Beantwoord

Apple TV overrulet KPN ontvanger met HDMI input, moeten het steeds handmatig aanpassen

  • 20 February 2022
  • 4 reacties
  • 289 keer bekeken

Beste allemaal,

 

Wij hebben op onze tv ook een Apple TV aangesloten. Nu gebeurt het dat wanneer ik de TV ontvanger en de TV aanzet er blijkbaar een signaal via hdmi naar mijn Apple TV gaat waardoor deze opstart en het hdmi kanaal van de tv ontvanger overruled. Om dan weer de hdmipoort van de ontvanger actief te krijgen moeten we via het TV menu eerst de hdmi poort van de tv ontvanger weer activeren. We hebben een Philips TV.

 

Komt dit iemand bekend voor? En is er een oplossing om dit te voorkomen?

icon

Beste antwoord door Berteman 20 February 2022, 19:55

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

4 reacties

Reputatie 7
Badge +24

Daar is geen oplossing voor. De tv ontvanger van KPN blijft altijd signaal uitzenden over de hdmi kabel. Ook als die op stand-by staat. Dat hebben ze bij KPN in al hun wijsheid besloten om dat zo te maken.

De Appel waarschijnlijk niet denk ik. Als die uitgaat, dan valt het signaal van de hdmi kabel weg. Als die dan weer aangezet word, dan ziet de tv dat dus. Want er komt weer signaal op de hdmi kabel te staan. De tv schakelt dan over naar de hdmi poort waar de Appel op aangesloten zit. Dat effect is er bij de tv ontvanger van KPN niet. Tenzij je ff de stekker van het kastje uit het stopcontact trekt. Maar dat is ook niet zo handig...

Dank voor je reactie. Is het niet zo dat juist de tv een signaal geeft aan de Apple TV? Waardoor deze aangaat en daarmee het HDMI kanaal activeert en daarmee het TV scherm overneemt van de TV ontvanger?

 

Vind het wel een lastige om op te lossen. Enig idee?

Reputatie 3
Badge +2

In het menu van je KPN TV ontvanger kan je onder stanby aanzetten dat de tv automatisch op de juiste ingang gezet wordt. Mogelijk helpt dat. Anders zal je moeten kijken of je in de instellingen van je TV of van je Apple Tv hier iets kan aanpassen.

Reputatie 7
Badge +8

Dit is te verhelpen door op de Apple TV HDMI-CEC uit te schakelen. Op de televisie HDMI-CEC uitzetten kan ook, dat heeft dan weer als consequentie, dat de KPN-ontvanger en de televisie beiden aangezet moeten worden. Maar, met de afstandsbediening van de KPN ontvanger is de televisie ook aan en uit te zetten. 

Proberen dus, wat voor jou het makkelijkst en prettigst is.