Mail alleen in Webmail niet in gewone mailbox

  • 7 juni 2021
  • 12 reacties
  • 86 keer bekeken

Mail  alleen in Webmail inbox niet in gewone mailbox. Hoe kan dit??


12 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Hallo @Lord Naughty, welkom op het forum. Dat is een goede vraag. Wat bedoel je precies met jouw gewone mailbox? Is dat een programma zoals Outlook of iets anders? En wat is daar niet, komt er niets binnen, lukt het niet om het in te stellen, krijg je een foutmelding? Om met je mee te kunnen denken hebben we zoals je merkt meer informatie nodig, kan je ons daaraan helpen?

Je kunt ook op deze pagina kijken, daar worden de instellingen voor de e-mail stap voor stap uitgelegd: E-mail instellen, gebruiken & problemen oplossen. Die instellingen vergelijken met jouw instellingen kan mogelijk al helpen.

Heb naast mijn webmail, thuis Outlook in gebruik.

De betreffende email als eerste in Webmail geopend en daarna thuis in Outlook, daar stond niets.

Webmail gebruik alleen als ik email wil controleren als ik niet thuis ben.

Email is thuis in mijn gewone email simpelweg niet (in Outlook) terug te vinden ook niet in de spambak 

Doorsturen gaat wel goed:thinking:

Heeft dat te maken dat ik m eerst in mijn webmail heb geopend??

Reputatie 7
Badge +19

Hoe heb je het in Outlook ingesteld, is dat met POP3 of met IMAP? Heb je de mail ook op andere apparaten ingesteld (zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon)? Als je een mail leest in de Webmail, wat doe je er daarna mee? Laat je 'm in de Inbox staan of verplaats je naar een ander mapje?

Zover als ik kan zien Imap

Verplaats alleen als ik wat moet bewaren. Anders is het na lezen deleten.

Op mijn telefoon  staat alleen een Gmail, verder niets . Hou dat nl erg gescheiden.

Reputatie 6
Badge +8

@Lord Naughty :

Wat bedoel je met “webmail” ? Bedoel je daarmee de KPN webmail ? Of heb je daarnaast ook nog GMAIL (webmail) ?

Het kan zijn dat je je email eerst leest op jouw telefoon (GMAIL) en pas later in Outlook (bijv. laptop). Dan kan het zijn dat GMAIL email van het KPN emailadres VERPLAATST naar jouw GMAIL account. Tja, en dan staat er natuurlijk geen email meer op jouw KPN account.

Om dit te voorkomen moet je instellen bij elk van jouw GMAIL accounts dat GMAIL een kopie van alle email achterlaat op de (KPN) server.

oke

Reputatie 7
Badge +19

Als je berichten na het lezen verwijderd zullen ze dan op een andere apparaat ook niet meer te zien zijn. Net als Willy ben ik benieuwd welke Webmail je precies gebruikt en hoe je dat doet. Of is het gelukt met zijn tip?

Reputatie 6
Badge +8

@Lord Naughty :

Het is mogelijk om de email terug te zetten op de (KPN) server maar dan moet je wel enige moeite doen. Maar ik weet niet of je daarvoor nog interesse hebt.

De standaard Webmail dus geen Gmail oid. Gebruik een oud speedlink adres. Terugzetten is niet in beeld. Heb de bewuste mail vanuit de webmail  naar mijn gewone adres door gezet.

Reputatie 7
Badge +20

Dit is webmail:

https://webmail.kpnmail.nl/

Gebruikt u dat?

Ja,

Naast de webmail van kpn mijn Outlook  account

Reputatie 6
Badge +8

@Lord Naughty :

Ik neem aan dat je het emailprogramma “Outlook” bedoelt en niet de email provider “Outlook.com” ?? Dit zijn namelijk 2 verschillende dingen.

Mijn conclusie is dat er een (klein) verschil is tussen het doorsturen van email vanuit de KPN webmail en  het ontvangen van email door Outlook. Waardoor Outlook geen email kan ophalen en Outlook “de mist in gaat". En dan zou ik toch de oorzaak toch bij Outlook zoeken. Misschien moet je één van de vele instellingen van Outlook aanpassen ?

Misschien weten de mensen op het Outlook forum een oplossing ?

Reageer