Vraag

De iTV app van KPN met Chromecast ondersteuning


Reputatie 7
Badge +25

Dit is een ouder artikel. Lees het artikel over de KPN TV app in onze Kennisbank voor de nieuwste informatie.

Het is dan eindelijk zover: de nieuwe iTV app is nu te downloaden voor je smartphone en tablet. We hebben al vaak de wens gehoord om te kunnen casten via de iTV app. Die wens is nu eindelijk in vervulling gegaan. Ook is het sinds kort mogelijk om in de gehele EU de iTV app te gebruiken (handig voor op vakantie!) dus de Chromecast ondersteuning komt als geroepen. In dit topic vertel ik je meer over de geheel nieuwe app.
 

85cacc05-4cf8-4f48-9367-db5e365e0825.png

 

Wat is er nieuw?


De Interactieve TV app is helemaal vernieuwd en verbeterd. De app ziet er anders uit en we hebben mooie nieuwe functies toegevoegd. Je kon altijd al TV kijken, de TV Gids gebruiken en opnames inplannen en bekijken in de app. Nu kun je ook:

  • Programma’s 7 dagen terug bekijken vanuit de TV Gids
  • Begin Gemist (per 20-2-2019)
  • Live pauzeren (per 20-2-2019)
  • De app gebruiken om TV of video’s te kijken op je grote scherm door Chromecast ondersteuning
  • Tv kijken in de hele EU (let op: per 1-1-2021 is het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer van de EU, je kunt daar dan ook geen programma's bekijken. Wel heb je toegang tot de gids)

 

Inloggen en Verbinding

Waar vind ik de nieuwe iTV app?
- Download de app voor iPhone of iPad
- Download de app voor Android Phone of Tablet

Hoe kan ik inloggen in de app?
In de iTV app kun je inloggen met een abonnementsnummer en pincode. Met deze nummers heb je ook Interactieve TV op de tv-ontvanger geactiveerd. Het abonnementsnummer bestaat uit 14 cijfers en de pincode uit 4 cijfers.
Je kunt ook inloggen met het KPN ID waaraan je internet + interactieve tv abonnement gekoppeld is.

Nieuw per 29-05-2019 in iOS:
Bij het inloggen in de iTV app heb je voortaan de keuze of je (afhankelijk van het gebruikte toestel) wilt inloggen met Touch ID of met gezichtsherkenning (Face ID). De voorkeur is aan te passen in de instellingen binnen ‘Profiel’.

Waar kan ik mijn abonnementsnummer of pincode terugvinden?
Nadat je Interactieve TV hebt besteld, heb je een brief of e-mail ontvangen waarin het abonnementsnummer en pincode vermeld staan. Met deze nummers heb je ook Interactieve TV op de tv-ontvanger geactiveerd. Het abonnementsnummer bestaat uit 14 cijfers en de pincode uit 4 cijfers. Met deze nummers kun je inloggen. Kun je je abonnementsgegevens niet meer terugvinden? Klik dan op 'Inloggegevens vergeten' op de inlogpagina of kijk hier: Abonnementsnummer en pincode opvragen

Waarom zie ik een foutmelding bij het inloggen?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het inloggen niet lukt. Bij de meeste foutmeldingen wordt ook een foutcode vermeld. Je zou de volgende foutcodes kunnen zien:

  • 403-3161: Je hebt meer dan vijf foutieve inlogpogingen gedaan. Je account is dan voor 24 uur geblokkeerd.
  • 403-3162: De ingevoerde inloggegevens zijn onjuist. Controleer of je de juiste inloggegevens gebruikt.

 

Chromecast

In de nieuwe iTV app is nu ook de Chromecast functionaliteit ingebouwd. Zorg er voor dat het apparaat waarmee je wilt casten is verbonden met hetzelfde netwerk als de Chromecast. Wanneer de Chromecast en het apparaat waarmee je de iTV app geopend hebt, verbonden is met hetzelfde netwerk, verschijnt er automatisch een Chromecast icoon (rechtsboven) in beeld. Door op dit icoon te klikken kun je verbinding maken met de Chromecast.

 

De verbinding met de Chromecast is niet stabiel
Om te zorgen dat het casten van een programma naar je tv soepel en stabiel verloopt, raden we je aan om een internetverbinding te gebruiken met een snelheid van tenminste 20 mbit/s. Houd er wel rekening mee dat de internetsnelheid omlaag gaat als je je verder van het modem bevindt.

