Beantwoord

Digitenne onnodig heen en weer sturen en nogmaals activatiekosten?

  • 3 March 2024
  • 2 reacties
  • 44 keer bekeken

Hallo,

Mijn tante is overgestapt naar een andere aanbieder. Echter heeft ze in haar vakantiehuisje Digitenne en dat had behouden moeten worden, maar is nu ook opeens afgesloten.

Ik ben er heen geweest en heb het cas nummer e.d. opgeschreven om het weer te laten activeren. Daarna naar jullie gebeld.

De dame aan de lijn zei dat ze per se een nieuw abo moet afsluiten, het huidige kastje moet terugsturen en een nieuw te versturen kastje weer moet installeren.

Klopt dat wel?? Dat houd in dat er onnodig twee maal een pakket verstuurd moet worden, lekker voor het milieu, en dat ze ook nog eens opnieuw 25 euro activatiekosten moet betalen terwijl er al een werkend kastje staat (nu alleen nl1,2,3 uiteraard).

Hoor graag of deze onlogische stappen nodig zijn voor haar of dat het direct geregeld kan worden.

icon

Beste antwoord door Noordzee 3 March 2024, 08:22

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +28

Hallo @g30chevy ,

Ja, de klantenservice heeft dit goed uitgelegd. 
 

Zij is op dit moment geen klant meer en moet daarom nu een nieuw abonnement afsluiten. 
 

Dat kan via deze website: 

https://digitenne.kpn.com

Ze krijgt dan inderdaad een nieuwe ontvanger. Als ze de oude ontvanger terugstuurt, dan hoeven de antenne en de afstandsbediening daarbij niet meegestuurd worden. 
 

Via de website gaat de aanvraag het snelste. Het aanvragen kan ook via 0800-0402 of in de KPN-winkel. In de winkel krijgt ze de nieuwe ontvanger meteen mee mits de winkel die op voorraad heeft liggen. Dat is niet altijd het geval.
 

Ze kan het beste de oude ontvanger terugsturen zodra ze de nieuwe ontvanger ontvangen heeft. Dan heeft ze tot die tijd in ieder geval nog ontvangst op de NPO-zenders. 

Je tante had thuis internet + interactieve tv van kpn. Daar kon ,en zat dus, 1 digitenne bij voor € 5 per maand. 

Omdat je tante nu geen kpn meer heeft voor de vaste aansluiting wordt het wel een los digitenne abonnement à € 18 per maand voor 1 ontvanger. Best zonde als het daar staat en ze gebruikt het niet. Ze kan de digitenne echter ook meenemen naar huis  voor bijvoorbeeld een tweede televisie. 

Wel het hele setje meenemen dan: ontvanger, afstandsbediening en antenne. 

Het gaat dus wel 13 euro meer kosten. En is ze vast duurder uit voor thuis en vakantie huis dan in de oude situatie. 

Reageer