Beantwoord

Slechte WiFi verbinding oplossen door verplaatsing WiFi AP (Access Point) naar TV?

  • 5 August 2020
  • 3 reacties
  • 79 keer bekeken

Reputatie 2

Een kennis heeft een zeer slechte WiFi-verbinding op de eerste étage van zijn moderne huis (met betoncontructies). De Experiabox V10 staat in de meterkast naast de voordeur. Het huis is zo gebouwd dat tussen de meterkast en de “computerkamer” op de eerste étage de afstand erg groot is (lange gang). Het trekken van een ethernet-kabel is geen optie.
De WiFi-verbinding voor de PC gaat net door de WiFi-dongel om de hoek van de kamer op de gang te zetten! De draadloze printer kan geen WiFi-verbinding opbouwen.
Met mijn mobiel haal ik met KPN’s WiFi-manager 4 Mbps in de computerkaner en na een automatisch uitgevoerde kanaalwissel net iets MINDER (!). Dat kan toch geen “gewoon goede WiFi” van KPN worden genoemd.

De vriendelijke (niet ironisch bedoeld) KPN helpdeskmedewerker komt niet verder dan het aanbieden van een KPN SuperWiFi-set (mesh WiFi) voor de “spotprijs” van € 149.=. Een PowerLine adapter met WiFi AP zoals Ziggo’s “WiFibooster via stopcontact” heeft KPN niet in het pakket.

De TV staat vrijwel recht onder de kamer, waar de PC staat. Mijn vraag is nu of het mogelijk is om bij de TV-box een WiFi AP te plaatsen gebruikmakend van de daar al aanwezige internetverbinding.

Of is er een andere oplossing te bedenken? Zij er andere Experiaboxen met een beter WiFi-bereik? Dank voor het meedenken.

icon

Beste antwoord door Erik van KPN 17 August 2020, 14:47

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7

Gezien wat je beschrijft van de constructie van het huis gaat een andere Experia Box ook niet helpen. Idealiter: kijk of een kabel vanuit de meterkast naar boven kan. Vaak lopen daar wel loze leidingen of kan het langs een verwarmingsbuis of iets dergelijks omhoog. In dat geval kan die ethernetkabel aan het eindpunt een wifi access point krijgen, en kunnen er ook apparaten bekabeld worden aangesloten.

Als een kabel echt niet kan, dan zijn er wel powerline adapter te krijgen die ook wifi doen. Bekende merken daarin zijn ondermeer Devolo en TP-Link. Wij verkopen ze niet met wifi, maar dit is bij derde partijen wel beschikbaar.

 

Je kunt, als de tv ontvanger wel bekabeld is aangesloten, daar zeker een wifi access point plaatsen. Het is wel even afwachten dan hoe het signaal boven gaat zijn vanwege de betonconstructie.

Reputatie 2

Dank voor het heldere antwoord.
Zoals ik al schreef is een kabel trekken geen optie. De meterkast staat als het ware in een uitbouw van het huis
Vreemd dat KPN met de slagzin “gewoon goede WiFi” geen powerline-set met WiFi in de aanbieding heeft.
KPN laat de klant zo toch in de kou staan!

Reputatie 7

Een powerline set kan heel nuttig zijn, maar is wel afhankelijk van de kwaliteit van het stroomnetwerk. Daarom richten wij ons qua wifi apparatuur op access points zoals de Experia Wifi en de Superwifi. Niet alleen zijn deze veelzijdiger, maar ook kunnen we deze zo ontwikkelen dat ze samenwerken met onze Experia Boxen. Dat is ook de apparatuur waar we vanuit gaan voor het bouwen van een goed wifi netwerk. Als die apparaten dan niet passen binnen de wensen, dan kan elders andere apparatuur aangeschaft worden die wel past.