Geen topclubs op gratis Fox-zender, KPN gaat in gesprek met sportzender

  • 6 augustus 2019
  • 4 reacties
  • 350 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +20
Algemeen Dagblad:

UPDATE: Het cadeautje van KPN om klanten de zender Fox Sports 1 gratis te geven, is niet bij iedereen in de smaak gevallen. Op die zender was dit weekend namelijk geen enkele traditionele topclub te zien. Sterker nog, toen Feyenoord aan het voetballen was, was er geen enkele wedstrijd op dat kanaal te zien. KPN wijst naar Fox Sports: ,,Zij bepalen wat er waar wordt uitgezonden.”

Laatste update: 14:49

Fox Sports had het al aangekondigd: niet alle wedstrijden van de topclubs zouden meer uitgezonden worden op het hoofdkanaal van de zender. Vervelend voor abonnees van KPN, omdat juist die maatschappij had aangekondigd dat Fox Sports 1 standaard in het tv-pakket zou komen. Kijkers hoeven niet langer geld te betalen om die zender te bekijken.

Het was in het eerste voetbalweekend dan ook een extra nare verrassing dat Fox besloot om zowel Ajax, PSV als Feyenoord op het tweede kanaal uit te zenden. In plaats van Vitesse - Ajax kreeg de de kijker op Fox Sports 1 FC Emmen tegen FC Groningen voorgeschoteld. Bij het duel van PSV was op de hoofdzender VVV-RKC te zien en tijdens de wedstrijd van Feyenoord was er zelfs helemaal geen andere voetbalpot gratis te bekijken.

Kijkers uitten hun ongenoegen op social media over de gang van zaken. VARA-journalist Norbert Pek schrijft: ,,KPN had goed nieuws: een gratis Fox Sports-zender voor iedereen! Gisteren zonden ze PSV en Ajax niet uit. Vandaag hadden ze in plaats van Feyenoord wat andere rotzooi. Wat moet je dan een hekel aan je kijkers hebben.” Die mening werd door verschillende andere twitteraars in andere - soms wat kleurrijker taalgebruik - geuit.

BRON: Algemeen Dagblad

TotaalTV:

KPN wil oude programmering FOX Sports 1 terug


KPN is niet blij met de vernieuwde programmering van FOX Sports 1. Dit zorgt ervoor dat de topclubs Ajax, PSV en Feyenoord minder frequent op het uithangbordkanaal worden uitgezonden.

KPN had juist een week voor het begin van de competitie FOX Sports 1 in het basispakket geplaatst om het tv-product Interactieve TV beter de kunnen laten concurreren met andere distributeurs. KPN heeft in het tweede kwartaal tienduizenden abonnees verloren mede vanwege prijsdruk en concurrentie op een nog immer dynamische markt van vaste diensten. KPN verloor veel klanten aan T-Mobile dat gebruik maakt van de KPN-netwerken. Het overstappen naar T-Mobile is voor KPN-klanten hierdoor laagdrempelig. T-Mobile heeft dit jaar niet alleen de prijzen van abonnementen minder verhoogd dan KPN. Het levert ook al langere tijd FOX Sports 1 in het basispakket van T-Mobile Thuis. De stap van KPN om FOX Sports 1 in het basispakket te gaan leveren moet dan ook meer als antwoord op T-Mobile dan op een aanval op concurrent Ziggo gezien worden.

FOX Sports

Maar nu FOX Sports door het anders invullen van de programmering FOX Sports 1 minder aantrekkelijk heeft gemaakt, doorkruist dit de nieuwe strategie van KPN. Nu om naar alle wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord te kunnen kijken een aanvullend abonnement op FOX Sports Eredivisie nodig is, blijft T-Mobile voor voetballiefhebbers die alleen interesse in de Eredivisie hebben toch het aantrekkelijkst. Bij KPN kan namelijk alleen nog het FOX Sports Compleet abonnement gekocht worden. Dit abonnement kost €12,99 per maand. Daarbij worden wel de zes lineaire kanalen – dus ook de internationale sportkanalen – geleverd. Bij T-Mobile is het nog steeds mogelijk om een FOX Sports Eredivisie abonnement voor €7,50 per maand te kopen.

KPN voert gesprek

KPN zegt met FOX Sports in gesprek te gaan over de invulling van de programmering van FOX Sports 1. Het is nog maar de vraag of dit gesprek tot wijzigingen in de programmering gaat zorgen. Eerder liet FOX Sports-woordvoerder Maarten van Rooijen aan Totaal TV weten dat distributeurs over de pakketindeling en prijs van abonnementen gaan en dat de betaalzender bepaalt wat de programmering van de kanalen is.

BRON: TotaalTV

Media Courant:

KPN gaat met Fox Sports praten over boze klanten


KPN gaat met FOX in gesprek over de vele boze reacties die er gekomen zijn op het vermommen van een verkooptruc als een cadeautje. Dat is vandaag te lezen in het AD. De klanten van KPN werden vorige maand verblijd met het nieuws dat FOX Sports 1 voortaan in het basispakket zou zitten. Die zender bracht altijd de populairste eredivisieduels van Ajax, Feyenoord en PSV op zender, maar nu is een groot deel daarvan ineens verhuisd naar FOX Sports 2, waarvoor wél een abonnement nodig is.
Op deze manier hopen FOX en KPN de kijkers uiteraard te stimuleren een abonnement te nemen en dat abonnement is ineens een stuk duurder geworden.
KPN wijst naar FOX. “Zij gaan over de programmering. Natuurlijk hebben we afspraken gemaakt met Fox Sports, maar zij bepalen wat ze waar uitzenden.
Wel gaat hij in gesprek met FOX. “We nemen de reacties van de kijkers en de media mee. Maar het is natuurlijk ook voor iedereen nog wennen.
Volgens tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf is dit gewoon een een-tweetje tussen KPN en FOX. “De opbrengsten van evt nieuwe abonnees gaan direct naar de telecomaanbieders, niet naar FOX en de clubs. Gevolg van het contract waar FOX en KPN een paar zomers geleden om vochten“, twittert hij.


BRON: Media Courant

4 reacties

Wat is nu de stand van zaken rond het niet-uitzenden van PSV en Ajax op Fox 1 via KPN? Is komend weekend PSV-Ajax wél of niet te zien via deze zender? Als dat niet zo is ga ik met mijn bijna 95 euro per maand vlot op zoek naar een andere tv/internet-provider.
Reputatie 6
Badge +7
@Jvdoord de wedstrijd kan je gewoon gratis kijken. Zie onderstaande link.

Link KPN voor meer informatie
Reputatie 7
Badge +23
PSV -Ajax wordt wel op Fox Sports 1 uitgezonden.
Reputatie 7
Badge +20
Wat is nu de stand van zaken rond het niet-uitzenden van PSV en Ajax op Fox 1 via KPN? Is komend weekend PSV-Ajax wél of niet te zien via deze zender? Als dat niet zo is ga ik met mijn bijna 95 euro per maand vlot op zoek naar een andere tv/internet-provider.
Waarom wordt er weer gedreigd om naar andere provider te gaan? Bij Ziggo hebben ze Fox Sports 1 niet als standaard, en het is niet KPN die dit beslist! Dat is Fox Sports die dat beslist! Ga gerust naar Fox Sports bij Ziggo. Dan betaal je € 17,50 per maand!!!

Reageer