Beantwoord

Klacht ivm opzegging en afrekening

  • 4 September 2020
  • 13 reacties
  • 353 keer bekeken

Ik verwacht nog een maand abonnementskosten terug te krijgen. Ik ga proberen het zo kort en duidelijk mogelijk te omschrijven, zonder al te veel frustratie… 

 

Mijn contract voor internet van KPN liep tot 19 juli 2020.

Op 12 mei heb ik gebeld met KPN om op te zeggen, per einddatum contract, dus 19 juli. Ik wilde overstappen naar T-Mobile.

Op 12 mei kreeg ik een bevestigingsmail van KPN met de foutieve einddatum van 11 juni (fout medewerker KPN, die een maand opzegtermijn hanteerde, ipv de einddatum van het jaarcontract).

Toen dacht ik nog: dit komt wel goed, want het systeem zal standaard wel mijn einddatum jaarcontract pakken.

Op 29 mei kreeg ik een factuur, waarbij de abonnementskosten maar tot 11 juni in rekening werden gebracht (fout KPN, staat dus toch niet goed in hun systeem).

In de dagen daarna heb ik meermaals contact gehad met KPN en T-Mobile. Ik had geen gebruik gemaakt van de overstapservice, maar had zelf opgezegd. In het systeem stond echter nog een opzeggingsverzoek van T-Mobile van jaren geleden (ik ben al eens eerder overgestapt). Zolang deze nog in het systeem stond, kon er niet opgezegd worden, aldus de KPN. Dus ik heb gebeld met T-Mobile om dat geregeld te krijgen. 

Op 3 juni heeft T-Mobile het eerdere verzoek geannuleerd.

Op 3 juni heeft KPN een bevestigingsmail gestuurd dat het opzeggen is geannuleerd. (Let op! Dit is dus vanwege een fout in het systeem van KPN, niet door mijn verkeerde opzeggen of een fout van T-Mobile).

Op 8 juni heeft T-Mobile opnieuw het verzoek tot overname gedaan.

Op 8 juni kreeg ik van KPN een bevestigingsmail dat het is opgezegd. Dat T-Mobile de diensten per 17 juli zal leveren, en dat ik dus per die datum (17 juli 2020!) geen gebruik meer kan maken van de diensten van KPN.

Vlak daarna kreeg ik ook de retourdoos in de bus. 

Op 28 juni krijg ik een rekening van KPN. Hierin is de foute afrekening van 29 mei gecorrigeerd. Maar nu staat er geen einddatum, maar betaal ik gewoon vooruit over heel juli. Op de site zie ik dat een laatste rekening wel eens verkeerd kan zijn, maar dat de maand erna altijd netjes een verrekening volgt, dus die wacht ik af. 

Op 17 juli is mijn internet netjes geïnstalleerd door T-Mobile. 

Op 19 juli krijg ik een bevestigingsmail van KPN dat ik per 19 juli heb opgezegd en dat mijn abonnement loopt tot 18 augustus (HUH?!)

Vlak daarna neem ik via de chat contact op KPN (een medewerker, geen bot). Er wordt mij nogmaals geadviseerd om de volgende maand af te wachten, omdat het netjes verrekend wordt. Ik stuur netjes de modem op met de retourdoos. Ik kan dus geen gebruik meer maken van KPN, al zou ik het willen.

Op 28 juli krijg ik een rekening van KPN. Waarin de gehele maand augustus in rekening wordt gebracht… Ik denk: ok, dat zal de laatste volledig rekening zijn geweest, dan zal de verrekening wel in augustus komen.

Op 18 augustus krijg ik mail van KPN. Een bevestiging van mijn opzegging en dat ik dus per die dag geen internet meer heb van KPN. 

