Beantwoord

KPN Veilig geeft een waarschuwing op de site van ChatGPT

  • 16 November 2023
  • 4 reacties
  • 45 keer bekeken

In jullie nieuwsbrief van vandaag een interessant stukje over AI met in het verhaal een link daarin opgenomen naar CHAT GPT Bijzonder dat, zodra je die link aanklikt jullie eigen KPN Veilig (F-Secure) adviseert om die site maar niet te openen??  Bijzonder toch?

icon

Beste antwoord door emielstroeve 25 November 2023, 20:56

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +13

Dat is inderdaad vrij interessant en bijzonder. Wellicht is dan het doorsturen de veroorzaker. Geeft hij die waarschuwing ook wanneer je de site rechtstreeks benaderd? 

Ja, krijg dan ook het advies de site niet te benaderen van KPN veilig.

Reputatie 7
Badge +7

laten we het even aan de persoon in kwestie zelf vragen, is wel zo beleefd:
 

Als ChatGPT wordt geblokkeerd door 'KPN Veilig', kan dit te maken hebben met de beveiligingsinstellingen van 'KPN Veilig'. Het kan zijn dat de software bepaalde websites, diensten of applicaties blokkeert op basis van de ingestelde beveiligingsregels. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als 'KPN Veilig' bepaalde inhoud als potentieel schadelijk of onveilig identificeert.

Als je ChatGPT wilt gebruiken en je ervaart problemen met de blokkering door 'KPN Veilig', zijn hier een paar stappen die je kunt overwegen:

1. **Uitzonderingen toevoegen**: Controleer de instellingen van 'KPN Veilig' en voeg ChatGPT toe aan de lijst met uitzonderingen of vertrouwde bronnen als dat mogelijk is. Dit kan variëren afhankelijk van hoe 'KPN Veilig' is geconfigureerd.

2. **Contact opnemen met KPN-ondersteuning**: Als je problemen blijft ondervinden, is het wellicht het beste om contact op te nemen met de klantenondersteuning van KPN. Zij kunnen je helpen begrijpen waarom ChatGPT wordt geblokkeerd en mogelijke oplossingen bieden.

3. **Controleer de instellingen van ChatGPT**: Soms kunnen beveiligingsproblemen ook worden opgelost door naar de instellingen van ChatGPT zelf te kijken. Controleer of er specifieke netwerkvereisten zijn of dat er bepaalde configuraties nodig zijn om problemen met beveiligingssoftware te voorkomen.

Houd er rekening mee dat de specifieke stappen en mogelijkheden kunnen variëren op basis van de versie en configuratie van 'KPN Veilig'. Raadpleeg de documentatie van 'KPN Veilig' of neem contact op met hun ondersteuning voor de meest nauwkeurige informatie.

Bedankt voor het antwoord. Kan er wel wat mee!

 

Reageer