Beantwoord

Wegvallende Wi-Fi / Trage Wi-Fi op bovenverdieping

  • 19 January 2021
  • 2 reacties
  • 48 keer bekeken

Dag,

Al jaren een tevreden klant van kpn, maar sinds enkele maanden ervaren wij op de bovenverdiepingen (1e verdieping en zolder) trage tot vaak géén wifi verbinding op de mobiele telefoon en laptop. Beneden is de verbinding meer dan prima. 

Het internet is op de bovenverdieping moeilijk bruikbaar. De wifi valt weg en switched continu tussen mobiele data en een poging tot wifi. Wellicht een luxe probleem... maar erg frustrerend als je beter gekend én gewend bent van je provider ;) Ik lees veel goedbedoelde adviezen tot wifi versterkers... maar ik doel meer op het probleem dat er überhaupt géén wifi is! 

 Op apparaten als laptop is de wifi te minimaal om het te kunnen doen.

Waar ligt dit aan? Mobiele instellingen lijken goed te staan. En... hoe kan dit zo opeens veranderd zijn ? 

 

Groetjes,

AW

icon

Beste antwoord door Ron van KPN 27 January 2021, 10:27

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2 reacties

Badge +19

Goed Wi-Fi in het hele huis met alleen een modem gaat niet meer. Gewoon omdat er teveel Wi-Fi in de lucht is. We hebben lampen, koffiezetapparaten,  deurbellen en nog veel meer tegenwoordig die gebruik maken van Wi-Fi. De 2.4 GHz band is overvol en de 5Ghz band is nog goed te doen maar het bereik ervan is gering. Je zal dus aan de slag moeten om een goed netwerk aan te leggen. KPN is de enige provider die de perfecte oplossing gratis heeft. Bij slecht Wi-Fi krijg je gratis Wi-Fi versterkers.  De enige manier om een goed netwerk te hebben vind je hieronder beschreven.

Reputatie 6
Badge +10

Hi @AWDW, welkom op ons forum. Zoals Joep aangeeft, zijn er inderdaad veel externe bronnen die invloed kunnen hebben op de kwaliteit van de wifi. We willen je wel graag aan een zo goed mogelijke wifi verbinding helpen. Hier hebben we een handige online tool ontwikkeld, genaamd Wifi Manager

Deze tool analyseert en verbetert de wifi. Allereerst zal hij een aantal metingen uitvoeren, om na te gaan hoe de situatie is, vervolgens zal hij deze proberen te verbeteren. Na deze verbeteringen zal hij nogmaals een aantal metingen uitvoeren. Als dan blijkt dat de wifi niet voldoende verbeterd is, dan zal hij vervolgstappen aanbieden, om de wifi alsnog te verbeteren.