Sticky

Voel je vrij om raak te vragen!

  • 13 February 2023
  • 443 reacties
  • 5642 keer bekeken
Voel je vrij om raak te vragen!
Reputatie 7
Badge +16
  1. Gooi er een vraag in (over bijna alles... maar wat niet perse met KPN te maken heeft). 
  2. De volgende geeft antwoord op de vraag boven zijn/haar reactie èn stelt direct een nieuwe vraag.
  • De vraag moet door iedereen beantwoord kunnen worden en dus niet aan één persoon gericht zijn
  • Een uitgebreider antwoord dan ‘ja’ of ‘nee’ is leuk

Titel credits aan @JanZ_ 😉🙏🏾


Ik trap af:
Het is nu 17:10 uur, we gaan richting etenstijd. Wat staat er vandaag bij jou op het menu? 


443 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Mijn Cocktailbijbel geldt vast niet…? 🍹😅😁

Dan is het “De heks van Limbricht”!

Het gaat over: 

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?
De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.


Ik vond het echt een heel mooi boek, een aanrader! 

Volgende vraag: welk gerecht kan jij het beste koken? 

Reputatie 7
Badge +20

Ik denk quiche, daar is weinig verkeerd aan te doen zolang je maar lekkere ingrediënten gebruikt 😅

ai plaatje door google

Wat heb jij bovenaan je bucketlist staan?

Reputatie 7
Badge +17

Een hele goede vraag, @Thomas van KPN. Ik dacht geen bucketlist te hebben, maar misschien toch wel. Ik zou heel graag een keer voor langere tijd naar Australië en Nieuw-Zeeland willen! Gaat alleen lastig nu met de hond. :(

 

Wat is het beste concert waar jij ooit geweest bent?

Reputatie 7
Badge +8

Wat is het beste concert waar jij ooit geweest bent?

Is het beste festival ook goed? Dat was voor mij Pinkpop ‘97. Was de tweede keer dat ik naar een festival ging, het jaar daarvoor was ik met mijn zus, en dat jaar gingen we weer en ging ook een vriend van mij mee, en die kende ook weer drie anderen die zo in ons “kampje” kwamen.

Zoveel herinneringen aan dat festival. Marilyn Manson, Bush, Korn, Rammstein (toen nog bijna niemand ze kende)...zoveel leuke bands (https://www.festivalinfo.nl/festival/5249/Pinkpop/1997/)

En ook veel andere dingen meegemaakt. Gemengd douchen, vage amerikaanse meid die in de buurt op een legerbasis zat en haar vrienden kwijt was en ons met haar auto op pad nam, mensen die “baderen in  de modder” als levenstijl hadden geadopteerd, het hooi-gevecht tijdens Bush. Geen festival heeft dat ooit meer getopt.

 

Volgende vraag: Wat was jouw eerste ervaring met het internet?

Reputatie 7
Badge +19

Ik denk via de bibliotheek. Waar je dan voor een gulden ofzo een kwartiertje kon internetten, mits de dedicated PC vrij was daar. Nu woonde ik precies tegenover de bibliotheek. Was hemelsbreed nog geen 100 meter. Met vriendjes daar aardig wat zakgeld besteed aan het internet.  

Nieuwe vraag:

Met welke bekende persoon die niet meer leeft zou je nog wel eens graag een goed gesprek willen voeren? 

Reputatie 7

Oh, uhm. Wij kregen een fatsoenlijke computer, én internet zo rond de tijd dat ik naar de tweede van de middelbare school ging geloof ik. Dus dat was dan 1997 ergens. Ik weet niet meer wat ik als eerste deed, maar ik hield me vooral bezig met info en plaatjes opzoeken over de tv series waar ik fan van was (Star Trek, Charmed, Buffy, Angel etc...), quizjes doen op Funtrivia (wat nog steeds bestaat en niet heel veel aan z'n interface heeft veranderd...), en Neopets spelen 😄

 

 

Edit: Aangezien Jeroen me net voor was ook een antwoord op zijn vraag. Ik heb niet specifiek een bekend persoon waar ik een gesprek mee zou willen voeren. Ik ‘ken’ wel mensen die ik leuk of interessant vind, maar kan er niet zo een bedenken waar ik dan een gesprek mee zou willen voeren.

Wat ik wel zou willen is eens praten met de mensen die hier in het gebied woonden in de vroege middeleeuwen. Een van mijn bezigheden is levende geschiedenis van die periode. Babbelen met wat inwoners van ons prachtige Fries-Groningse terpen- en wierdengebied zou van onschatbare waarde zijn.

 

Geïnspireerd door mijn internetverhaal: Vampiers, of zombies?

Reputatie 7
Badge +17

Oh boy, Neopets, dat heb ik ook gespeeld. Ik kan me nog altijd de naam van 1 van mijn Neopets herinneren: dropdruifje.

Goed, de vraag was: vampiers of zombies? Daar hoef ik niet lang over na te denken: vampiers. Ik lees graag boeken met/over vampiers. #noshame

 

De nieuwe vraag: wat was de naam van jouw eerste (eigen) huisdier en hoe ben je daar bij gekomen?

