Vraag

tijdelijk verplaatsen tv en router ivm verbouwing

  • 23 March 2021
  • 6 reacties
  • 275 keer bekeken

Hallo,

Wij gaan verbouwen. Op de plek waar nu de glasvezel binnenkomt (in de woonkamer aan de straatzijde) gaat de vloer en het stucwerk weg en wordt opnieuw aangebracht. Nu is mijn vraag of we tijdelijk de router en tv ontvanger kunnen verplaatsen naar de bovenverdieping. En de glasvezel kast aan de muur tijdelijk kunnen inpakken met plastic of dat iemand die kan komen verplaatsen? 
 

Graag kom ik in contact met een specialist van KPN over de mogelijkheden. 
 

gr Stan


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

6 reacties

Badge +19

Je kan het modem en de ontvanger gewoon verplaatsen. Je zal waarschijnlijk dan wel een lange kabel moeten kopen. Het glasvezelkastje verplaatsen is zeer kostbaar. Het glasvezelkastje inpakken is gezien de warmteontwikkeling af te raden.

Bedankt voor je reactie. Het kastje zal toch weg moeten daar. Of helemaal onder het stof komen te zitten. We gaan de hele onderverdeling slopen en opnieuw bouwen. 
wat zijn andere opties?

wij hebben dit huis gekocht met de glasvezel op deze locaties. Kan dit niet meer verplaatst worden?

Badge +19

Voor het verplaatsen van het glasvezelkastje zal je de netwerkbeheerder moeten benaderen.  Kijk op kpnnetwerk.nl voor de contactgegevens. Ik dacht dat de kosten rond de € 300,00 zijn maar vraag duidelijk wat de kosten zijn.

Reputatie 6

Leuk al dat bovenstaande.. Wil je glasvezel kastje verplaatsen? Die gaan je toch weer doorverwijzen naar mijnaansluiting.nl Er komen inderdaad wel wat kosten voor in rekening. Of ik zou zeggen heb je een kruipruimte ligt de oranje kabel er los in. Wikkel dan een paar sokken om de FTU heen. (I.vm. stof) Goed lucht dicht aftapen werkt misschien ook. Dan kun je hem verplaatsen en naar boven halen waar je maar wilt. Ligt ook beetje aan hoeveel meter kabel in je kruipruimte ligt. Hebben ze de kabel echt vanaf voorgevel naar straat gelegd met geen overlengte van kabel dan houd het op. Let op ga de kabel niet knikken leg hem altijd in een rol, anders einde verhaal.

(Toen ik dit schreef had ik de opmerking van Pauwerful nog niet gezien).

Dit forum behandelt consumenten problemen met TV, Internet en telefoonverbindingen.

Het is een open forum, maar minder voor jouw vraag geschikt omdat je alleen maar ontwijkende antwoorden krijgt. 

Mail gewoon even naar KPN-Netwerk (ze hebben email maar vragen daar wel minstens 24uur voor behandeling daarvan). Je kan het op deze website gewoon vinden.

https://www.kpnnetwerk.nl

Het is niet zo dat ze per se weten wie het bij jou heeft aangesloten, maar ze zullen je ongetwijveld verder op weg kunnen helpen.

Reputatie 7
Badge +24

Ik zou zeggen: laat het glasvezelpunt verplaatsen naar de meterkast. En leg buizen door de muur naar boven en naar de woonkamer waar de tv staat.