 

TV Gids en 7 dagen terugkijken

Hoe kan ik een programma terugkijken?
Het is nu ook mogelijk om programma’s tot 7 dagen terug te kijken via de Gids. Je kunt een programma terugkijken als deze meer dan 15 minuten geleden is afgelopen. Programma’s die je terug kunt kijken zijn in de Gids te herkennen aan de tekst “Kijk terug”.

Waarom kan ik bij sommige programma’s niet doorspoelen?
Voor sommige zenders is het doorspoelen van uitzendingen geblokkeerd. We mogen de doorspoelfunctie in verband met rechten niet gratis aanbieden. Wanneer je niet kunt doorspelen, wordt dit aangegeven met de melding: “Vooruitspoelen voor deze zender niet toegestaan”.

Waarom begint het programma niet meteen?
Het opnemen van een programma begint 5 minuten eerder dan de starttijd. Dit is om er voor te zorgen dat je niet het begin mist als het programma iets eerder start dan gepland. Hierdoor kan het gebeuren dat je soms nog een stukje van het programma ervoor ziet, of dat je reclames kijkt. Daarom kun je bij elk programma altijd de eerste 7 minuten doorspoelen.

Kan ik mijn persoonlijke zenderlijst ook in de Interactieve TV app zien?
Nee, het is nog niet mogelijk om de persoonlijke zenderlijst van de tv-ontvanger te bekijken in de Interactieve TV app. Het is wel mogelijk om favoriete kanalen in te stellen in de Interactieve TV app.

 

Films & Series kijken in On Demand

Wat is On Demand?
On Demand wil zeggen dat je de video kunt bekijken wanneer je maar wilt. Dit in tegenstelling tot Live televisie, waarbij programma’s op een vast tijdstip worden uitgezonden.

Hoe kan ik een film of serie vinden in On Demand?
Op de startpagina van de Interactieve TV app en website staan een aantal suggesties van films en series die je kunt kijken. Daarnaast kun je een film of serie zoeken door op het zoeken icoon te klikken in de navigatiebalk onderin. Vooral als je het Pluspakket hebt, is er een rijk aanbod aan gratis films en series om te bekijken.

Alle films en series van het Basis- en Pluspakket zijn nu terug te vinden in de iTV app. Op de Films-pagina vind je meteen een overzicht van de nieuwste films. Pas de sorteervolgorde aan om bijvoorbeeld de best beoordeelde films te zien. Of gebruik de genre-knop om films te vinden in de categorie Uitgelicht, of om je favoriete genre te kiezen.

Het aanbod op de Series-pagina is uitgebreid door alle series uit het Basis- en Pluspakket te tonen. In het overzicht vind je automatisch de nieuwste series eerst. Als je op een serie klikt wordt er vanaf nu een andere pagina getoond: de seriedetailpagina. Hier vind je een algemene beschrijving van de serie en alle afleveringen, gegroepeerd per seizoen.

Kan ik ook video’s huren via de app?
Nee, huren van video’s kan alleen via de tv-ontvanger.

 

6734468b-1f0b-4e4f-acef-3a5e4da247fa.png

 

Veelgestelde vragen (FAQ)


Wat zijn de minimale vereisten om de Interactieve TV app te kunnen gebruiken?
Gebruik je een iPhone of iPad? Dan moet deze minimaal iOS 10.0 gebruiken.
Gebruik je een Android telefoon of tablet? Dan moet deze minimaal Android 5 gebruiken.

Ik zie geen update op de iPhone?
We maken geen onderscheid meer tussen de iPhone en iPad en gaan met één app verder. Heb je een iPhone? Download dan de nieuwe app in de App Store en verwijder de oude app.

Waarom moet ik mijn locatie delen als ik iets wil kijken over 3G/4G?
Sinds 20 maart is het mogelijk om de iTV app te gebruiken in de gehele EU. Om vast te stellen of je in de EU bent, hebben we je locatie nodig. De locatiebepaling is grof en vindt buiten de app om in het besturingssysteem van je apparaat plaats. Je locatie wordt niet onthouden en wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Hoe verwijder of annuleer ik een opname?
Ga naar 'Mijn Profiel' en kies voor 'Mijn opnames'. Zowel opgenomen als geplande opnames kun je eenvoudig verwijderen door naar links te vegen. Kies voor Verwijderen (bij al opgenomen programma’s) of Annuleren (bij geplande opnames).

Kan ik Live TV pauzeren?
Het is nu ook mogelijk om Live TV te pauzeren door op de pauze-knop te klikken in de iTV app.

