Beantwoord

Geen afbeeldingen te zien in mail

  • 3 November 2020
  • 8 reacties
  • 423 keer bekeken

Beste, ik krijg van diverse mailtjes de laatste tijd geen afbeeldingen te zien.

De instelling staat wel aan en is dan ook niet bij alle mail.

Waar zou dit aan kunnen liggen ?

Rechter muis knop en afbeelding laden werkt ook niet.

 

icon

Beste antwoord door Raymondt 16 November 2020, 14:15

Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 7
Badge +17

Hi @Dijkrijs, gek dat je geen afbeeldingen meer in je mail te zien krijgt. Het heeft iets te maken met het e-mailprogramma dat je gebruikt, of de instellingen ervan. Je kan het even testen door in te loggen op Webmail, of vanaf een ander apparaat. Wat je nog kan proberen, is om jouw e-mailadres opnieuw in het e-mailprogramma in te stellen, en om anders eens een andere e-mailprogramma te gebruiken.

Hoi, ik gebruik geen email programma dit is in de webmail van KPN zelf.

Ik heb dit op meerdere apparaten geprobeerd mijn laptop,telefoon tablet en chrome book en op geen enkel apparaat zie ik van diverse mailtjes geen afbeeldingen.

stuur ik hem door naar een gmail adres dan zijn ze wel te zien ?

Reputatie 7
Badge +17

@Dijkrijs Goed om te weten dat je Webmail gebruikt! Wat apart dat je dit op verschillende apparaten opmerkt - goed dat je dit hebt geprobeerd overigens. Ik ben nog benieuwd of dit bij specifieke afzenders gebeurt, of gebeurt het willekeurig? Openen afbeeldingen soms ook wel in mails? En zo ja, is dat dan altijd bij dezelfde afzenders of niet?

Ik heb dit probleem bij meerdere afzenders, ik tel er nu 3 in mijn inbox die dit hebben.

Als ik deze doorstuur naar mijn gmail account en die open op hetzelfde apparaat zijn deze daar wel volledig te zien ?

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Dijkrijs ,

Vanuit beveiligingsoverwegingen is het zo dat standaard afbeeldingen in mails, die extern gehost staan, niet automatisch geladen worden. Als dat wel zou gebeuren, dan zou de verzender ervan kunnen tracken wanneer jij de mail geopend hebt, en in sommige gevallen wil je dat simpelweg niet. Dat is een instelling die je uit zou kunnen zetten in de instellingen onder het kopje ‘Beveiliging’.

Wanneer dit zo'n mail zou zijn, waarvan de afbeeldingen om die redenen niet geopend worden, dan zit er bij die mails ook een duidelijke knop waarop staat ‘Afbeeldingen tonen’, zoals ook hieronder te zien is:

Is dit ook het geval? En lost dit het op? Zo ja, dan zou je er dus voor kunnen kiezen de eerdergenoemde instellingen aan te passen zodat dit voortaan automatisch gebeurt. Zo nee, dan zou ik graag een voorbeeld van een van die mails doorgestuurd krijgen op het e-mailadres samples@kpnmail.nl. Ik kan dan de mail zelf eens bekijken om na te gaan waar het eventueel mis gaat.

Let wel dat ik de bovengenoemde mailbox niet actief monitor om te zien of er iets binnen komt, dus mocht je iets doorgestuurd hebben, laat het dan ook even weten in dit topic, zodat ik weet dat er iets voor me klaar staat.

Verder zou ik graag nog even willen weten welke versie van Windows/Mac OS je gebruikt, en of je dit ook in meerdere browsers geprobeerd hebt (eventueel de versie van de gebruikte browsers zou nuttige info kunnen zijn).

Beste Raymondt, de instelling waar u het over heeft staat altijd al aan.

Ik heb u een mail doorgesturrd met als onderwerp Voor Raymondt, dit is een mail van Nespresso zie ook mijn afbeelding die ik toegevoegd had.

Ik gebruik mijn webmail op een laptop met Windos 10 home.

Alleen is dit probleem ook op onze Chromebook,tablet en telefoon met dezelfde mails.

 

Ik hoop dat u een oplossing hier voor heeft , Groet Jacco

Reputatie 7
Badge +17

Goedemorgen @Dijkrijs, fijn dat Raymond je al verder op weg geholpen heeft :relaxed:

Dankjewel voor de extra info! We hebben het voorgelegd aan een specialist. Zo gauw we hier meer over weten of als we een vraag aan je hebben, dan hoor je van ons.

Reputatie 7
Badge +9

Hallo Jacco,

Zoals Alexandra al aangaf hebben we even een specialist geraadpleegd, en waar het uiteindelijk op neer komt is dat het een stukje beveiligingsbeleid van Google Chrome is. Wanneer er niet aan bepaalde beveiligingseisen in de nieuwsbrief voldaan wordt, zal hij de afbeeldingen niet laden. Hier staat daarover inhoudelijk wat meer uitgelegd. Je zult bijvoorbeeld merken dat als je de webmail zou bezoeken met bijvoorbeeld Mozilla Firefox, dat het wel gewoon werkt. Het is in dit geval dan ook niet iets wat wij kunnen veranderen, maar iets wat de eigenaren van de nieuwsbrieven op kunnen lossen door hun nieuwsbrieven wat netter in elkaar te zetten.

Reageer