Beantwoord

We willen graag goede wifi en TV in het tuinhuisje: hoe kunnen we dit het beste aanpakken?

  • 2 January 2022
  • 2 reacties
  • 850 keer bekeken

Goedemorgen,

Op dit moment hebben wij een wifi- en tv-abonnement bij Ziggo. We zijn hier echter niet erg tevreden over, dus willen we graag overstappen naar KPN. In huis is het vrij vanzelfsprekend hoe we het aanpakken qua wifi-punten e.d. Maar we hebben ook te maken met een tuinhuis waar we graag goede wifi en tv willen hebben. Het tuinhuis staat op 10 tot 15 meter van ons huis. Heeft iemand een idee hoe we dit het beste aan kunnen pakken en of we eventueel een extra wifi-punt o.i.d. kunnen huren hiervoor?

Groetjes, Bram

icon

Beste antwoord door NHendriks 2 January 2022, 10:28

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2 reacties

Je kan het beste een grondnetwerkkabel trekken naar het tuinhuis door een pvc buis en dan daar een access point op aansluiten.Misschien dat je het ook red met superwifi maar dat durf ik niet te zeggen,Maar dat weet @NHendriks vast wel(ik heb geen ervaring met superwifi).

Reputatie 7
Badge +11

Een tuinhuis op 15 meter ga je niet redden met Superwifi, al helemaal niet als het door een buitenmuur moet. Het beste is om inderdaad een buitenkabel in te graven, eventueel in een PVC-buis om vervangen indien nodig gemakkelijker te maken. Op deze kabel zou je dan een switch (zoals de Netgear GS105E) kunnen plaatsen voor tv en ook een wifipunt zoals bijvoorbeeld Superwifi bekabeld aan kunnen sluiten. Zo krijg je wifi in het tuinhuis en kan je een tv-ontvanger aansluiten om daar ook televisie te kijken.

Er zijn nog genoeg andere manieren om het zonder kabel te doen maar die zijn allemaal een stuk kostbaarder. Een kabel aanleggen is vooral even een werkje maar daar ga je veel profijt van krijgen en op langere termijn ook veel blijer mee zijn omdat het veel minder storingsgevoelig is. De PVC-pijp is overigens niet nodig als er een goede buitenkabel gebruikt wordt zoals deze: https://www.utp-kabel.nl/cat6-utp-20m-buitenkabel.html. Buitenkabel is wel echt cruciaal, de mantel is van een ander materiaal en gemaakt om tegen vocht en UV-licht te kunnen, reguliere binnenkabels zijn hier niet voor geschikt.