Beantwoord

Via iTv worden niet alle zenders waarvoor ik geaboneerd ben weer gegeven.

  • 1 August 2019
  • 26 reacties
  • 1247 keer bekeken

Per 23 juli ben ik overgestapt naar KPN.
Ik wilde graag via INTERACTIEVE TV, tv kijken.
In mijn woonkamer hangen 2 dezelfde Samsung LED t.v.'s
Op deze tv kijken mijn vrouw en ik elke op 1 tv ons eigen tv programma's
Helaas wat bljkt, De 2 TV zijn indentiek, de 2 Interactieve TV ontvanges van KPN en de 2 afstandbedieningen zijn indentiek. Hierdoor kunnen wij op deze 2 TV maar naar 1 zender kijken, dus niet naar ons eigen zenders,
Mijn vrouw kijkt wat anders dan ik. Vandaar.
Dit probleem had ik telefonisch al voor installatie bij KPN telefonisch voorgelegd, MAAR gelukkig dit zou geen probleem zijn, de kastjes zouden anders gecodeerd kunnen worden. Jammer dit blijkt niet te kunnen zegt men. Na enkele keren bellen en lang wachten krijg ik n man aan de lijn. Oplossing van iTV kijken en mijn mobieltje gebruiken als afstandbediening. Dus ik schaf een Chromecast aan. En ja wel dit lukt.
Maar dan kom ik toch weer enkele problemen tegen.
Ik kan gemist kijken maar niet op elke moment dat ik dat wil. De uitzending moet geheel voorbij zijn voordat ik vanaf het begin kan kijken. Ook vooruit spoelen gaat NIET.
En helaas ik mis You Tube kijken, alle Duitse zenders en alle Ziggo zenders, Alle regionale zenders, en wellicht ben ik er een paar vergeten. Hoe gaan we dit oplossen?
icon

Beste antwoord door JvdWijn 5 August 2019, 12:06

Bekijk origineel

26 reacties

Badge +19
Dat is vreemd. Dat zou gewoon moeten kunnen. Een medewerker van kpn reageert doorgaans binnen 48 uur. Komt vast goed. Ik ken diverse mensen die 2 ontvangers hebben en gewoon kunnen kijken wat ze willen.
Beste Joep1965,
met 2 ontvangers toch ieder op z'n eigen TV kijken zo prachtig zijn. Wie heeft voor mij de oplossing!!
Badge +19
Een medewerker reageert vanzelf. Vul je profiel vast helemaal in ook met het klantnummer. Dit is alleen zichtbaar voor de medewerker en jezelf. Dan kunnen ze meteen aan de slag.
Ik neem aan dat de tv's redelijk uit elkaar staan, anders is dit niet op te lossen.

Zijn je Samsungs van 2017 of jonger? Dan zit de ITV app in het Smart-menu van de televisie.

Enige oplossing w.b. de decoders: de helft van een kokertje van wc-papier voor het oogje v.d. ontvanger plaatsen, zodat deze signalen van schuin af niet oppakt.
Het is niet 'mooi', maar kan m.i. niet anders.
Bij een Arris zit het oogje rechts v.d. display en bij Arcadyan links. Met een zaklantaarn wat schuin op de voorkant v.d. ontvanger schijnen en je kunt het zien.

Persoonlijk zou ik verder ook niet 2 dezelfde televisietoestellen hebben gekocht want als je de app's in de tv wilt gebruiken (bv. Youtube zit ook in je televisie) zullen ook met de Samsung afst.bed. dan beide tv's reageren. Ik zou zelfs verschillende merken hebben gekocht. (ja, heb er ervaring mee. Hier ook 2 tv's naast elkaar in de woonkamer).
Ik heb 2 verschillende merken tv's en één ITV decoder en één Digitenne-ontvanger. Daardoor geen last van onderlinge beïnvloeding. Het staat allemaal naast elkaar. Ik heb dit bewust zo gedaan.

Het is een zeer uitzonderlijke situatie (we hebben wat meer topics hiermee), waar providers met hun settopboxen geen rekening mee houden.
Badge +19
O het was mij even ontgaan dat het probleem door de afstandbediening wordt veroorzaakt. Sorry voor mijn verkeerde info.
Dat dacht ik ook al. Je kunt toch op de ontvanger en de TV een ander kanaal kiezen?
Het probleem lijkt te zijn;
2 Exact dezelfde LED TV's van Samsung type UE40C7700.
Deze hangen boven elkaar in onze zithoek in de kamer.

