Vraag

wegvallende wifi door stalen balk slaapkamer

  • 6 July 2019
  • 2 reacties
  • 277 keer bekeken

Wij hebben in een kamer op de verdieping een smart tv staan. Er is een scheiding van de hal naar de kamer door een muur met daarin een stalen balk verwerkt. Door deze stalen balk is het wifi signaal in deze kamer zwak. We hebben een repeater geplaatst maar heeft weinig resultaat. Het wifi signaal is zo zwak dat de smart tv geen programma;s terug kan kijken. Het beeld gaat hakkelend en stotend. Ik weet dat een vast verbinding het beste is. Alleen even een kabel trekken heeft nog al wat problemen. Weet iemand een andere oplossing zodat het wifi in deze kamer verbeterd wordt. Kanaal wijzigingen heeft ook meerwaarde. Hebben we ook geprobeerd. Tom

2 reacties

Reputatie 7
Heb je al eens de app Wifi Analyzer op een Android telefoon of tablet geplaatst?
Meet eens de veldsterkte op de plek van die televisie. Hoeveel dBm meet je?
Als die repeater via wifi met de Experia Box verbonden is, haal dat ding dan weer uit jouw netwerk, dergelijke repeaters zijn ondingen en behoren bij ons tot de verboden apparatuur.
Reputatie 7
Badge +21
Een repeater plaatsen in een kamer met een slecht WiFi signaal is inderdaad zinloos.
Aan een slecht signaal valt niets te versterken, het wordt alleen maar slechter.
Een vaste kabel is nog altijd het beste, maar als dat echt niet gaat, kan een Draadloze Verbindingsset een oplossing bieden. Helaas mogelijk ook wel weer andere problemen.

Reageer