Vraag

Packet loss & latency

  • 3 mei 2021
  • 16 reacties
  • 169 keer bekeken

Hallo,

Ik heb al enige tijd last van packetloss en latency zouden jullie daar naar kunnen kijken?

Ik verlies regelmatig verbinding met internet en enkele diensten / games.

Dit zijn volgens mij de boosdoeners:

139.156.98.100

84.116.139.129

 

mvg

 

Joost


16 reacties

Reputatie 3
Badge +1

Er lijkt packet loss te zijn naar de servers. Vul anders alvast je profiel aan met je gegevens zodat KPN beter naar een oplossing kan kijken.

Bij de bovenste gele zijn dit de gegevens die ik heb:

Pinging 139.156.98.100 with 32 bytes of data:
Reply from 139.156.98.100: bytes=32 time=6ms TTL=62
Reply from 139.156.98.100: bytes=32 time=31ms TTL=62
Reply from 139.156.98.100: bytes=32 time=31ms TTL=62
Reply from 139.156.98.100: bytes=32 time=6ms TTL=62

Ping statistics for 139.156.98.100:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 6ms, Maximum = 31ms, Average = 18ms

 

Thanks!

Reputatie 3
Badge +1

Toch raar dat ik een lagere ms heb. Misschien ligt het probleem bij jou ergens? Ik heb hier niet veel kennis van :) Hopelijk reageert iemand met server knowlegde.

@Teun2356 ,dat lijkt mij vreemd, eea laat duidelijk zien dat het de IP’s van KNP zijn/ buitens huis.

Geen idee hoe het forum werkt maar heb inmiddels maar weer een telefoontje aan gewaagd… Het antwoord is dat ik nog maar even moet wachten op een reactie in het forum…

 

Reputatie 3
Badge +1

Ik heb ook een KPN verbinding en een lage ms, maar misschien is het bij jou anders. Ik ben ook benieuwd naar een andere reactie op het forum :)

@Teun2356  ter info, donderdag komt er weer een monteur langs (zijn al 2x hier geweest om de boel te bekijken) maarja even de lange adem dan maar voordat ze het echte probleem aanpakken?

Reputatie 3
Badge +1

Ik ben benieuwd! Laat maar weten hoe het ging. Misschien weten andere mensen hier meer.

Reputatie 7
Badge +11

Hallo @Joostdk, welkom op ons forum. :smiley:  Dit is een plek waar klanten elkaar helpen. Mochten zijn er onderling niet uitkomen, dan kan een moderator, zoals ik, bijspringen. Het forum is geen directe chat, het kan dus langer duren voor je een reactie krijgt. 

Als ik het goed begrijp, ervaar je problemen tijdens het gamen. Je spreekt over packet loss. Echter, als ik de screenshots goed interpreteer, dan is hier geen sprake van packet loss, maar van servers die niet reageren op ping verzoeken. De servers geven de packets wel door naar de volgende server, maar geven niet terug dat ze dit doen. Als er sprake zou zijn van packet loss, dan zou je op de volgende hops dezelfde (of meer) loss moeten zien. Ik vermoed dan ook het probleem niet in ons netwerk zit en daarmee buiten onze ondersteuning valt, maar toch een aantal vragen om te kijken of ik je op weg kan helpen:

  • Heb je een screenshot waarop de gehele traceroute te zien is? Zo kunnen we die beter beoordelen.
  • Gebruik je een bekabelde verbinding of wifi?
  • Ervaar je het probleem altijd of alleen met specifieke diensten/sites/games? Kan je voorbeelden geven?

@Denise_dank voor je reactie.

De software die ik gebruik meet verschillende dingen. Het niet accepteren van ping verzoeken heeft geen invloed op de (PL%) packet loss meting.

Het gaat mij niet enkel om gaming, zie ook mijn connectie met google / netflix (extra screenshots). Ik heb er last van in het algemeen, zowel bekabeld als via WIFI:

 

Reputatie 7
Badge +11

Bedankt voor de screenshot, @Joostdk. Ik zie hier nog steeds geen packet loss. Er zijn een aantal zaken die er op wijzen dat er geen pakketjes verloren gaan:

  • Allereerst varieert het PL percentages in de screenshots. Als er sprake zou zijn van packet loss, dan zouden er echt pakketjes verloren moeten gaan. Dit zou je dan ook terug zien in het PL percentage, deze zou namelijk minstens gelijk moeten zijn. Het feit dat deze in de screenshots varieert, wijst erop dat er geen pakketjes verloren gaan.
  • Daarnaast kan je het ook zien in de kolom ‘Count’. Het aantal pakketjes is bij de laatste hop gelijk aan het aantal pakketjes op de eerste hop. Alleen bij de screenshot van Netflix zie je dat er verschil is tussen de eerste en laatste hop. Maar dat verlies zie je alleen op de laatste hop, dus dat ligt bij Netflix.

