Beantwoord

Superwifi nodig in appartement?

  • 15 June 2020
  • 6 reacties
  • 524 keer bekeken

Hallo,

Is superwifi nodig als je in een gelijkvloers appartement woont? Of is dit vooral handig als je wifi-bereik nodig hebt op meerdere verdiepingen?

icon

Beste antwoord door RBxx 15 June 2020, 12:44

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

6 reacties

Hallo @stangul93 , een appartement is in de regel gelijkvloers, als je binnen alle ruimtes waar je wifi gaat gebruiken of gebruikt voldoende dekking (lees snelheid) hebt hoef je niets aan te passen.

Om dat te controleren kun je de KPN wifi-tool gebruiken.

 

Hallo @stangul93 , een appartement is in de regel gelijkvloers, als je binnen alle ruimtes waar je wifi gaat gebruiken of gebruikt voldoende dekking (lees snelheid) hebt hoef je niets aan te passen.

Om dat te controleren kun je de KPN wifi-tool gebruiken.

 

Bedankt voor je reactie, @JanD. Op dit moment wonen we er nog niet, dus we twijfelen of we een abonnement af gaan sluiten met of zonder Superwifi. We weten nog niet hoe de snelheid is in de verschillende ruimtes. Vandaar al de vraag vooraf.

Hallo @stangul93 , via onderstaande link kun je aan de hand van de postcode/huisnummer wat voor soort verbinding en hoe snel op dat nieuwe adres leverbaar is:

https://xs4all-fpi-info.fourstack.nl/

Reputatie 7
Badge +21

Hallo @stangul93 

Voor de WiFi is het verder belangrijk waar het aansluitpunt voor het modem is. Als dat op een centrale plaats in het appartement is (de huiskamer?), is dat gunstig. Maar als dat in de meterkast is (in een ‘uithoek’ of zelfs buiten in de gemeenschappelijke ruimte), is er meer werk en/of apparatuur nodig.

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @stangul93, welkom op het forum! Ik hoop dat dit je vraag beantwoord heeft!
Mocht je er voor kiezen een abonnement zonder superwifipunten te nemen garanderen we met de wifimanager alsnog 20Mbit/s wifi in je hele huis. Als de experiabox niet genoeg blijkt kun je gratis (bekabelde) wifiversterkers krijgen. Je kunt deze ook aansluiten op de kabels van je TV ontvangers, zo hoef je niet perse nieuwe kabels te trekken!

Reputatie 7
Badge +20

We hebben niets meer van je gehoord dus ga ik ervan uit dat je vraag is beantwoord. Anders weet je ons te vinden!