Is Begin Gemist ook beschikbaar in de app?
Je kunt een item dat al gestart is, vanaf het begin bekijken door op de ‘Begin gemist’ knop (links van de tijdbalk) te klikken in de player. Het item wordt dan opnieuw gestart. Door op de “LIVE” knop (rechts van de tijdbalk) te klikken ga je terug naar het live-moment.

Waarom kan ik sommige zenders wel op mijn tv bekijken, maar niet op de Interactieve TV app?
Er kunnen twee redenen zijn waarom een zender wel op je tv te bekijken is, maar niet op de Interactieve TV app. Sommige zenders zijn alleen op je tv-ontvanger beschikbaar en kun je nooit in de app bekijken. De zenders worden wel getoond in de app zodat je de mogelijkheid hebt om een opname in te plannen. Dit is aangegeven met de tekst “Deze zender kun je alleen bekijken op de tv-ontvanger”.

Het kan ook zo zijn dat we nog niet de rechten hebben om de zender onderweg beschikbaar te maken. In dit geval kun je de zender alleen thuis bekijken. Dit is aangegeven met de tekst “Deze zender is alleen thuis beschikbaar”.

In beide gevallen geven we in de app aan dat je de zender niet kunt bekijken door een grijs afspeelicoon met een streep erdoorheen.

Hier vind je een compleet zenderoverzicht: Zenderoverzicht tv en/of radio van KPN

Kan ik ondertiteling voor Nederlandstalige zenders aanzetten?
Ja dat kan. Net zoals je ondertiteling op tv kunt aanzetten met behulp van teletekstpagina 888, kun je dat ook met de Interactieve TV app. Dit kun je aanzetten in de Instellingen. Ga hiervoor naar de Profiel-pagina (via de navigatiebalk) en kies voor Instellingen. Hier kun je de ondertiteling inschakelen. Of er ondertiteling beschikbaar is, is afhankelijk van het programma. Niet alle programma's sturen standaard ondertiteling mee.

Zijn de zenders met gesproken ondertiteling (GOS) ook beschikbaar?
Ja. De zenders met gesproken ondertiteling (GOS) staan achteraan in de zenderlijst en zijn te herkennen aan het tekstballonnetje bij het zenderlogo.

Hoe maak ik een zenderlijst?
Op de pagina’s Nu op TV en de TV gids kun je kanalen filteren. Door op ‘Alle zenders’ te klikken komt er een menu beschikbaar met de volgende opties:
- Alle zenders: deze is standaard geselecteerd
- Buitenshuis beschikbaar: met deze filter worden alleen de zenders getoond die je buitenshuis kunt afspelen
- Favorieten: favoriete zenders

Favoriete zenders kunnen worden aangemaakt door op het hart-icoon te klikken. Het verwijderen van de favoriete zenders kan door nogmaals op dit icoon te klikken. Het gekozen filter wordt toegepast op de volgende plekken:
- TV Gids
- Nu op TV
- Mini TV Gids
Als er een filter actief is kun je dat eenvoudig zien aan de blauwe kleur van het filter.


Veel informatie natuurlijk dus mijn advies is om er gewoonweg mee aan de slag te gaan. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden dus laat het vooral weten in een bericht hieronder. Als je vragen hebt over de nieuwe iTV app dan horen we dat graag! 🙂

 

Laatste update: februari 2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van het forum of stel je vraag in een nieuw topic.

1524 reacties

Eindelijk chromecast!! Ziet er goed uit! ✌️
Reputatie 7
Kunnen jullie een termijn koppelen aan het beschikbaar komen van de functionaliteit om een lijst van favoriete zenders aan te kunnen maken?

Weten jullie al wanneer de HD-"Glas" zenders in de app beschikbaar zullen komen zodat ik ook opnames van deze zenders kan bekijken?
Nu worden deze allemaal als onderstaand getoond.

Reputatie 7
Badge +9
@Paul_ De link naar de nieuwe app voor IOS is een verkeerde. Dit moet volgens mij zijn https://itunes.apple.com/nl/app/kpn-interactieve-tv/id453092149?mt=8
Reputatie 7
Badge +25
Kunnen jullie een termijn koppelen aan het beschikbaar komen van de functionaliteit om een lijst van favoriete zenders aan te kunnen maken?
Nee, ik weet geen termijn.

Weten jullie al wanneer de HD-"Glas" zenders in de app beschikbaar zullen komen zodat ik ook opnames van deze zenders kan bekijken?
Nee, ik weet niet wanneer de HD-Glas zenders in de app beschikbaar zijn.

