Beantwoord

Unifi Cloud Gateway ultra geen internet direct op WAN

  • 30 April 2024
  • 5 reacties
  • 226 keer bekeken

Hallo,

 

Ik heb zojuist de gateway ultra binnengekregen en heb geprobeerd deze direct aan te sluiten op het zwarte kastje, maar krijg geen internet. Heb op de UCG het internet (wan) ingesteld op vlan 6 met PPPoE etc, maar nog steeds geen internet als ik direct de RJ45 in het zwarte kastje stop.

 

Excuses voor de onwetendheid, maar ik heb werkelijk geen flauw idee wat er allemaal gedaan moet worden om dit werkend te krijgen.

 

Alle tips zijn welkom.

 

 

 

icon

Beste antwoord door TDN 30 April 2024, 21:24

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +9

@timmos Hier vind je gedetailleerd instelling voor UCG Ultra van een gebruiker op tweakers.net

https://gathering.tweakers.net/forum/view_message/78236326

 

 

@timmos Hier vind je gedetailleerd instelling voor UCG Ultra van een gebruiker op tweakers.net

https://gathering.tweakers.net/forum/view_message/78236326

 

 

Hartelijk dank! Na het instellen en aansluiten op het WAN, en het apparaat enkele minuten de tijd te geven, functioneerde die.

Hallo,

Ik heb tevens een probleem met de PPPoE verbinding op de WAN1 poort van de UCG ultra, die komt niet tot stand. Op de WAN2 poort komt de verbinding wel tot stand. In de log file van de UCG ultra staat de volgende melding bij de WAN1 poort "Timeout waiting for PADO packets" en de lampjes op de poort van de UCG ultra blijven uit. Wanneer ik de UCG ultra aansluit op een switch op de WAN1 poort, dan werkt die wel (DHCP verbinding werkt dus).

Op tweakers zag ik een bericht waar hetzelfde probleem wordt beschreven, dit verdween na het vervangen van de FTU, de PPPoE verbinding komt tot stand op de WAN1 poort. Hierop heb ik contact gezocht met de klantenservice van KPN met de vraag of ze de FTU willen vervangen maar die wil mij niet helpen.

Zijn er meer met dit probleem en weet iemand een oplossing?

Reputatie 6
Badge +5

@RvdH1974

welke FTU heb je op dit moment in gebruik?

heb je al geprobeerd om de WAN1 poort op 1gbe vast in te stellen? volgens mij is deze standaard als 2.5gbe ingesteld.

Beste Joey92, 

Dank voor je tip, al die opties heb ik idd geprobeerd maar werken helaas niet.

Inmiddels wel een workaround gevonden op deze site: https://community.freedom.nl/t/vervangen-genexis-fiberxport-ntu-door-sfp-module/2630. Ik heb de FTU via een switch op WAN1 aangesloten  en nu komt de PPPoE verbinding wel tot stand. Die site in de link beschrijft de problemen rond de Genexis NTU en laat ik die nou helaas net hebben. KPN wil de NTU niet vervangen omdat die wel werkt volgens de klantenservice. 

Reageer