitgeschakeld? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor updates. Vanaf FRITZ!OS versie 7.20 zit er een auto-update functie in de FRITZ!Box. Deze kun je zelf aanzetten. 

De updates die wij pushen zijn dezelfde die AVM (de fabrikant) op hun website beschikbaar stelt voor handmatig updaten.


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.