@Paul_ De link naar de nieuwe app voor IOS is een verkeerde. Dit moet volgens mij zijn https://itunes.apple.com/nl/app/kpn-interactieve-tv/id453092149?mt=8
Dank je @Hoopvol! Ik dacht dat ik dat al had gedaan. 🙊 Nu is het aangepast.
Reputatie 4
Badge +2
zijn er voor android verschillende versies?
een voor de tablet en een voor de smartphone?
komt er voor het menu een landscape mode ?
ik gebruik een hoesje om de telefoon zo neer te zetten. scheef kijken om zenders te selecteren blijft lastig.

welke resoluties worden er gebruikt als ik de beeldresolutie instel? laag gemiddeld hoog..
helaas zwart scherm na installatie. App verwijderd, ipad herstart, maar tot nu toe werkt het niet. Jammer.
Wat een teleurstelling!
- lange opstart/bufferen
- vervelend zwart scherm
- zoekfunctie verminderd
- geen swipemogelijkheid meer
- functietoets klein/groot scherm nauwelijks bereikbaar
-haperend beeld/geluid, ook bij laagste snelheid
Noem deze nieuwe app geen verbetering, zou een aanfluiting zijn!
Voor de goede orde. Ik gebruik een tablet die voldoet aan de gestelde normen!
Reputatie 4
Badge +2
app werkt prima op de s8. alleen hij is eel langzaam ivm bv ziggo go.
Reputatie 7
Badge +9
De app ziet er prima uit! 🙂 wel jammer dat wij de HD kanalen en sommige SD kanalen (zoals RTL Lounge) de opnames niet terug kunnen kijken :(

Verder is de app nog steeds traag (bijv TV gids), dat was tijdens de beta test ook al het geval.

@Paul_,

Tijdens de test ook al aangegeven maar helaas is er (nog) niets mee gedaan. Diverse zendernamen en logo's kloppen niet in de app. Geen idee waarom dat niet is gewijzigd na mijn feedback voor de app live kwam. Hierbij:

- NationalGeogr/CNBC (volgens mij moet CMBC weg?)
- Ketnet/Canvas (Ketnet moet hier weg)
- Boomerang (staat een logo met eronder HD, maar deze zender is niet in HD en ook niet op TV zelf)
- Comedy Central / Kindernet HD (Kindernet bestaat al jaren niet meer en hoort hier niet!)
- WS Eurosport HD (waar staat WS voor? die hoort hier niet thuis)
- Ketnet/Canvas HD (Ketnet moet hier weg)

Overige vragen:

- Waarom zijn FOX Sports SD kanalen wel buitenhuis bekijkbaar en de HD kanalen niet? Hij geeft bij de HD kanalen de melding "Deze zender is alleen thuis beschikbaar"

- Er mist een logo bij TV Noord-Holland. Deze nog even toevoegen?

Ik hoop dat als @Paul_ het doorgeeft ze het wel gaan wijzigen.
Reputatie 6
Badge +8
Kan mijn opnames niet bekijken omdat ik mijn opnames maak op de glaszenders.

Wanneer worden de glasvezelklanten binnen KPN eens serieus genomen.

Dus niet tevreden met deze app.
Reputatie 3
Badge +1
Gefeliciteerd allen met de langverwachte iTV app mét casten
Hier (nog een paar dagen Spanje) met een goede internetverbinding een Top-beeld op mijn Samsung smart TV. Eindelijk.
En nou niet weer gaan zeuren dat dit of dat ontbreekt🤐 . Het heeft (te) lang geduurd maar dan heb je ook iets moois!
Prachtige app moet ik zeggen
Reputatie 2
Badge
Prachtige app!

Alleen jammer dat er geen ondersteuning voor PiP video op de iPad is (Ziggo doet dit wel).
Ook zou ik graag de video willen inzoomen op de iPhone X zodat deze schermvullend is.

Feature request?

Verder, app is een heel stuk beter!!
Reputatie 6
Badge +10
Prachtige app!

Alleen jammer dat er geen ondersteuning voor PiP video op de iPad is (Ziggo doet dit wel).
Ook zou ik graag de video willen inzoomen op de iPhone X zodat deze schermvullend is.

Feature request?

Verder, app is een heel stuk beter!!

Welke iPad heb je? Als je iPad het aankan, kun je ook drag en drop gebruiken onder iOS 11 en in split-screen draaien.
Reputatie 7
Badge +9
@Paul_,

Nog iets anders (sorry voor offtopic) op https://www.kpn.com/faq/3441 staan nog lijsten (bijv van de app) waarbij de benamingen van NPO 1 Extra, NPO 2 Extra en NPO 3 Extra niet zijn toegevoegd. Bij die van de app zie ik tevens een * bij diverse zenders. Maar waar staat deze voor? (is nergens te vinden)
Reputatie 2
Badge
Prachtige app!

