Beantwoord

Sommige smartphone apps werken niet via wifi van KPN

  • 24 March 2023
  • 1 reactie
  • 722 keer bekeken

Sinds een paar dagen speelt er iets vreemds met de smartphone van mijn collega. Wanneer zijn smartphone thuis met z'n KPN WiFi modem verbonden is, werken sommige apps gewoon zonder problemen (bijv. Facebook en Marktplaats), terwijl andere apps (bijv. Buienradar, DigiD en ABN-Amro) geen verbinding met het internet krijgen.

Via 4G werkt alles echter prima en ook verbonden met een ander WiFi netwerk (in dit geval Ziggo) speelt het probleem niet.

Het internet op zijn pc thuis (verbonden met een netwerkkabel) werkt gewoon en ook de televisie werkt zonder problemen. Het issue met de smartphone speelt ook met een uitgeschakelde pc en/of televisie.

Inmiddels is gebleken dat het issue ook speelt op een KPN WiFi netwerk ergens anders. Dit terwijl eerst het vermoeden was dat het alleen maar op het thuisnetwerk speelde.

De smartphone die hij heeft is een Samsung Galaxy A6. Hij heeft het toestel en het modem al meerdere keren opnieuw opgestart, maar dit verhielp het issue niet. Ook heeft hij het cachegeheugen van de probleem-apps gewist, maar helaas maakt ook dit geen verschil. Ook het helemaal opnieuw installeren van een app lost niets op.

Daarnaast heeft hij het toestel zijn WiFi netwerk laten 'vergeten' om daarna zijn smartphone weer opnieuw met het modem te koppelen d.m.v. het wachtwoord. Helaas bracht dit geen gewenst resultaat.

De Samsung klantenservice gaf hem telefonisch het volgende stappenplan als advies.

Instellingen》Algemeen beheer》Resetten》Netwerkinstellingen resetten

Daarmee worden alle opgeslagen netwerkinstellingen teruggezet naar de standaardwaarden. Ook dit bleek niet de oplossing te zijn.

Een medewerkster van de KPN helpdesk heeft het modem vanaf afstand gereset. Dit verhielp het probleem niet. Meer hulp kon zij niet bieden zei ze.

Het probleem blijkt echt te spelen met het Galaxy A6 toestel i.c.m. een KPN WiFi modem/netwerk, ondanks dat het modem bij hem thuis inmiddels zelfs gereset is. Het blijft vreemd dat het probleem niet opspeelt ingelogd een ander 'merk' WiFi netwerk. Er is nog niet bij hem thuis getest of het probleem met de specifieke probleem-apps ook speelt met een andere smartphone i.c.m. zijn WiFi netwerk.

Heeft iemand enig idee wat er hier aan de hand kan zijn? Het blijft voor hem, voor mij en voor anderen die er inmiddels om hulp gevraagd is een groot vraagteken. Alvast bedankt voor de reacties!

icon

Beste antwoord door Niels Versluijs 25 March 2023, 15:51

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

1 reactie

Oplossing

In de Galaxy A6 zijn de netwerkinstellingen gereset en het toestel is opnieuw opgestart. In de instellingen van het KPN modem is IPv6 voor korte tijd uitgeschakeld (nog extra controle uitgevoerd via IPv6 test), maar daarna ook weer ingeschakeld. Het bleek namelijk dat de WiFi netwerken van andere providers waarop het probleem niet speelde geen IPv6 hadden.

Alle probleem-apps op de Galaxy A6 werkten weer na deze korte handeling.