Beantwoord

Aanleggen van een KPN aansluiting

  • 2 March 2016
  • 15 reacties
  • 36625 keer bekeken

Heeft er iemand ervaring met de kosten voor het aanlegen / aansluiten van een kpn kabel bij nieuwbouw, dus aanleg van de weg naar het huis. het gaat om 35 meter.

bvd

Admin: topic verplaatst naar juiste board, titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid

icon

Beste antwoord door Erik van KPN 4 March 2016, 11:12

Bekijk origineel

15 reacties

Dag , welkom op het forum.

Anderhalf jaar geleden heb ik een nieuwbouwwoning betrokken. Sinds 2013 worden in dat soort woningen geen KPN-aansluitingen meer gerealiseerd, tenzij het een groter project (> 200 woningen) betreft, dan wordt glasvezel aangelegd, zo is het verhaal dat ik gelezen heb. Mijn "project" betrof slechts 4 huizen in een dorp zonder glasvezel dus werd er standaard niets aangelegd (behalve de Ziggo-kabel, die wel dus), werd mij ook vooraf door de aannemer nog gemeld. Als je echter een abonnement van KPN hebt en je via de verhuisservice aan KPN doorgeeft wanneer je denkt te gaan verhuizen wordt een paar dagen van tevoren een aansluiting gerealiseerd. Hieraan zijn geen kosten verbonden, bij mij tenminste niet. Ook als je van plan bent een nieuw KPN-abo op het nieuwe adres af te sluiten wordt de aansluiting een paar dagen vóór de opgegeven ingangsdatum kosteloos aangelegd.

Ik weet alleen niet of er een limiet zit aan de afstand waarover vanaf de openbare weg de aansluiting aangelegd moet worden (bij mij was dat ongeveer 13 m). Wellicht dat een Webcare Specialist je daarover meer kan vertellen; ik verw8 dat ze binnen enkele dagen op dit topic zullen reageren.

Reputatie 7
Hey Marcel, leuk dat je graag een KPN netwerkaansluiting in je nieuwe huis wilt. Dit kan op twee manieren. Je kunt bij ons een abonnement afsluiten voor op het nieuwe adres. Zolang dat adres in het kadaster geregistreerd staat regelen wij vervolgens voor je dat er een kabel getrokken wordt. Als je niet per sé bij ons een abonnement wilt, of je weet nog niet bij welke provider, dan kun je het beste via www.mijnaansluiting.nl de aanvraag doen.

Wat kosten betreft, officieel gezien wordt er bij afstanden langer dan 25 meter altijd een offerte gevraagd bij aannemer. De kosten kunnen we dan doorberekenen aan de klant.

Als je alleen een kabel wilt, en op dit moment nog geen abonnement wilt afsluiten (bij ons of ergens anders), dan betaal je wel kosten voor de aanleg. Je kunt dan op site van mijn aansluiting een offerte aanvragen.
marcel910 schreef op 2 mar '16 om 15:56u
Heeft er iemand ervaring met de kosten voor het aanlegen / aansluiten van een kpn kabel bij nieuwbouw, dus aanleg van de weg naar het huis. het gaat om 35 meter.

bvd

Admin: topic verplaatst naar juiste board, titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid

 
Dank Erik voor je reactie. Dus de procedure is; ik kies een abonnement voor het nieuwe adres en dan verzorgen jullie de aansluiting?

Reputatie 7
Dat klopt helemaal, Marcel. Als je bij ons wilt bestellen kan ik je daarmee helpen. Mocht je bij een andere provider willen bestellen hebben zij hun eigen ingang om bij ons aan te geven dat er nog geen aansluiting is.

Beste Erik,

Het blijkt in de praktijk toch niet zo te werken. Omdat ik boven de 25 meter uitkom, worden de aanleg kosten toch aan mij doorberekend, dit in tegenstelling wat je destijds aangaf dat KPN de kosten tot 125 voor zijn rekening neemt.

Daar er ook slechts 5 MB door deze kabel kan zit ik er aan te denken om dan maar te kiezen voor internet Buitengebied. Heb jij nog een advies?
Reputatie 7
Badge +30
Hoi Marcel, wat balen zeg! Dan is Internet Buitengebied inderdaad een goede oplossing. Wellicht kan je iemand met een KPN mobiel abonnement eens laten testen hoe het mobiele internet op jouw locatie is. Dan weet je zeker of het werkt voordat je het aanschaft. Wil je meer informatie, bel dan even met 0800-0201165. Mijn collega's kunnen je dan verder helpen en het eventueel voor je aanvragen.
Goede avond ,
Ondanks het een oud topic betreft, heb ik momenteel een soortgelijke issue.
Het klopt dat de standaard bij KPN / VolkerWessel tot 25 meter loopt. En als je klant wordt worden dan de aansluitkosten van €580 vergoed.

Bij mijn nieuwbouw is bepaald dat de afstand tot openbare weg 50 meter bedraagt. Je ontvangt een brief met de opmerking je komt niet in aanmerking voor de vergoeding en je moet een offerte aanvragen bij VolkerWessel.
Resultaat van de offerte €1750 ex BTW, voor de particulier €2100.
Klacht ingediend bij VolkerWessel, dat het tarief buitenproportioneel hoog is. Maar dat blijkt het tarief van KPN te zijn.
Kortom, voor 25 meter extra kabel betaal je €2100 extra, in 1 woord zacht gezegd schandalig !!