18 augustus, net na het lezen van die mail. Ik word gek…

31 augustus. Vanwege diverse omstandigheden ben ik pas op 31 augustus in de gelegenheid om de klantenservice te bellen. Ik leg mijn hele verhaal uit en krijg te horen dat ik pech heb. Dat T-Mobile mijn abonnement te laat heeft opgezegd en dat ik dus bij hun maar de kosten moet verhalen. Ik kom er niet uit met de medewerker en bel nogmaals om een klacht in te dienen. Ik spreek hier klachtenmedewerker nr 1. Die geeft hetzelfde aan als de medewerker klantenservice. Na duidelijk het hele verhaal uitgelegd te hebben, snapt ze mijn punt en gaat overleggen. Ik krijg aangeboden dat 50% van de abonnementskosten van de laatste maand terug te krijgen. Ik waardeer het gebaar, maar ben het er niet mee eens dat ik überhaupt kosten moet maken voor een fout van KPN medewerkers. Ze kan me niet verder helpen. Ik hang gefrustreerd op. 

2 september bel ik nogmaals. Klachtenmedewerker nr 2. Mevrouw geeft in eerste instantie exact dezelfde argumenten. Ook hier duurt het even voor ik kan doordringen met de feiten. Ook zij gaat overleggen. Nu is er helemaal niks mogelijk, zelfs geen 50%. Ik vraag naar een leidinggevende. Dat is niet mogelijk. Ik bepleit mijn zaak nogmaals. De medewerkster geeft aan nogmaals te overleggen en me diezelfde dag of volgende ochtend terug te bellen. 

3 september 13:18 uur. Anoniem gesprek gemist (wrs KPN). Er wordt geen 2e poging gedaan. 

4 september 14:29 uur. Ik bel zelf nog maar een keer. Ik krijg klachtenmedewerker nr 3 aan de lijn. Nogmaals krijg ik exact dezelfde argumenten te horen. Ook hier bepleit ik 2x mijn argumenten. Ook hier gaat de medewerkersr overleggen en krijg ik hetzelfde resultaat. Ook hier is het spreken van een leidinggevende geen enkele optie. Mevrouw wordt zelfs erg chagrijnig en aanvallend in haar toon. Ik geef aan dat ik er dus op die manier niet doorheen kom en het op een andere manier ga proberen.

En nu dus dit bericht… 

Moet ik nu echt langs een geschillencommissie oid? Ik weet oprecht niet wat ik nog meer had moeten doen om het gewoon netjes te regelen. Ik heb er uren aan telefoontjes in zitten. Uren aan frustratie. En ik kom geen steek verder. 

Ik verwacht gewoon netjes een terugbetaling van de abonnementskosten na 19 juli. Intussen zou ik het netjes vinden als er iets gecompenseerd wordt voor de tijd die ik erin heb moeten stoppen.

Of ben ik compleet gek, zie ik iets volledig over het hoofd en moet ik me gaan schamen? Lijkt me niet, maar ik hoor het graag. 

 

icon

Beste antwoord door Erik van KPN 27 November 2020, 15:13

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

13 reacties

Reputatie 7
Badge +30

Hoi @Tom-Dronten, welkom op het forum! Ik ga hier even heel kort over zijn: je hebt gelijk. Bij overstapservice wordt het abonnement per de datum dat je bij de ander provider diensten hebt beëindigd. We hebben alleen een kleine groep klanten waarbij de opzegging per abuis met een maand opzegtermijn is uitgevoerd. Jij bent daar, als ik het zo zie, een van. Vul je forumprofiel in en reageer hier als je dit gedaan hebt. Dan pak ik de rest erbij om dit even te verifiëren en crediteer ik de maand abonnementskosten.

Hallo Erik,

bedankt voor je snelle reactie. Ik heb mijn profiel ingevuld. 

Reputatie 7
Badge +30

Dank je, Tom. Het is inderdaad een geval zoals ik al dacht. Excuses dat dit niet direct via de klantenservice correct is afgehandeld. Je hebt op 27 augustus een slotfactuur gekregen waarin de abonnementskosten zijn gecrediteerd (automatisch) terug naar 18 augustus. Dan blijft alleen nog de maand daarvoor over. Die kosten heb ik zojuist gecrediteerd. Je krijgt daar een nieuwe slotfactuur voor, uiterlijk op wat je reguliere factuurdatum zou zijn (27 september).