Nu komt de KPN om interactieve actieve TV aan te sluiten (3 stuks besteld)
type ARRIS VIP2952 V2, dus 3 geheel gelijke kastjes.

en 3 witte handzenders van KPN..

Men zegt nadat alles is geleverd en aangesloten. Dan het niet werkt indien 2 kastjes zo kort bij elkaar hangen/staan. Helaas DIT komt ook bij KPN veel voor volgens de BLOG dus ik begrijp niet dat hier geen adequate oplossing voor is.
Werken de ontvangers helemaal niet of ligt het probleem in de bediening met de AB?
Reputatie 7
Badge +24
2 dezelfde aparaten (zelfde merk en type) vlak naast elkaar werkt nooit. Of het nou een tv, video recoder, dvd speler of een muziek apparaat is of zo. Je hebt altijd het probleem dat beide apparaten reageren op de afstandsbediening.
Beste Nick83, Wat is dan jouw voorstel, Hoe zou KPN dit op kunnen lossen.

Volgens mij heel simpel, 2 kastje welke niet gelijk gecodeerd zijn met ook wederom 2 bijpassende handzenders.
Dit probleem komt vaker voor, dus hier mag men toch wel over gaan na denken en voor een oplossing zorgen. Lijkt mij
Reputatie 7
Badge +24
Ga er maar vanuit dat het niet opgelost word. Verschillende coderingen is helemaal niet handig. Want stel je afstandbediening gaat stuk, KPN moet een nieuwe toesturen, nu heel simpel, bij verschillende coderingen plots ingewikkeld gedoe. Mensen die dan dus de verkeerde afstandbediening krijgen, je kunt daar op wachten natuurlijk. En een vorm waarbij de hardware hetzelfde is en de codering ingesteld moet worden door 1 of andere combinatie van toetsen in te drukken: ingewikkeld gedoe waar veel mensen niets van snappen. Je gaat geheid problemen krijgen dat afstandsbedieningen het plots niet meer doen omdat deze door onbekende oorzaak op verkeerde codering staat ingesteld.

Er in 1 oplossing: die decoders zitten allemaal op het thuisnetwerk aangesloten. KPN zou een app voor mobiele telefoon kunnen maken die communiceert met de decoder naar keuze. De mogelijkheden daarmee zouden enorm zijn. Want behalve simpel zender kiezen zou ook het navigeren in de menu's en in de apps die op de decoders staan (YouTube, Netflix) daarmee veel eenvoudiger en inventiever gemaakt kunnen worden.

En geef de decoders een webinterface. Dan kan het ook zonder app op de mobiele foon. Vooral een webinterface op iedere decoder moet niet moeilijk zijn voor KPN om dat te maken. En ... mensen die niet 2 schermen met 2 decoders in de woonkamer hebben hangen, die andere 99,99 % dus 😉 ... die hebben hier ook nog wat aan. Voor als hun afstandsbediening stuk is. Of kwijt is...
Reputatie 7
Badge +24
Dit probleem komt vaker voor...
Ja... bij 0,001 % van de gebruikers...
Reputatie 7
Badge +19
Goedemiddag @JvdWijn, Welkom op het forum. Je noemt twee dingen. Om te beginnen bij de tv-ontvangers. Als ik het goed begrijp ervaar je het probleem dat je maar 1 programma kunt kijken op beide tv's, omdat de afstandsbediening op beide tv-ontvangers reageert. Klopt dat? Zo ja, ben ik benieuwd of het advies van PeterG werkt. Ik zit zelf te denken of het misschien kan dat je de afstandsbediening aan de hand van dezelfde snelcode hebt geactiveerd. Zou je één van de afstandsbedieningen eens willen koppelen met een nieuwe snelcode. Hoe je dit kunt doen, staat op deze pagina. Ik zie je bevindingen graag tegemoet.