Klantenservice geeft als advies ga naar Ziggo, naar die partij is nog erger.
Een andere medewerker biedt 4g buitengebied aan, maar dit blijkt niet mogelijk aangezien het geen buitengebied betreft en de dekking onvoldoende is.
Van een andere medewerker onlangs vernomen dat het een uitzonderlijke situatie betreft, en dat de extra kosten op zo'n €30 per meter zouden liggen voor rekening consument. Snelle reken soms 25 meter extra, dan zou dat €750 bedragen. Dat is eigenlijk nog veel ten opzichte van de standaard tot 25 meter inclusief aansluitingen a €580. Maar zeker reëler als de offerte van €2100 maar ook daar heeft VolkerWessel lak aan.

( en dan komt nog het volgende, de nieuwbouw staat op het eind van een doodlopende straat, en volgens de buurman was er destijds nog maar 1 draadpaar beschikbaar. En er komt maar Max 28mbit binnen, de postcode checker geeft aan tot 80mbit.
Betaal je als consument de hoofdprijs voor ook nog een teleurstellende verbinding 😞

Zijn er nog mogelijkheden:
Alternatieve aanbieders zijn er niet ( Ziggo maakt zelfs geen offerte, en zegt regel het maar met KPN )
Een andere aannemer of zelf aanleggen mag niet
Uitzondering internet buitengebied niet mogelijk
Mobiel internet ( hotspot ) is niet betaalbaar.
Rechtbijstand of consumentenbond kunnen ook niets.

graag zou ik advies in deze hebben
Groet Nard

*Admin: gegevens verwijderd i.v.m. privacy
Ik heb ook een vraag, ik heb een aansluiting aangevraagd bij KPN voor mijn tijdelijke woning op de grond waar het nieuwe huis nog komt. Ik heb een buitenkast (net zoals bij een woonboot) op 20 meter van de openbare weg geplaatst en wil daar mijn kabel heen hebben met signaal. Dit heb ik ook bij liander zo geregeld en die snappen het wel. Maar KPN meld mij dat ik een offerte moet vragen bij volkerwessel dat gedaan (€1650,-) ex btw terwijl ik minder dan 25 meter van de openbare weg wil ook heb ik al vanaf de openbareweg een mantel naar me kast gegraven dus lijkt het werk alleen nog in de openbare weg te moeten gebeuren waarom moet ik deze kosten betalen? Ik snap er echt niets meer van.
Reputatie 7
Badge +28
Welkom op het forum Bertje! Onaangename verrassing zo'n hoge offerte. Waarom dit zo hoog uitvalt kan ik je helaas niet vertellen. Aan het bedrag te zien is er meer nodig dan alleen een kabel doortrekken. Ik adviseer je deze vraag bij VolkerWessels neer te leggen, zij weten de exacte details waarop de offerte is gebaseerd.
Kan je me vertellen wat de regels zijn voor kosten meer dan 25 meter op prive kost geld minder is voor rekening van KPN of klopt dat niet?
Reputatie 7
Badge +28
Alleen als de aanvraag via de provider kan worden ingediend. Als je bijvoorbeeld via de website (of helpdesk) een aanvraag kunt indienen én de afstand is minder dan 25 meter, dan draagt de provider de kosten. Het kan zijn dat bij een tijdelijke woning de adresgegevens nog niet bekend zijn. Dan is het nodig via mijnaansluiting of VolkerWessels een aansluiting te realiseren. In dat geval worden de kosten niet gedekt door de provider. Als er andere werkzaamheden nodig zijn dan las/graafwerkzaamheden is het mogelijk dat er kosten aan verbonden zijn.

Samengevat; een afstand tot 25 meter is vrijwel altijd kosteloos. Als dat niet het geval is nemen we contact op en gaan we het proces in voor een offerte.

Ik begrijp dat je contact hebt gehad met onze verhuisafdeling en zij concluderen dat er meer dan 25 meter gegraven moet worden. Het gaat daarbij om hoe ver de kabel gegraven moet worden, niet hoe ver de afstand tot de openbare weg is. Hopelijk maakt dit het een en ander duidelijker. Neem in ieder geval contact op met VolkerWessels als er onduidelijkheid is over de offerte.
hoe kom ik te weten waar de hoofdkabel ligt in het bos bij mijn woning , zodat ik kan meten om hoeveel meter er nog naar de woning gegraven moet worden . Meer dan 25 meter is dus niet gratis.
Is er een kaart van de Oosterduinen in **** waarop staat waar de leidingen liggen.
Onze woning is ** in de oosterduinen.

*Admin: gegevens verwijderd i.v.m. privacy
Reputatie 7
Badge +21
Goedemorgen @intermezzo . Op deze website kan je de mogelijkheden op jouw adres bekijken. Als er achter "Beschikbaar" een groen vinkje komt te staan na het invullen van jouw postcode en huisnummer is het mogelijk om een abonnement af te nemen bij KPN. Deze bestelling wordt door een backoffice afdeling in behandeling genomen. Zij zullen het verder voor je uitzoeken. Als er toch kosten aan verbonden zijn om de verbinding te realiseren zal er contact met je opgenomen worden. Op dat moment kan je zelf bepalen of je wilt doorgaan met de bestelling of kosteloos wil annuleren.

een jaar geleden bovenstaande vraag. gesteld. De link die er staat werkt niet meer .  En nu verder ?

Hallo @intermezzo , de bewuste link is vervangen door onderstaande link:

https://kpn-compleet-fpi-info.fourstack.nl/

Succes.

Reageer