Beantwoord

Twee witte en twee zwarte Wifipunten, de zwarte hebben slechte verbinding

  • 10 May 2023
  • 14 reacties
  • 143 keer bekeken

We hebben 4 wifi punten,  2 witte en 2 zwarte wifi punten. Vreemde is dat de twee witte prima werken en de twee zwarte wifi versterkers bijna tot geen signaal. Als we de zwarte wifi versterker aan de kabel vastmaken pakt die signaal. Maar zodra we hem losmaken wordt die gelijk weer rood. Al heel wat keren gereset, maar dat werkt allemaal niet. Wat nu !!!

 

Admin: Reacties afgesplitst en eigen topic voor je aangemaakt

icon

Beste antwoord door Anonymous 10 May 2023, 17:22

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

14 reacties

Hallo @Beuk1970 zie onderstaande link voor mogelijke oplossingen:

KPN SuperWifi: installatie en gebruik | KPN Community

Succes

Reputatie 5
Badge +5

We hebben 4 wifi punten,  2 witte en 2 zwarte wifi punten. Vreemde is dat de twee witte prima werken en de twee zwarte wifi versterkers bijna tot geen signaal. Als we de zwarte wifi versterker aan de kabel vastmaken pakt die signaal. Maar zodra we hem losmaken wordt die gelijk weer rood. Al heel wat keren gereset, maar dat werkt allemaal niet. Wat nu !!!

Wat voor modem gebruik je en wat is bedraad aangesloten en wat niet en over wat voor soort afstanden hebben we het en welke obstakels zijn er allemaal en gebruik je powerline adapters zo ja welke ?  

 

Met andere woorden hoe meer details je geeft hoe sneller het probleem gevonden kan worden 

We hebben de Experia V10 modem, deze is door een kpn monteur geïnstalleerd aan de glasvezel verbinding. Modem is geplaatst in de meterkast. De twee zwarte wifi punten staan op twee slaapkamers (ca 10 meter,  ca 25 meter (zolder). Eén witte wifipunt staat ook in de meterkast en de ander in de woonkamer. (ca 7,5 meter)

Die in de woonkamer en meterkast zijn bedraad aangesloten. 

Het is juist weken goed gegaan,  maar sinds vandaag is het drama.

We hebben alles al diverse malen gereset

Nee, we gebruiken geen powerline adapters 

 

Reputatie 5
Badge +5

Staan alle wifi punten die draadloos staan binnen 9 meter van elkaar  met zo min mogelijk obstakels ertussen zodat ze een goede verbinding hebben onderling? 

 

Zijn het de ronde of vierkante wifi punten? 

Ze staan wel binnen 9 meter van elkaar. 

Obstakels zijn er wel, de één staat op onze zoon zijn slaapkamer en de andere op de slaapkamer van de andere.

Zit wel een trap en plafond tussen.

Ondertussen is één van de andere ronde witte wifi punt ook uitgevallen.

We zijn er wel een beetje klaar mee ondertussen.

Reputatie 7
Badge +17

Hi @Beuk1970! Wil je bevestigen dat je de SuperWifi hebt geïnstalleerd volgens de stappen voor een schone installatie van de SuperWifi punten? Die volgorde is namelijk erg belangrijk om te voorkomen dat er oude instellingen in de apparatuur blijft staan. Dit kan opnieuw voor storingen zorgen. En dus in dit geval de oorzaak zijn.

Als dit niet werkt, wil je dan eens proberen eerst 3 SuperWifi punten aan te sluiten? Laat daarbij de SuperWifi eerst meer dan 15 minuten bedraad aangesloten. Ook als deze groen brandt. Dit omdat ook na dit moment nog instellingen ingeladen kunnen worden. Als de versterker langer dan 10 minuten groen brandt, maak deze dan pas los en zet die draadloos ergens neer. 

Hoi Bram,

Hier @beuk 1970

Ondertussen is er een monteur geweest van KPN. Was iets mis gegaan bij het installeren blijkbaar. Monteur is echt wel ff bezig geweest. Jawel, alles op groen…..Precies 1 dag!  Vandaag 2e  en 3e wifipunt weer oranje…...zucht!

Badge +19

Woon je heel erg groot? 4 is voor een normale gezinswoning wel heel erg veel.

Reputatie 7
Badge +24

De oranje WiFi punten zijn precies die draadloze? 

We wonen niet groot. Het is niet bekabeld. Dit kan niet in ons huis  door de bouw van ons huis en meterkast volgens de monteurs. 

Kom vanmorgen uit bed en alles is weer groen....Ik snap er niks meer van...

Badge +19

In principe heb je aan de volgende opstelling ruim voldoende.

1x superwifi bekabeld aan het modem maar die moet dan wel in de gang hangen. (Meterkast is slechte plek)

1x superwifi op de overloop en eventueel 1x superwifi op de 2de overloop.  Meer dan 5 meter moeten ze echt niet van elkaar staan.

Reputatie 7
Badge +17

@Beuk1970 wil je nog laten weten hoe het nu gaat? Is de situatie uiteindelijk stabiel gebleven? Dan kunnen we het topic goed afsluiten. 🙂

Nog 1 keer dat er beneden 1 wifi versterker rood werd. Na een paar minuten sprong deze weer op groen. En 1 keer dat de wifi versterker boven helemaal niets deed. Dit was nog geen minuut. Toen deed deze het ook weer. Afgelopen week geen problemen. In het hele huis goed bereik en alles bleef groen

Reputatie 7
Badge +17

@Beuk1970 dat is wat je normaal ziet als de SuperWifi aan het inregelen is. Dat is dus blijkbaar op dat moment helemaal goed gegaan. Super te horen dat het nu geregeld is! 🙂