Reputatie 7

De nieuwe vraag: wat was de naam van jouw eerste (eigen) huisdier en hoe ben je daar bij gekomen?

Mijn eerste eigen huisdier was een cavia. Mijn vader had altijd gezegd dat dat een grote flop zou worden maar daar was ik het natuurlijk niet mee eens. Ik heb hem flopje genoemd en het beestje is ruim 8 jaar geworden, dat is echt oud voor een cavia. Hij liep los door het huis en deed zijn behoeften keurig netjes in zijn eigen bak. Zijn favoriete plek was op het hoogpolige tapijt in de woonkamer onder de spoorbielzen die dienst deden als salontafel. Als ik thuis kwam uit school dan rende hij naar de keuken en ging hij voor het keukenkastje met de broodla zitten. Hij wist dat hij dan ook een stukje brood kreeg.

 

Volgende vraag: Wat is jouw favoriete plek in Nederland en waarom?

Reputatie 7
Badge +20

Wat prachtig @wjb 😄🐹

 

Mijn favoriete plek in Nederland is het Heuvelland, in het zuiden van Zuid-Limburg (omgeving Epen/Vijlen/Valkenburg). Als ik naar het zuiden rij en de heuvels vanaf Beek te zien zijn, heb ik een glimlach op m'n gezicht die er pas van af gaat als ik daar op de terugweg naar het noorden weer langs rij. Het is een prachtig ‘on-Nederlands’ stukje Nederland, met mooie uitzichten, ‘holle wegen', oerbos, prachtige panden, goede horeca en fantastische wandel- en mountainbikeroutes 😃

 

Volgende vraag: wat zijn je vakantieplannen voor komende zomer? 

Reputatie 7
Badge +12

Op dit moment me laatste werkdag tot 2100, daarna twee weken vakantie waar ik naar Fuerteventura ga. En dan twee weken werken en weer twee weken vrij voor verschillende festivals waar ik heen ga om te werken. Dus hij staat redelijk vol :)

 

Over vakantieplannen gesproken, lig jij liever met een cocktail in je hand naast het zwembad te bakken of hou je er van om te gaan verkennen en dingen te doen in een ander land?

Reputatie 7
Badge +12

Op dit moment me laatste werkdag tot 2100, daarna twee weken vakantie waar ik naar Fuerteventura ga. En dan twee weken werken en weer twee weken vrij voor verschillende festivals waar ik heen ga om te werken. Dus hij staat redelijk vol :)

 

Over vakantieplannen gesproken, lig jij liever met een cocktail in je hand naast het zwembad te bakken of hou je er van om te gaan verkennen en dingen te doen in een ander land?

Klinkt als een goede zomer @Ik_Combineer :)

Wat betreft die vakantieplannen; persoonlijk heb ik het liefst een combinatie van in het zwembad liggen met een cocktail en anderzijds ook dingen doen/verkennen in een (vaak) nieuwe omgeving.

 

Volgende vraag: wat is de slechtste vakantie ervaring die je ooit hebt gehad?

Reputatie 7

Mijn slechtste vakantie ervaring was een meivakantie op Majorca met onze, destijds nog, kleine kinderen waarbij we vlogen vanaf Maastricht.

Bij vertrek van Maastricht scheen de zon en bij aankomst op Maastricht ook maar op alle tussenliggende dagen kwam de regen met bakken uit de lucht. 

 

Volgende vraag: Wat is de mooiste vakantie ervaring die je ooit hebt gehad?

Reputatie 7
Badge +21

Dat waren de schoolreisjes vroeger, daar kon ik echt van genieten, het mooiste schoolreisje was een weekje naar Ameland.
Alhoewel ik wel heimwee had naar huis, maar dat werd snel opgelost door de begeleidster.

Vraag:

Hoeveel huisdieren hebben jullie -tegelijk- in huis gehad, en welke dieren (dus niet in de stal)
Ik ken iemand die had vroeger een varken in huis, varkens zijn intelligente dieren, dat verwacht je niet.
Mijn grootste hoeveelheid was 7 katten tegelijk in huis, reuze gezellig, allemaal een ander karakter.

Reputatie 7
Badge +20

Hier in huis op het moment 3 katten, 2 muisjes, een bakje met aardig wat garnaaltjes en een bakje met vissen. Dat is allemaal vrij standaard (al jaren zoiets) maar sinds kort hebben we er ook wandelende takjes bij en dat zijn er zo'n 35 en nog niet alle eitjes zijn uitgekomen 😳😅 

 

Volgende vraag: Heb je een rare angst/fobie? Zo ja: vertel 😃

Reputatie 7
Badge +30

Wat is raar? ;-). Ik heb trypofobie (walging of angst ervaren door objecten die bestaan uit clusters van kleine gaatjes). Geen angst, maar wel walging. Ik word er echt een beetje naar van. Daarnaast heb ik misofonie (woede en walging op bij het horen van bepaalde, meestal door mensen geproduceerde, geluiden) én ik heb ook hoogtevrees. Al is het niet zozeer vrees voor de hoogte, maar angst om te vallen. Of het nou in een vliegtuig is of op de Euromast (what was I thinking..), ik heb panische angst om te vallen. 

