Beantwoord

KPN settop box DIW7022 Android 11 - SSL certificaat wordt niet erkend bij instellen van Synology DS Photo

  • 24 April 2024
  • 7 reacties
  • 89 keer bekeken

Hi all, ik heb de Synology Photo app op de settop box geïnstalleerd. Hiermee aanmelden op de NAS lukt echter niet, je kunt IP adres óf quick-connect ID opgeven.

  • Bij lokaal IP adres krijg ik melding dat het SSL certificaat van de NAS (Let's Encrypt) niet betrouwbaar is en kun je niet verder.
  • Quickconnect liever niet (want relay) maar geprobeerd en wordt niet gevonden.
  • HTTPS redirect in DSM uitgezet, helpt niet

Iemand ervaring met deze uitdaging? 

icon

Beste antwoord door wjb 24 April 2024, 16:18

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7

Dat het SSL certificaat niet als betrouwbaar gezien wordt is omdat dat certificaat voor jouw xyz.synology.me domein is en niet voor jouw IP adres. Heb je port-forwardings voor de gebruikte poorten ingesteld staan op jouw Experia/KPN Box?

Hi wjb, dank voor je reactie. Dat begrijp ik, helaas kan ik niet mijn custom domein gebruiken (het is óf IP óf quickassist). Als ik echter het lokale IP adres van de NAS gebruik werkt het ook niet (nog steeds SSL fout), HTTPS aan/uit gaat beiden fout. Bij IP adres melding fout certificaat (zoals je uitlegt, klopt), zonder HTTPS melding kan geen verbinding maken. Ik heb redirect HTTPS in DSM ook al uit- en aan gezet, geen verschil (is denk ik alleen voor DSM zelf, niet voor photo app).  

Ik heb idd port forwards voor de NAS in de experia box. 

Reputatie 7

Waarom kan jij niet jouw synology.me domein gebruiken?

Ik gebruik ook mijn synology.me domein om mijn NAS te benaderen.

Welke poorten heb je geforward staan?

Reputatie 7

Ik heb geen problemen met het verbinden van mijn NAS vanuit Synology Photos op de TV+ Box.

 

Hi @wjb ik ben een stapje verder. Via de browser lukt het wel om aan te melden met mijn quickconnect ID, ik zie echter dat hij re-direct naar het door mij aangepaste DSM poortnummer. Via de TV lukt het niet om aan te melden. Lijkt er op dat de TV-app alleen rekent op de default poort (5000) ipv custom. Heb jij hem niet aangepast waardoor het wel werkt? Ik ging er vanuit dat er helemaal geen poorten open hoeven te staan omdat de app zelf naar buiten communiceert. Mijn (router) DSM poort staat natuurlijk ingesteld op forward naar de NAS zelf.. 

Reputatie 7

Ik ben absoluut geen fan van QuickConnect en daarom gebruik ik de DDNS service van Synology waarmee ik het sub domein "ik.synology.me" heb. Zo zou jij ook een subdomein "jij.synology.me" kunnen hebben inclusief een ssl certificaat voor dat subdomein. Ook ik gebruik niet de standaard poorten 5000 (http) en 5001 (https) maar je kunt het gebruikte poortnummer gewoon toevoegen aan het domein waarmee je connect.

Stel je gebruikt poort 45001 voor DSM https, dan connect je dus met https://jij.synology.me:45001.

Ga ik mee proberen, dank voor tip!

Reageer