Sticky F.A.Q.

Videoland kijken via KPN

 • 31 maart 2020
 • 168 reacties
 • 100336 keer bekeken
Videoland kijken via KPN
Reputatie 7
Badge +24

Videoland is één van de grootste streamingdiensten in Nederland. KPN biedt het dan ook aan als extra dienst. Hier lees je wat Videoland is, en hoe je het kan gebruiken en kijken.
 

Wat is Videoland?

Videoland is een streamingdienst voor series en films uit binnen- en buitenland met een groot en gevarieerd aanbod. In het aanbod vind je onder andere een groot aantal exclusieve titels van Nederlandse bodem. 
 

Wijziging Videoland via KPN

Vanaf 21 september verandert stap voor stap de Videoland omgeving. Door de verandering kun je Videoland voorlopig alleen kijken via onze tv-ontvanger en niet meer via iTV online of onze iTV app op je telefoon, tablet, smart TV of laptop. Kijk je Videoland liever op je telefoon, tablet, smart TV of laptop? In de toekomst wordt dit mogelijk via de Videoland-app. Zodra we een datum weten, zullen we dit topic updaten. 


Verschil Videoland.nl en Videoland KPN

Een Videoland abonnement dat is afgesloten via KPN is een ander abonnement dan wordt aangeboden via videoland.nl. Dit is niet met elkaar verbonden. 

In de basis zijn er geen verschillen qua content tussen Videoland zelf, en Videoland via KPN, maar er kunnen wel verschillen optreden af en toe.

 • Er zit op dit moment nog een vertraging in als er content op een bepaalde dag/tijdstip online wordt gezet (Expeditie Robinson, Temptation Island e.d.). Dit zal in de toekomst wel mogelijk zijn overigens.
 • Af en toe komt het voor dat bepaalde SD-content niet beschikbaar is via de app, maar wel via de tv-ontvanger. Komt niet veel meer voor, maar het kan wel.

 

Hoe kan ik Videoland kijken/gebruiken?

Videoland kun je op de volgende manieren gebruiken:

 • Tv-ontvanger: Ga naar Menu - On Demand - Videoland
 • iTV app: ga naar Kijken - Films/Series
 • iTV web: Log in op tv.kpn.com en kies boven in beeld voor Films of Series

Het is niet mogelijk de app van Videoland zelf te gebruiken als je een abonnement via KPN afneemt. Videoland heeft geen eigen zender/kanaal op de tv-ontvanger omdat er geen app op de tv-ontvanger zit.
 

Hoe bestel ik Videoland?

Via MijnKPN:

 1. Ga naar MijnKPN, log in met je KPN ID.

 2. Klik op Televisie, kies het zenderpakket naar keuze en klik dan op toevoegen.

 3. Klik rechts op de kassabon op Volgende, ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen en klik op Plaats bestelling.

Via de tv-ontvanger:

 1. Zet je televisie aan, druk op je witte KPN afstandsbediening op [menu].

 2. Scroll met de pijltjestoetsen naar Service en druk op [ok].

 3. Ga naar het zenderpakket wat je wilt toevoegen en druk op [ok]

 4. Voer je  pincode voor Interactieve TV in en druk op [ok].

 5. Het zenderpakket naar keuze wordt nu toegevoegd aan je abonnement. Je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Over het algemeen is Videoland na het aanvragen binnen een kwartier te zien op je ontvanger. Zie je het na een half uur nog niet, herstart de ontvanger even. Komt het ook daarna niet tevoorschijn, en heb je wel de bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice voor controle. Dit kan via 0800-0402, chat, of door hieronder een reactie achter te laten. Vul, in dat laatste geval, ook je forumprofiel in.

 

Heb je verder vragen? Laat het hieronder vooral weten.


168 reacties

Reputatie 6
Badge +7

Op zich goed dat deze “FAQ” er nu is, maar… zou het niet handiger zijn om met RTL eens rond de tafel te zitten om te zorgen dat Videoland bij KPN hetzelfde is als bij Videoland?  Want dit blijft toch wel heel verwarrend.