 

Gezelliger onderwerp: heb jij net zoveel zin als ik in de aankomende Sportzomer? En zo ja, naar welke sport kijk jij het meest uit?

Reputatie 7
Badge +7

 

Volgende vraag: Wat is de mooiste vakantie ervaring die je ooit hebt gehad?

 

Heb je even?

We schrijven 1994, pré internet tijdperk, waarin ik al actief was met het inbellen naar BBS’en (electronische prikborden). Via ‘n PC project, bij mijn toenmalige werkgever, werden er ook CD-roms uitgeleverd met daarin een oceaan aan informatie, met daarin een nummer van zo’n BBS in Jacksonville, Florida, gespecialiseerd in ruimtevaart. 

Mijn ouders, zus en zwager en ik, hadden het plan opgevat om dat jaar naar Kissimmee, Florida op vakantie te gaan. Wat wil het geval, in die periode zou er een lancering plaatsvinden van een, uitgestelde, lancering van de Endeavour op het complex van het Kennedy Space Center.

https://www.nasa.gov/mission/sts-68/ en https://nl.wikipedia.org/wiki/STS-68

Via die eerder genoemde BBS gelezen dat je zo’n lancering van zeer dichtbij (zo’n 10 kilometer) kon bewonderen, je kon nl. via de NASA een zg. ‘Cause Way Pass’, soort toegangsbewijs voor toeschouwers verkrijgen. Als de brandweer een brief naar de NASA gestuurd en e.e.a. uitgelegd en nu maar hopen, want de uitgifte is beperkt. Via ‘snail mail’ een fluoriserend oranje kaart binnen gekregen, precies op tijd. Helaas is die kleur bij het scannen wat weggevallen. 

Bijkomend probleem is wel, dat de lancering om 07:16 uur gepland stond, twee uur van te voren aanwezig zijn, de reistijd zo’n 1,5 uur, kortom midden in de nacht van Kissimmee naar Cape Canaveral, dat moeten we er dan maar voor over hebben. 

Via gate 3, naar de plek binnen de rode cirkel gereden en dan maar afwachten. Via een pa systeem op de hoogte gehouden van wat er allemaal afspeelde in de cockpit van de shuttle en Mission Control in Houston. 

 

De spanning liep behoorlijk op, gaat ie wel of niet, nou alles ging OK en er klonk een ‘go’ ‘we have liftoff’. Op TV en films zie je de lancering en hoor je dus het geluid ook tegelijk, nou in real life, dus iets later… dat is iets magisch (!!)… eerst doodstil, je ziet de pluim en dan geleidelijk een ‘geroffel’ achtig geluid met daarna het, zo bekende, ploffende geluid wat we kennen van lanceringen. 

Hieronder een eigen foto, nog met een analoge toestel gemaakt 

Je zult begrijpen dat dit in mijn beleving ‘by far’ de mooiste vakantie ervaring was in september 1994, binnenkort 30 jaar geleden. 

Reputatie 7
Badge +12

Wat is raar? ;-). Ik heb trypofobie (walging of angst ervaren door objecten die bestaan uit clusters van kleine gaatjes). Geen angst, maar wel walging. Ik word er echt een beetje naar van. Daarnaast heb ik misofonie (woede en walging op bij het horen van bepaalde, meestal door mensen geproduceerde, geluiden) én ik heb ook hoogtevrees. Al is het niet zozeer vrees voor de hoogte, maar angst om te vallen. Of het nou in een vliegtuig is of op de Euromast (what was I thinking..), ik heb panische angst om te vallen. 

 

Gezelliger onderwerp: heb jij net zoveel zin als ik in de aankomende Sportzomer? En zo ja, naar welke sport kijk jij het meest uit?

Echt sport interesseert me zo weinig op formule 1 na. En dat is niet typisch zomer maar is al volop bezig. Voor me werk buiten KPN ben ik vaak bij sport aanwezig zoals Tour de Femme, Eredivisie/KNVB of Hardloopwedstrijden en dat allemaal vindt ik niks. Zet vaak een 5 euro weddenschap in zodat ik iemand heb om voor te juichen 😅

 

Over sport; beoefen jij een sport? Of heb je dat in het verleden gedaan? En zo ja welke dan?

Reputatie 7
Badge +16

Gezelliger onderwerp: heb jij net zoveel zin als ik in de aankomende Sportzomer? En zo ja, naar welke sport kijk jij het meest uit?


“HET WORDT PRACHTIG! NET ALS IN 1988!!!”

😜🤣

 

Over sport; beoefen jij een sport? Of heb je dat in het verleden gedaan? En zo ja welke dan?

 

​​Sinds begin dit jaar sport ik 2 tot 3 keer per week buiten: ik doe workouts gericht op kracht, conditie en mobiliteit. Totáál niet mijn ding maar het helpt mij om mijn hoofd leeg te maken 😊.

Wat werkt voor jou, om jouw hoofd leeg te maken? 

Reageer