Heel erg bedankt. Ik snap inderdaad niet goed waarom ik er bij de klantenservice totaal niet doorheen kwam. Dat is toch het eerste aanspreekpunt en geeft de hele KPN een slechter imago. Hoewel het nu uiteindelijk netjes afgehandeld lijkt te zijn, heeft het toch heel wat inspanning gekost om zo ver te komen.

Maar, zoals gezegd, nogmaals bedankt dat jij dit nu snel en correct hebt afgehandeld. 

Dank je, Tom. Het is inderdaad een geval zoals ik al dacht. Excuses dat dit niet direct via de klantenservice correct is afgehandeld. Je hebt op 27 augustus een slotfactuur gekregen waarin de abonnementskosten zijn gecrediteerd (automatisch) terug naar 18 augustus. Dan blijft alleen nog de maand daarvoor over. Die kosten heb ik zojuist gecrediteerd. Je krijgt daar een nieuwe slotfactuur voor, uiterlijk op wat je reguliere factuurdatum zou zijn (27 september).

 

Ehm, het is nu 5 oktober. Ik heb nog geen geld teruggekregen. In mijn KPN staat geen slotfactuur. Op de rekening staat geen geld. Dit wordt standaard rond de 1e van de maand af/bijgeschreven. 

Mijn aanname is dat er maar weer eens iets niet helemaal goed is gegaan…. 

@Erik_ Ik hoor het graag van je.

Reputatie 7
Badge +30

Ai, dat is naar, @Tom-Dronten! Ik ben er gelijk ingedoken en ik zie dat de creditering inderdaad niet verwerkt is. Hiervoor heb ik de factuurafdeling aangestuurd. Zij gaan kijken wat er mis is gegaan, en zorgen dat de credit alsnog uitgevoerd wordt. Ik hou dit even verder in de gaten en hou je op de hoogte. 

@Erik_ Heb je enig idee wanneer ik de betaling kan verwachten?

Reputatie 7
Badge +30

Zo snel mogelijk, @Tom-Dronten! Stukje achtergrond: een creditering die wij in het systeem zetten wordt door dat systeem als een order verwerkt. Nu heeft de collega van de factuurafdeling vastgesteld dat de order van de creditering is vastgelopen. Hiervoor heeft hij een technische melding aangemaakt voor de mensen die over ons systeem gaan. Die zijn er nu mee bezig om de order een schop te geven zodat hij alsnog verwerkt wordt. Zodra dat gedaan is wordt er alsnog een slotfactuur gegenereerd met het creditbedrag en krijg je dit uitbetaald. Het is even de terugkoppeling van de technische melding afwachten. Zodra ik die heb kom ik er bij je op terug.

Reputatie 7
Badge +30

Update hierover, Tom. Het onderliggende probleem is gevonden, jouw creditering is niet de enige die is vastgelopen. Er wordt alleen nog wel aan gewerkt. Dus ik kan nog niet garanderen dat je deze credit gaat krijgen op wat je komende factuurdatum zou zijn geweest (27e). Ik blijf het in de gaten houden en kom er op terug.

Reputatie 7
Badge +30

Het heeft heel erg lang geduurd, @Tom-Dronten, maar het is eindelijk opgelost. We hadden er uiteindelijk systeemspecialisten in India voor nodig, maar de creditering is vandaag verwerkt. Je hebt het geld binnen 5 werkdagen op je rekening.

@Erik_ bedankt voor je hulp en updates. Het geld is netjes teruggestort. Dus wat mij betreft is dit nu afgerond. 

Reputatie 7
Badge +30

Goed om te horen, dank voor deze update, Tom :)