Daarnaast lees ik dat je niet alle zenders ontvangt waarop je een abonnement hebt. Je mist Duitse zenders, alle Ziggo zenders en alle regionale zenders. Voor bepaalde Duitse zenders en het Ziggo pakket betaal je extra. Heb je dit bij ons doorgegeven? Wat betreft de regionale zenders klopt het dat je niet alle zenders ziet. Het aantal te bekijken regionale zenders is toen teruggebracht naar die van de eigen provincie, en de daar aan grenzende. Dit omdat we zien dat er weinig naar deze zenders wordt gekeken. Youtube is te vinden op kanaal 201 en via Apps op tv in het menu.

Zou je jouw postcode, huisnummer en klantnummer(s) willen toevoegen aan jouw forumprofiel?(deze gegevens zijn alleen inzichtelijk voor KPN Moderators en voor jezelf) Dan kan ik nog het één en ander controleren mocht dit nodig zijn.
@Marina_
JvdWijn bedoelt dat ie Duitse zenders en Ziggo Sport mist via de app op de mobiele telefoon. Waarmee ie dan streamt naar een v.d. tv's om het probleem dat beide tv-ontvangers op beide afst.bed. reageert te omzeilen.

De Duitse zenders heeft KPN geen overeenkomst voor om die online aan te bieden. ARD en ZDF zijn via hun website gewoon beschikbaar!

Maar Ziggo Sport kanalen zouden toch via KPN ITV APP beschikbaar moeten zijn als je daar een abonnement op hebt?

Dat youtube niet beschikbaar is via de KPN ITV app is logisch.
Dat kan JvdWijn gewoon via de Youtube-app op zijn telefoon naar de tv streamen.
Beste Marina,

Als ik 2 exact dezelfde TV's heb, t.w. Samsung Led type UE40C7700 deze zijn geleverd in 2012, dan hebben deze ook beide dezelfde 3 cijferige nummer, dit is volgens mij 307 of niet dan? Dan biedt dit geen oplossing of wel?

Betreffende het zender verhaal Dit is alleen een probleem als ik via een chromecast kijk.

NU is het belangrijkste om TV te kunnen kijken via de interactieve kast met de normale handzender.

Hier zoek ik de oplossing voor!
Hier zoek ik de oplossing voor!

Die heb ik dus al enkele berichten terug gegeven. Oogjes afschermen zodat heel goed richten nodig is. In dat geval zal alleen de decoder waarop gericht wordt reageren. Ze moeten hiervoor wel wat uit elkaar staan, een meter of 3 (mss 2) echt wel. Naast elkaar zullen ze alsnog op beide afst.bed. reageren.

Er is geen technische oplossing aangezien de decoders en afst.bed. op 1 reeks IR codes zijn ingesteld.

Wat de door jouw geschetste situatie, 2 X tv in 1 kamer om tegelijk verschillende programma's te kijken, ben ik in 5 jaar forum hier slecht 2 X eerder tegengekomen. Daar was het afplakken (minder gevoelig maken) van de oogjes de oplossing (hier staan de decoders 8 meter uit elkaar). Maar het kokertje (wc-rol) doet het 'm ook.

https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/afstandsbedieningen-storen-bij-2-tv-s-in-1-kamer-459227

https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/2-tv-s-naast-elkaar-in-1-ruimte-afstandbedieningen-werken-op-beide-tv-s-457313
Beste PeterG en andere Forum deskundige;


Indien het niet anders op te lossen is dan hiervoor vermeld, is mijn vraag; is het ook op te lossen met IR 100 USB van Marmitek of een andere goedkopere oplossing? (infra rode afstandbediening middels kabeltje en ontvanger)

Welke type, c.q. model zo ik moeten hebben om aan te kunnen sluiten op de interactieve ontvanger type ARRIS VIP2952 V2.

Wellicht is dit dan de uiteindelijke oplossing?
Op de ontvanger kun je ook van zender wisselen zonder AB. Geen optie?
Op de ontvanger kun je ook van zender wisselen zonder AB. Geen optie?
Waarmee? Er zit alleen een aan/standby knop op de bovenkant. En helemaal uit aan de achterkant.


Indien het niet anders op te lossen is dan hiervoor vermeld, is mijn vraag; is het ook op te lossen met IR 100 USB van Marmitek of een andere goedkopere oplossing? (infra rode afstandbediening middels kabeltje en ontvanger)

Welke type, c.q. model zo ik moeten hebben om aan te kunnen sluiten op de interactieve ontvanger type ARRIS VIP2952 V2.

