Beantwoord

Wijzigen van IPV6 DNS

  • 22 januari 2019
  • 6 reacties
  • 95 keer bekeken

Hoe kan ik de IPV6 DNS in de Eperia V10 aanpassen naar de DNS van cleanbrowsing.
het lijkt er op dat ik alleen de IPV4 DNS kan aanpassen.
icon

Beste antwoord door wjb 22 januari 2019, 08:40

Helaas kan je de IPv6 DNS niet wijzigen op een Experia Box.
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Helaas kan je de IPv6 DNS niet wijzigen op een Experia Box.
Is bekend of KPN in de toekomst wel de mogelijkheid gaat geven de gebruiker de IPV6 DNS te wijzigen (zoals dat nu wel kan voor de IPV4 DNS?
Reputatie 7
Helaas heb ik daarin net zoveel inzage als jij dus ik hoop dat binnenkort een medewerker van KPN zal reageren om daar helderheid over te verschaffen.
Reputatie 7
Badge +18
Hoi Bertjan.
Er komt een update voor de v10a. Hierin worden met name de prio 1 issues opgelost. Dan moet je denken aan een grillige DHCP en wifi problemen in combinatie met sommige hardware. Het kan zijn dat de feature die jij graag wenst meegenomen wordt maar daar heb ik nog niks zwart op wit van gezien.
Als workaround zou de DNS'n handmatig in je apparaten kunnen zetten. Ik weet uiteraard niet hoe groot je netwerk is en snap dat dit omslachtiger is dan alles centraal.
Erwin, dank voor de uitleg. Om er zeker van te zijn dat de gewenste DNS van https://cleanbrowsing.org/ zal ik de IPV6 switich in de KPN router dus uit moeten zetten en wachten op een update van de KPN router firmware met optie voor handmatige selectie van IPV6 DNS.
Wanneer is volgende firmware update te verwachten?
Reputatie 7
Badge +18
Als je je aboneert op dit topic: https://forum.kpn.com/internet-9/feedback-over-het-nieuwste-modem-van-kpn-v10a-454616
(of simpelweg af en toe even in de gaten houdt ) weet je wanneer. Helaas hebben wij nog geen indicatie gekregen dus ik waag me niet aan voorspellingen.

Reageer