Kennisbank

Stel een apart 2.4 of 5 GHz netwerk in met de functie "Extra Wifi"

  • 5 May 2022
  • 0 reacties
  • 28261 keer bekeken
Stel een apart 2.4 of 5 GHz netwerk in met de functie "Extra Wifi"
Reputatie 7
Badge +20

Een apart 2.4 GHz netwerk instellen voor je smart apparatuur? Lees hier hoe je dat doet!

 

Extra Wifi instellen als je gebruik maakt van een V10 en KPN Wifipunten

Als je jouw Experia Wifi punten of SuperWifi punten hebt aangesloten op een Experia Box V10, kan je in de webinterface van je Experia Wifi een extra 2,4GHz netwerk aanmaken. Deze draait dan naast je gewone wifi netwerk. Om dit in te stellen moet je de webinterface van het hoofd Wifipunt openen.

 

Open de webinterface van het Wifpunt

Open een internetbrowser en ga naar: 

Vind je de webinterface voor je Wifipunt niet op dat adres? Dan kun je inloggen op de webinterface van je Experia Box (192.168.2.254) of op die van je eigen modem. Daar kun je het IP-adres van je Wifipunt vinden. Dit IP-adres kan je vervolgens gebruiken om in te loggen op de webinterface van de SuperWifi.

Een andere manier is om naar de Netwerkomgeving in Windows te gaan. Daar zie je een lijst met alle aangesloten Wifipunten. Dubbelklik op een ervan, je wordt dan automatisch naar het hoofd Wifipunt gebracht.

Windows netwerkomgeving

Log in op de webinterface van het Wifipunt

Log in op de webinterface met de vooraf ingevulde gebruikersnaam en het admin password. Deze staat op de sticker achterop je Wifipunt.

  • Heb je meerdere Wifipunten en wordt het wachtwoord niet geaccepteerd? Zorg dat je het Wifipunt pakt dat blauw knippert.
  • Na de eerste keer inloggen moet je zelf een nieuw wachtwoord instellen. Dit is vanaf dat moment het beheerderswachtwoord voor de SuperWifi. 
  • Heb je al een keer eerder ingelogd en weet je het beheerderswachtwoord niet meer? Reset dan je Wifipunten. Dit doe je doormiddel van het resetknopje achter op het apparaat. Daarna kun je het wachtwoord weer gebruiken dat op de sticker van het blauw knipperende Wifipunt staat.

 

Extra Wifi instellen

  1. Klik in de bovenste rij op instellingen.
  2. Klik aan de linkerkant op Extra Wi-Fi.
  3. Je komt op deze pagina: 

Zorg dat het 2,4GHz netwerk is ingeschakeld (blauw), kies zelf een netwerknaam/SSID (rood) en een wachtwoord/veiligheidssleutel (groen) en klik op opslaan (geel).

 

 

Extra Wifi instellen als je gebruik maakt van een Box 12 en KPN Wifpunten

 

Extra Wifi instellen als je gebruik maakt van een V10A en KPN Wifipunten

 

Het instellen en/of beheren van Extra Wifi via de KPN Thuis app is niet mogelijk 


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.