Wellicht is dit dan de uiteindelijke oplossing?

Zie laatste reactie, van @Hsd , in dit topic:
https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/afstandsbedieningen-storen-bij-2-tv-s-in-1-kamer-459227
Reputatie 7
Badge +24
... is het ook op te lossen met IR 100 USB van Marmitek of een andere goedkopere oplossing? (infra rode afstandbediening middels kabeltje en ontvanger)
Er zit een USB poort achterop de ontvanger, maar om deze te laten werken voor die Marmitek zal KPN de software aan moeten passen. Het zal nu zo niet werken.
Reputatie 7
Badge +24
... Oplossing van iTV kijken en mijn mobieltje gebruiken als afstandbediening. Dus ik schaf een Chromecast aan. En ja wel dit lukt...

Ik zit je startpost nog eens te lezen... stel dat iTV via chromecast wel zou werken, uitzending gemist correct werkend enzo, dan nog zou dit een flutoplossing zijn. Hoe zet je het volume van de ene tv harder of zachter zonder dat de andere daar ook op reageert? Of hoe zet je de ene tv uit zonder dat dan de andere ook uit zou gaan?

Op de ontvanger kun je ook van zender wisselen zonder AB. Geen optie?Waarmee? Er zit alleen een aan/standby knop op de bovenkant. En helemaal uit aan de achterkant.



Indien het niet anders op te lossen is dan hiervoor vermeld, is mijn vraag; is het ook op te lossen met IR 100 USB van Marmitek of een andere goedkopere oplossing? (infra rode afstandbediening middels kabeltje en ontvanger)

Welke type, c.q. model zo ik moeten hebben om aan te kunnen sluiten op de interactieve ontvanger type ARRIS VIP2952 V2.

Wellicht is dit dan de uiteindelijke oplossing?
Zie laatste reactie, van @Hsd , in dit topic:
https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/afstandsbedieningen-storen-bij-2-tv-s-in-1-kamer-459227


sorry, ben in de war met Digitenne. Dat komt er van als je zo lang opende camping zit. 😀
Beste leden, kenners.

Is dit wellicht voor mij de oplossing?
Infrarood Verlenger,
Merk: Marmitek - IR Eye 2,
IR-Frequentie: 30-60 kHz,
IR LEDs: 2,
Kabellengte: 3 meter,
Bereik: 5 meter.
Productcode: 1312196
https://www.allekabels.nl/infrarood/7192/1312196/infrarood-verlengkabel.html?gclid=EAIaIQobChMI_5PkouLo4wIVCeJ3Ch3K-grEEAQYASABEgLivfD_BwE

Kan deze kabel worden aangesloten op de interactieve ontvanger type ARRIS VIP2952 V2.

Mag ik een reactie verwachten van de KPN, nog steeds van hun geen reactie gehad.!

Reputatie 7
Badge +19
Hoi @JvdWijn, Een reactie van KPN heb je al gehad(Moderator KPN, van mij dus). Een advies heb ik ook al aangedragen, maar begreep van je dat je dit niet wou testen. Een andere code dan 307 kun je altijd testen. Er zijn meerdere zoals, 314, 523, 316 of 302. Baat het niet dan schaadt het niet. Je kunt ook het advies van PeterG proberen. Niet ideaal, maar het is tenminste iets als dit werkt. Je kunt de infrarood verlengkabel proberen. Ik heb er geen ervaring mee, maar met dit appraat bedien je A/V apparatuur bedienen, terwijl deze in een afgesloten kast, uit het zicht of in een andere ruimte staat. Dat is niet het geval, waardoor ik denk dat het juist gevoeliger is. Proberen kan altijd, het product kan geretourneerd worden.
Beste bedankt allemaal voor de aangedragen oplossing.

Ik heb het van morgen opgelost, Even niet aangedacht. Het kastje hangt nu achter de bovenste TV zo dat ik het toch kan bedienen met handzender KPN.
We ziiten dus elkaar niet in het vaarwater, Alleen met de volume knop en aan/af zetten. maar dat kan ook anders. Dus ik (wij ) kunnen volop TV kijken.

Nogmaals bedankt Vr Gr

Reageer