Vraag

Printer verbind niet met ons wifi netwerk

  • 7 December 2021
  • 4 reacties
  • 125 keer bekeken

Wij hebben vandaag onze nieuwe printer gekocht die we kunnen verbinden met onze computer en telefoon via wifi.


Tijdens het instellen van de wifi op de printer kregen wij de melding dat de printer verbonden moet worden met een 2,4 GHz netwerk. Wij hebben een 5 GHz netwerk, is er een mogelijkheid dat we de printer toch nog kunnen verbinden?


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

4 reacties

Helaas een bekend probleem. De meeste modems van KPN kunnen nu nog niet dit netwerk scheiden. Op lange termijn komt deze optie terug. Mogelijkheid is om een goedkope accesspoint aan te schaffen. De V10 kan dit dan wel weer apart instellen.

 

Hallo @Naomi en Dion of de printer met een USB-kabel aan de computer verbinden.

 

Reputatie 7
Badge +24

Wij hebben een 5 GHz netwerk, is er een mogelijkheid dat we de printer toch nog kunnen verbinden?

Het WiFi netwerk van de KPN aparatuur is 2,4 en 5 Ghz. Niet alleen 2,4 Ghz. In theorie zou de printer gewoon moeten kunnen verbinden. In de praktijk valt dat nogal eens tegen. 

Reputatie 4
Badge +2

Band steering is onderdeel van de wifi standaard waar kpn duidelijk niet aan voldoet. De echt oplossing is een eigen accesspoint achter je kpn modem waar je de printer mee verbind. Want als je op kpn moet wachten vrees ik dat er nooit een goed werkende firmware meer komt.