En misschien eens een idee om ook met DPlay te praten over integratie in het KPN platform?

Reputatie 7
Badge +20

maar… zou het niet handiger zijn om met RTL eens rond de tafel te zitten om te zorgen dat Videoland bij KPN hetzelfde is als bij Videoland?  Want dit blijft toch wel heel verwarrend.

Ik zou het inderdaad een goed idee vinden wat @TFHFony hierboven aangeeft. Want bij Videoland zelf kost het € 8,99 p.m., maar bij KPN kost het ook € 8,99 p.m. Ik vind dat RTL niet zo idioot moet doen tegen KPN. Als ik 1 hele brood koop voor 1,50. Dan moet een halve brood ook geen 1,50 zijn. Want die koopt niemand, dus als Videoland bij KPN minder aanbod is dan bij Videoland, dan moet die prijs zakken bij KPN. Of Videoland (RTL) moet hetzelfde aanbod geven aan KPN, dan mag je de prijs van € 8,99 p.m. gelijk trekken. Hoe het nu gaat vind ik oneerlijk, en ik heb geen Videoland meer. Ik doe nu via NLZiet kijken, dat kost € 7,99 p.m. Daar kan ik ook al mijn programma’s zien van RTL. Maar ook van SBS (Talpa, KIJK), NPO. En dat allemaal zonder reclame, voor mij geen Videoland meer. 

ik heb videoland via kpn

maar kan met geen mogelijkheid mocro maffia seizoen 2 vinden

ja de 1e afl maar daarna niets meer

Waardeloos, ben ik weer met open ogen ingetrapt! Heel veel series waar Videoland nu reclame mee maakt, zijn bij KPN niet te zien! Waardeloos, ga het er zo snel mogelijk weer af halen!

NIET DOEN!!!!!!!!

ik snap je reactie @Kuifje737  

maar ik hou hem nog wel ff omdat er toch series zijn die ik wel volg

en de andere haal ik wel ergens anders vandaan en stream ze wel dan

Reputatie 7
Badge +21

Verschil Videoland.nl en Videoland KPN

Een Videoland abonnement dat is afgesloten via KPN is een ander abonnement dan wordt aangeboden via videoland.nl. Dit is niet met elkaar verbonden, en het aanbod kan verschillen. 

Dit is bekend inderdaad. Soms zijn dat nét de series die je mist, soms ook niet. Ik begrijp de wens om dit met elkaar overeen te laten komen, maar dat gaat zo makkelijk nog niet. Het is bekend, dus wil je dat risico niet nemen? Dan kan je het via Videoland zelf afnemen!

Reputatie 7

@Thewhale

Seizoen 1 en 2 zijn volledig te vinden bij KPN. Dat heb ik hier uitgelegd. Dat is de énige 'route’. Via de zoekfunctie zul je idd alleen afl. 1 vinden.

@Kuifje737

Kun je aangeven welke dat zijn? A.d.h.v. de reclames check ik het regelmatig en heb dit nog niet ervaren.

____________________________________

Het is inmiddels wel bekend dat series / afleveringen later worden toegevoegd dan op videoland.com. Bv. Temptation Island komt niet donderdagavond maar vrijdag er pas op bij KPN.

Reclame Videoland;

Mocro maffia

The Handmaid’s Tale

 

Niet te vinden via KPN. Bovendien staan veel films ook bij Netflix en veel films van Videoland zijn al erg oud!

 

@Kuifje737  met de uitleg van @PeterG  heb ik seizoen 2 van mocro maffia gevonden alleen mis ik de omdertitels wel omdat het soms onverstaanbaar is wat er gezegd wordt althans dat is mijn mening over seizoen 1.

Jammer dat het tegenvalt, @Kuifje737 . Gelukkig heb je de mogelijkheid om het op te zeggen. 

Reputatie 7

Ik heb een prima gehoor, volgens Schoonenberg 100 %, is verstaanbaarheid van de tv inderdaad vaak lastig vind ik. Soms is even ondertiteling wel prettig inderdaad.

Derhalve neem ik het toch vaak op via de tv. Maar volgens mij is zelfs serie 1 van Mocro nog niet eens uitgezonden. Of heb ik dat gemist?