Alleen jammer dat er geen ondersteuning voor PiP video op de iPad is (Ziggo doet dit wel).
Ook zou ik graag de video willen inzoomen op de iPhone X zodat deze schermvullend is.

Feature request?

Verder, app is een heel stuk beter!!

Welke iPad heb je? Als je iPad het aankan, kun je ook drag en drop gebruiken onder iOS 11 en in split-screen draaien.

Ah, fijn!

Maar het zou nog fijner zijn als het echt PiP zou ondersteunen, zodat het programma gewoon door blijft spelen als je een app afsluit bijv.

Reputatie 6
Badge +10
Ja, dat sowieso. Die PiP wil ik er ook wel in hebben.

Hopelijk komt de nieuwe iTV website ook snel.
Reputatie 4
Badge +2
helaas op de tab e start de app niet op. ik gebruik de tablet dagelijks met de itv app. nu kan ik niet terug...
Komt er ook een update voor de iTV app voor Windows?
https://www.microsoft.com/nl-nl/store/p/kpn-itv-online/9wzdncrfjb2l

Deze gebruik ik op mijn HTPC en Surface tablet, maar is nou niet bepaald stabiel, o.a. de stream blijft regelmatig hangen, en gezien de reviews ben ik niet de enige met dat probleem. Tevens ziet de app er nogal verouderd uit..
Reputatie 7
Badge +16
Komt er ook een update voor de iTV app voor Windows?
https://www.microsoft.com/nl-nl/store/p/kpn-itv-online/9wzdncrfjb2l

Deze gebruik ik op mijn HTPC en Surface tablet, maar is nou niet bepaald stabiel, o.a. de stream blijft regelmatig hangen, en gezien de reviews ben ik niet de enige met dat probleem. Tevens ziet de app er nogal verouderd uit..


Deze app wordt voor zover ik weet niet meer bijgewerkt. itvonline.nl is het alternatief (Wat trouwens ook niet meer wordt bijgewerkt.... En het werkt ook niet in firefox). Wat mij betreft moet die windows store app gewoon weg.
Kunnen jullie een termijn koppelen aan het beschikbaar komen van de functionaliteit om een lijst van favoriete zenders aan te kunnen maken?

Na KPN ID is dit één van de eerste functionaliteiten waar we aan gaan werken. Ik durf nog geen exacte termijn te geven, maar het komt er snel aan!

Weten jullie al wanneer de HD-"Glas" zenders in de app beschikbaar zullen komen zodat ik ook opnames van deze zenders kan bekijken?
Nu worden deze allemaal als onderstaand getoond.


Het issue met de unknown channels wordt in een volgende backend release opgelost. Ik verwacht dat deze over een week of twee/drie live staat. Deze fix is nodig om ook de detailpagina's te kunnen openen (die nog nog leeg/zwart blijven). Mocht je al HD op 1 hebben, dan verwacht ik dat je deze daarna ook af kunt spelen. Zo niet, laat het ons weten en dan kijken we weer verder 🙂
Reputatie 1
Iemand ook een idee hoe ik in godsnaam in Videoland kom met die vernieuwde app?
Reputatie 7
Niet.
Reputatie 7
Badge +16
Iemand ook een idee hoe ik in godsnaam in Videoland kom met die vernieuwde app?
Was mij ook al opgevallen en heb het gemeld. Dat kan nu alleen als je op de titel van een film zoekt. Ik denk een klein foutje nog, er zijn nog wel meer schoonheidsfoutjes, hopelijk in de volgende release aangepast.
Reputatie 1
Fijn die veranderingen bij Kpn. App is traag. Geen Videoland meer.
zijn er voor android verschillende versies?
een voor de tablet en een voor de smartphone?
komt er voor het menu een landscape mode ?
ik gebruik een hoesje om de telefoon zo neer te zetten. scheef kijken om zenders te selecteren blijft lastig.

Er zijn geen verschillende versies voor Android, maar de app kijkt of je een tablet of telefoon gebruikt. Bij tablets hebben we inderdaad zowel ene landscape als portrait modus beschikbaar. Voor telefoons is dit alleen portrait en dit blijft voorlopig ook zo.

welke resoluties worden er gebruikt als ik de beeldresolutie instel? laag gemiddeld hoog..
We gebruiken verschillende bitrates voor de verschillende opties bij beeldkwaliteit. Ik ga even voor je uitzoeken welke dit precies zijn, maar heb het zo snel niet bij de hand. Ik kom er nog op terug 🙂