Beantwoord

scartkabel nodig, geen hdmi aansluiting

  • 1 September 2019
  • 6 reacties
  • 335 keer bekeken

Onze tv heeft geen hdmi aansluiting. We kunnen kpntv daarom niet installeren. Wat nu?
icon

Beste antwoord door Erik van KPN 3 September 2019, 13:20

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

6 reacties

Jeetje, oudje dus. Wel al breedbeeld of ook niet? Mss tijd voor een nieuwe? Geniet je gelijk van het HD beeld van het nieuwe Digitenne.

Maar goed: KPN kan je een verloopkabel toesturen. Handig daarbij is om aan te geven welke ontvanger je hebt, ze hebben verschillende aansluitingen.
De RBX2800 of de ZXV7200?
Verder je gegevens als naam, postcode, huisnummer, en klantnummer even in je forumprofiel vermelden.
Dan kan de KPN-er die hier komt je per omgaande een A/V-kabel met scartverloopje toesturen.

Nota Bene. Met deze gaat je tv niet meer vanzelf naar de scartingang. Dit moet je dus doen met de eigen afstandsbediening van de televisie. Mogelijk na elke inschakeling.
Dank je! Gedaan. Ik kan alleen het type aansluiting niet vinden op de tv.
Ik kan alleen het type aansluiting niet vinden op de tv.
Achterop de TV gewoon een 21-pins scart aansluiting zoals die zo'n 30 jaar geleden is geïntroduceerd (en inmiddels al een paar jaar dus géén officiële norm meer is, maar hdmi).

Via het ingangskeuzeknopje op je televisie-afstandsbediening (niet die van Digitenne) zal ie AV of AV 1 heten via het beeld.

Wikipedia | Scart aansluiting
Reputatie 7
Hoi Sabri, welkom op het forum! Heb je deze tv ontvanger net nieuw ontvangen? Of is het een die je hebt gekregen als wissel voor een oudere ontvanger?

In dat tweede geval zit er een verloopkabel meegeleverd in je installatiepakket en kun je op die manier de scartaansluiting gebruiken.

In het eerste geval zit er, in je installatiepakket, een voucher met een code. Daarmee kun je in onze webshop deze verloopkabel (ZXV 7200 ontvanger) of deze verloopkabel (RBX 2800 ontvanger) gratis bestellen. Voeg hem toe aan je winkelwagen, bij het afrekenen kun je dan de code invullen en zal het bedrag aangepast worden naar €0.

Edit: extra link toegevoegd
@Erik_ verwijst in zijn link naar de verloop voor de ZXV 7200.

Ik mag aannemen dat de voucher ook werkt voor de verloop voor de RBX 2800 in de webshop.
Reputatie 7
Goede toevoeging, Peter! Ja, hij werkt ook voor die 🙂