Een oude film die je nog niet gezien hebt is eigenijk toch ook nieuw. :thinking::relaxed:

Thewdale schreef:
@Kuifje737  met de uitleg van@PeterG  heb ik seizoen 2 van mocro maffia gevonden

En The Handmaid's Tale staat ook 'gewoon’ onder series. Onder de T dus.
Wel snel kijken. De seizoenen 1 en 2 vervallen na 24 april. Seizoen 3 is nog een jaar beschikbaar.

Ik vind videoland verschrikkelijk ,als je een serie wilt kijken is het een ellende om naar de opvolgende serie te gaan .ik wil videoland opzeggen maar dat kan pas vanaf 24-04-2020 ,maar er wordt 1x6,99 en een 8.99 van mijn rekening  afgeschreven ,schandalig ik voel me opgelicht dus videoland via kpn niet doen !!! 

Reputatie 7

@Bluesmen . Uiteindelijk betaal je per dag. Dus als je het 24-4 uitzet zul je de laatste 6 dagen van april weer gerestitueerd krijgen.

Ok maar blijft een rot gevoel in vergelijking met videoland zelf waar je teminste 2 weken op proef hebt

Ik snap niet helemaal waarom je je opgelicht voelt, @Bluesmen . Ik begrijp dat de interface niet goed werkt? In ieder geval jammer dat je ontevreden bent. Je kunt inderdaad na een maand opzeggen en dan betaal je alleen voor die maand. 

Series kijken is een drama en voor iets betalen dat niet werkt ,waar je een maand aan vast zit ,in vergelijking met videoland zelf waar je 2 weken  op proef kunt krijgen Voel ik me toch bedrogen

Wat werkt er dan niet? Als het aanbod tegenvalt, daar kan ik weinig aan doen. Maar het bekijken van series zou gewoon moeten werken.

Bij netflix ga je bij een serie gewoon naar de volgende ,maar bij kpn videoland gaat dit niet en probeer dan maar een de opvolgende serie te starten teminste ik vind dit niet werkbaar via de portal van kpn dat is teminste mijn mening netflix zit er meer gelikter uit

Ah, duidelijk. Ik kan niet ontkennen dat het minder soepeltjes werkt dan netflix. Maar je hebt in ieder geval wel de series kunnen kijken die je wilde, neem ik aan. 

Als je 24-4 de zaak opzegt, zal het bij één maand kosten blijven.  

Ok duidelijk

Reputatie 7
Badge +20

@PeterG je zei in een andere topic dat er geen verschil was qua aanbod van Videoland een KPN, maar het wordt hier wel genoemd in deze topic die @Paul_ heeft aangemaakt. 😉👍

Reputatie 7

En toch geloof ik niet dat er verschil in aanbod is. Er zijn wel ander verschillen zoals de manier waarop het gebruikt kan worden.

Reputatie 7
Badge +20

En toch geloof ik niet dat er verschil in aanbod is. Er zijn wel ander verschillen zoals de manier waarop het gebruikt kan worden.

Dan zou het handig zijn dat @Paul_ hier nog op reageert, want dan wil ik die verschillen wel weten. :thinking:

Reputatie 7

De verschillen die ik bedoel weet je toch wel, @Dennis Schreve ?

Voornaamste is de toegang.

Videolandpakket via KPN. Toegang via decoder, tv.kpn.com en de ITV app.

Videoland.com. Toegang via de Videoland-site, videoland-app.

Ik ben nog niks tegen gekomen i.d. reclame van Videoland wat niet via Videolandpakket bij KPN te zien is.

Reputatie 7
Badge +24

Het kan verschillen omdat content aangeleverd moet worden vanuit (in dit geval) RTL, wij dat dan moeten verwerken etc. Daardoor zit er soms wat vertraging in, en zul je wat verschillen kunnen zien (zoals tijdje terug bij “Love Island” bijvoorbeeld).

Ik zal voor de zekerheid navragen of dat het enige verschil kan zijn qua inhoud, en zal dan de tekst in het topic verduidelijken! 

Reageer