Beantwoord

Mijn IP-adres van Budget alles in 1 ligt sinds een paar weken in Duitsland

  • 15 September 2022
  • 7 reacties
  • 159 keer bekeken

Sinds een paar weken ligt mijn ip adres in Duitsland. Contact met budget alles in 1: verwijzen naar een ip service maar kunnen niets voor mij doen. Vandaar nu de vraag aan Kpn, die de techniek levert.

icon

Beste antwoord door NHendriks 15 September 2022, 14:29

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

7 reacties

Hallo @Rene Wanders , dit forum is van KPN de provoceren kan ook niets voor je doen, je zult echt bij je eigen provider moeten zijn.

Succes

De techniek is van Kpn, budget alles in 1 kan dit blijkbaar niet oplossen.

Tuurlijk wel. Zij zijn verantwoordelijk. En je bent bij hen klant. Daardoor sta je niet bij kpn in de administratie en heb je ook geen kpn klantnummer. KPN de provider kan daardoor niets in gang zetten voor je. 

Je zou eventueel rechtstreeks contact op kunnen nemen met de database die dat beheert. Zie onderstaande topic. 

 

Reputatie 7
Badge +11

De techniek is van Kpn, budget alles in 1 kan dit blijkbaar niet oplossen.

Toch zit het eigenlijk iets genuanceerder in elkaar. De techniek is inderdaad van KPN maar dan specifiek van het bedrijfsonderdeel KPN Wholesale. Hier koopt ook KPN CM (de provider waar dit forum van is) hun diensten in, net als Budget, T-Mobile, Rout-IT en ga zo maar door.

Budget is klant van KPN Wholesale en jij bij Budget. Budget moet dus voor problemen met de dienstverlening naar KPN Wholesale stappen want hier kunnen ze echt niets voor je betekenen helaas.

Reputatie 7
Badge +24

Het ip adres is volgens mij gewoon van Budget zelf. Niet van KPN. 

Er is niet zoiets als een landgebonden IP adres.

Er bestaat wel een geolocatie systeem, dat vaak betrouwbaar is en ook soms niet, die een mogelijke locatie kan geven van het IP, maar geen garantie. 

https://levensdraad.com/werkt-ip-adreslocatie-geolocatie-echt/

Dus volgens mij kun je niets doen, de ervaring leert dat na verloop van tijd de database kan worden aangepast en de geoinformatie weer klopt.

Reputatie 5
Badge +5

Gaat het om toegang tot de NPO? Zij gebruiken een database van MaxMind. Die hebben een webpagina waar je de veronderstelde locatie van je IP adres kunt opvragen plus een link naar correctieformulier voor als het fout is. 

https://www.maxmind.com/en/geoip-demo/

 

https://www.iplocation.net/ip-lookup geeft de locatie bij een aantal providers, sommige met Maxmind als  basis.

Â