Tot zover over de packet loss. Het kan natuurlijk wel zijn dat er sprake is van een instabiele lijn. Dat kan ik zo niet met zekerheid zeggen, maar zoek ik graag uit. Ik wil je vragen je forumprofiel aan te vullen met je geboortedatum en klantnummer. De gegevens in jouw profiel zijn alleen zichtbaar voor jou en de moderators. Geef hier even een seintje wanneer je dit gedaan hebt, dan kan ik je verder helpen.

@Denise_ 

Jij ook wederom dank voor je reactie. Je collega (geweldige monteur btw) is hier zojuist geweest en kwam tot de conclusie dat er spraken is van packet loss (tussen de 10 & 15% van mijn internet verkeer gaat verloren). Hij heeft ter plekke een conference call de “3e lijn” en een collega van “infra” opgezet. Je collega's hebben besproken dat de kabel & hardware vanuit mijn kant goed zijn en dat er iets mis is met jullie “switch?” (of gateway?). Dat zouden ze moeten uitzoeken, ze hebben de “call” die is aangemaakt op “uncompleted” gezet en je collega heeft zijn bevindingen in de call omschreven. Er zou nog contact met mij worden opgenomen dus ik hoor graag!

Ik zal voor de zekerheid mijn gegevens aanvullen zoals je vraagt, nogmaals dank!

Joost

 

Reputatie 7
Badge +11

Bedankt voor het invullen van je profiel. Ik zie in het systeem terug dat er een monteur langs is geweest en dat deze specialisten heeft aangestuurd. Het probleem wordt nu onderzocht. Zodra mijn collega's van de Back Office meer weten, zullen zij contact met jou opnemen. Op dit moment kan ik niet meer dan je te vragen om het contact af te wachten.

Vandaag is de 4e monteur op bezoek geweest, wederom een die niet weet wat packet loss is. De monteurs kunnen er ook niets aan doen maar ik begin het wel zat te worden. Er komt vrijdag weer een nieuwe monteur.

Ik hoop dat deze monteur begrijpt wat packet loss is.

Of eigenlijk hoop ik dat ik eea niet nogmaals hoef uit te leggen wat packet loss is.

Blijkbaar kan niemand bij KPN deze meting doen??!!

Reputatie 7
Badge +11

Ik snap dat je graag een oplossing wilt. Ik zie dat de monteur geen problemen heeft kunnen vinden in de lijn. Hij heeft het daarom opnieuw doorgezet naar een andere partij. Vrijdag tussen 8.00 en 10.00 uur komt er opnieuw een monteur langs om hier naar te kijken.

Beste Denise,

Nogmaals dank voor je aandacht, en niets ten nadelen van jou als persoon echter:

” Ik vermoed dan ook het probleem niet in ons netwerk zit en daarmee buiten onze ondersteuning valt”

”Het feit dat deze in de screenshots varieert, wijst erop dat er geen pakketjes verloren gaan.”

”Maar dat verlies zie je alleen op de laatste hop, dus dat ligt bij Netflix.”

”Het kan natuurlijk wel zijn dat er sprake is van een instabiele lijn. ”

”Ik zie dat de monteur geen problemen heeft kunnen vinden in de lijn”

 

Met dat soort opmerkingen ( overigens niet alleen van jou maar ook andere kpn collega’s) zakt de moed in m’n schoenen.

 

Het is alsof ik met 4 lekke banden bij de kwikfit aan kom en de monteurs enkel naar m’n stuurwiel kijken en dus blijven roepen;”Nee je stuur staat recht dus er is geen probleem” &  “Als er al een probleem is dan is het zeker niet iets waar Kwikfit iets aan kan doen”

Banden = core business van kwikfit

4 lekke banden= packet loss

Kwikfit = kpn

Stuurwiel = mijn kabel of “de lijn”

Nogmaals ik ben blij met je aandacht en bovenstaande opmerking is niet gericht aan jou, wel aan hoe kpn dit op pakt

Reputatie 7
Badge +11

Ik snap dat je graag een oplossing wilt, @Joostdk, dat zou ik graag zelf ook willen. Maar ik denk wel dat de vergelijking niet helemaal klopt. Ik zie het eerder als volgt: Je gaat naar Kwikfit met een vermoedelijk lekke band. Kwikfit kijkt naar de auto en constateert dat er niets met de banden aan de hand is, er is geen sprake van een lekke band. Toch ervaar je problemen tijdens het rijden die doen vermoeden dat je een lekke band hebt. Voor Kwikfit is het nu een raadsel waar die ervaring vandaan komt. Kwikfit wil de auto nader onderzoeken om te kijken of het probleem misschien elders in de auto zit. Dat is wat onze Back Office nu doet, zij inspecteren de lijn om te kijken waardoor jouw instabiele lijn wordt veroorzaakt. Er komt aankomende vrijdag weer een monteur langs om te ondersteunen bij dit onderzoek. Ik moet je vragen om dit af te wachten.

Reageer